غذايي براي ميهمانان
سعيد سجاد
به نظر من هيچ توريستي صرفا براي صرف غذا، شهرهاي ايران را به عنوان مقصد سفر انتخاب نميكند. منطقي اين است كه اگر كسي به جايي ميرود تمام جوانب يك شهر و استان را بسنجد بعد از آن به آن شهر سفر كند ولي غذا هم از مولفههايي است كه بايد بررسي شود و خود من اگر بخواهم كسي را به كرمان دعوت كنم، «بزقورمه» را براي جذب توريست به استان كرمان معرفي ميكنم. چون اصولا گردشگران صرفا براي غذا به جايي نميروند. مگر گردشگراني كه تخصصي در حوزه غذا فعاليت ميكنند؛ به طور كلي غذاها در توسعه گردشگري هر استاني نقش بسزايي دارند اما به تنهايي برگ برنده نيستند. غذاي بزقورمه غذاي رايجي بين مردم كرمان است اما چند سالي است كه ذائقه مردم تغيير كرده است و كمتر به سمت غذاهاي سنتي ميروند اما در مواقعي كه غذاهاي سنتي انتخاب مردم باشد، بزقورمه هم جزو انتخابهاي اصلي آنها است. ما كرمانيها اين غذا را براي ميهمانانمان درست ميكنيم كه تجربه خوردن غذاي لذيذ كرمان را داشته باشند و هنگامي كه ميهمان براي ما عزيز باشد اين غذا را برايش سرو ميكنيم. بزقورمه بهطور كلي غذايي است كه همهپسند است و پيش نيامده ميهماني براي ما آمده باشد و اين غذا را دوست نداشته باشد؛ مگر اينكه آلرژي خاصي نسبت به مواد داخل آن داشته باشد.