خبر
مواد ۱۵ و ۱۶ قانون مبارزه با موادمخدر بازبيني و اصلاح شد
مديركل دفتر درمان و حمايتهاي اجتماعي ستاد مبارزه با موادمخدر از بازبيني و اصلاح مفاد مواد ۱۵ و ۱۶ قانون مبارزه با موادمخدر خبر داد و گفت: «پيشنويس اين مباحث تهيه و جهت بررسي به كميته حقوقي و قضايي ستاد مبارزه با موادمخدر ارسال شد.»
به گزارش پايگاه خبري اعتياد، رضا تويسركانمنش افزود: «در جلسه مشتركي كه به رياست بنده و با حضور رييس مركز مديريت پيوند و بيماريهاي وزارت بهداشت، مديركل پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي كشور، مديركل دفتر سلامت رواني اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت، معاون فني و نظارت سازمان نظام پزشكي و نماينده انجمن روانپزشكي ايران برگزار شد، بازبيني و اصلاح مفاد مواد ۱۵ و ۱۶ قانون مبارزه با موادمخدر با هدف افزايش اثربخشي درمان و مراكز درماني اعتياد، اصلاح فرآيند مراكز ماده ۱۶ و ترويج درمانهاي داوطلبانه و اختياري، بازنگري در آييننامه و دستورالعملهاي مربوطه، افزايش نظارت و ارزيابي عملكرد مراكز درماني و كاهش آسيب، تاسيس مراكز مجاز بازتواني و پروتكلهاي درمان اطفال و زنان باردار، پوشش بيمه، منع قانوني اخراج از كار مصرفكنندگان تحت درمان، اصلاح آييننامه اجرايي ماده ۴۲، نظارت بر عطاريها بررسي و در نهايت، پيشنويس اين مباحث به كميته حقوقي و قضايي ستاد مبارزه با موادمخدر ارسال شد كه پس از اخذ تاييديه كميته مذكور، لايحه مربوطه تنظيم و جهت بررسي نهايي و تاييد در هيات دولت ارسال و سپس از سوي معاونت حقوقي رياستجمهوري به مجلس ارسال و اقدام ميشود.»
ركوردشكني گرماي زمستانه در تهران
رييس مركز ملي خشكسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي ضمن اشاره به ركوردشكني گرماي زمستانه در تهران گفت: در كل كشور طي بهمن ماه به ويژه نيمه دوم آن با افزايش قابل ملاحظه دما مواجه بودهايم. احد وظيفه در گفتوگو با ايسنا ضمن اشاره به افزايش دماي هوا در كشور طي زمستان امسال نسبت به ميانگين بلندمدت اظهار كرد: اين افزايش دما طي بهمن ماه بهويژه نيمه دوم آن محسوستر بوده است به طوري كه طي نيمه دوم بهمن ماه، ميانگين دماي هوا در كشور نسبت به بلندمدت خود حدود ۳ تا ۴ درجه سانتيگراد افزايش يافته است. ميانگين دماي هوا در استان اردبيل ۶.۴ درجه سانتيگراد و در استانهاي زنجان و گيلان ۶.۳ درجه سانتيگراد نسبت به بلندمدت بيشتر شده است. وظيفه ادامه داد: در ساير استانهاي كشور نيز با افزايش دماي يك تا ۶ درجه سانتيگرادي مواجه بودهايم. كمترين تغييرات دمايي در استان سيستان و بلوچستان بوده است كه طي نيمه دوم بهمن ماه حدود ۰.۸ درجه سانتيگراد افزايش دما داشته است. رييس مركز ملي خشكسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي با اشاره به اينكه ركورد گرماي هوا طي بهمن ماه در تهران نيز زده شد، اظهار كرد: طي روز ۲۳ بهمن ماه كمينه دماي هواي تهران در ايستگاه مهرآباد به ۹ درجه سانتيگراد رسيد كه چنين دمايي نسبت به ميانگين بلندمدت تهران بيسابقه است. او با بيان اينكه از اول بهمن ماه تاكنون دماي ميانگين كشور ۲.۴ بيشتر از نرمال گزارش شده است، گفت: همچنين از ابتداي زمستان تاكنون دماي ميانگين كشور نسبت به بلندمدت يك درجه افزايش داشته است كه در اين بين شرايط در استانهاي لرستان، كردستان، همدان و ايلام بدتر بوده و ميانگين دماي هوا در اين استانها حدود ۲.۵ درجه سانتيگراد بيشتر از ميانگين بلندمدت شده بود. به گفته رييس مركز ملي خشكسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي به طور كلي از ابتداي فصل آبي تاكنون (از مهر ماه تا اواخر بهمن ماه) دماي هوا در كشور ۰.۳ درجه سانتيگراد افزايشي بوده است. وظيفه در پايان با اشاره به اينكه بارشها در كشور طي امسال كمتر از نرمال بوده است، اظهار كرد: زماني كه ورود سامانههاي بارشي به كشور كاهش مييابد، آسمان صاف خواهد بود و در چنين شرايطي دماي هوا فراتر از نرمال خواهد رفت.
وجود ۴۰۰۰ كلاس درس سنگي در كشور
رييس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور از وجود ۴۰۰۰ كلاس درس سنگي در كشور خبر داد و به برنامهريزي براي جايگزيني كلاسهاي درس مناسب به جاي آنها اشاره كرد.
مهراله رخشاني مهر در گفتوگو با ايسنا، درباره آخرين وضعيت مدارس خشت و گلي و در پاسخ به اينكه هنوز از مناطقي مانند كهگيلويه و بويراحمد اخباري مبني بر وجود مدارس خشت و گلي به گوش ميرسد، اظهار كرد: ممكن است آن مدارس، سنگي باشند. امكان ندارد مدرسه خشت و گلي در كشور داشته باشيم. به ويژه در غرب كشور مدرسه خشت و گلي نيست و بافت آنجا سنگي است. مدارس خشت و گلي به طور كامل جمعآوري شدهاند.
او افزود: حدود ۴۰۰۰ كلاس درس سنگي در كشور داريم كه بسته به ظرفيت استانها در اختيار خود استان گذاشتيم تا نسبت به برچيدن آنها اقدام كنند. به عنوان مثال استان خوزستان خودش پيشقدم جمعآوري مدارس سنگي شده و در سال جاري جايگزيني ۴۵۰ كلاس درس سنگي را در دستوركار خود قرار داده است.
رييس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور با تاكيد بر اينكه مدارس سنگي دو نوع هستند، گفت: در مناطقي جنس مصالح از سنگ است و مصالح مرسوم مورد استفاده سنگي بوده كه اين كلاسهاي درس بايد مناسبسازي شوند و باقي بمانند ولي برخي مدارس در مناطق عشايري با سنگ، دست چين شدهاند. در اين مناطق عشاير كوچرو هستند و امكان حمل مصالح ساختماني ندارند، به همين خاطر چند قطعه سنگ را روي هم چيدهاند و چادري روي آن كشيدهاند و تعداد كمي دانشآموز دارند. ميخواهيم مساله اين كلاسها را حل كنيم.