• 1404 چهارشنبه 7 خرداد
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6053 -
  • 1404 دوشنبه 5 خرداد

«اعتماد» در گفت‌وگو با نمايندگان از فشار پيامكي براي حذف «قاليباف» از هيات رييسه گزارش مي‌دهد

دوئل پارلماني براي تصاحب كرسي رياست

معصومه معظمي |در آستانه برگزاري انتخابات هيات‌رييسه مجلس، موجي از پيامك‌هاي تهديدآميز و ناشناس، فضاي صحن علني را متشنج كرد؛ پيامك‌هايي كه به گفته برخي نمايندگان، هدف‌شان تخريب رييس فعلي مجلس و تأثيرگذاري بر آراي نمايندگان است. اين پيامك‌ها كه در ظاهر از سوي افراد و گروه‌هايي خارج از مجلس ارسال مي‌شود، از نمايندگان مي‌خواهد به نامزد خاصي رأي بدهند و در غير اين صورت، آنان را به خيانت و بي‌اعتقادي به مردم متهم مي‌كند و همچنين تهديد مي‌كند كه در صورت راي به قاليباف براي رياست مجلس، در انتخابات بعدي كسي به آنها راي نخواهد داد. بنابراين در حالي كه دو روز به انتخابات اجلاسيه دوم مجلس دوازدهم باقي مانده، اما حاشيه‌ها زودتر از موعد، صدر اخبار بهارستان را به خود اختصاص داده‌اند. ماجرا از آنجايي شروع شد كه مهرداد گودرزوند چگيني، نماينده رودبار در جلسه علني ۴ خرداد با لحن تند و هشدارآميز نسبت به پيامك‌هاي سازمان‌يافته‌اي كه اين روزها به تلفن همراه نمايندگان ارسال مي‌شود، اعتراض كرد. او اين پيام‌ها را «تهديدآميز، توهين‌آميز و تضعيف‌كننده جايگاه مجلس» خواند و صراحتا خواستار ورود وزارت اطلاعات و دستگاه‌هاي امنيتي به ماجرا شد. گودرزوند با يادآوري روزهاي التهاب‌آور سال‌هاي آغازين انقلاب گفت: «امروز همان طور كه در سال ۵۸ و ۵۹ به شهيد بهشتي توهين مي‌شد، اكنون رييس مجلس مورد تهمت قرار مي‌گيرد. اين سناريوي خطرناك بايد متوقف شود.» او همچنين ادعا كرد كه پشت پرده اين پيامك‌ها، تلاش برخي براي بازگرداندن رانت و فساد به مجلس نهفته است. تنش‌ها به همين جا ختم نشد؛ روح‌الله لك علي‌آبادي، نماينده دورود و ازنا نيز وارد ميدان شد و از نفوذ چهره‌هاي خارج از مجلس در تصميم‌گيري‌هاي داخلي و تركيب هيات‌رييسه انتقاد كرد. او با بيان اينكه «هوچي‌گري و تهديد نمي‌تواند كشور را اداره كند» تأكيد كرد: «مجلس نياز به آرامش و استقلال دارد، نه فشار از بيرون و تخريب از درون.» او در اين باره به «اعتماد» گفت كه عجيب است حراست مجلس جلوي ورود اين «سلبريتي سياسي» كه خود را «تئوريسین» اين جريان خاص مي‌داند را نگرفته كه با خيال آسوده به مجلس آمده و جلسه برگزار كرده و براي نمايندگان نسخه پيچيده و تعيين تكليف كرده است كه به چه كسي براي رياست مجلس راي بدهند و به چه كسي راي ندهند!» همزماني اين پيامك‌ها با نزديك‌ شدن به روز رأي‌گيري و طرح مسائلي چون «استيضاح رييس مجلس» يا «تشويق نمايندگان به مخالفت با ادامه رياست قاليباف» باعث شده برخي اين وضعيت را نشانه‌اي از شكاف دروني در ميان جريان‌هاي سياسي مجلس و تلاشي براي بازآرايي قدرت در هيات‌رييسه تلقي كنند. در حالي كه ماراتن انتخاباتي براي تعيين رياست اجلاسيه دوم مجلس دوازدهم به روزهاي سرنوشت‌ساز خود نزديك مي‌شود، اين پيامك‌ها نه تنها تنش‌هاي سياسي را افزايش داده‌اند، بلكه پرسش‌هايي جدي درباره امنيت ارتباطات نمايندگان و استقلال تصميم‌گيري پارلمان به ميان آورده‌اند؛ پرسش‌هايي كه پاسخ به آنها، شايد بخشي از سرنوشت اجلاسيه دوم را نيز رقم بزند. درباره حاشيه روز گذشته با برخي نمايندگان گفت‌وگويي داشتيم كه همگي بر استقلال رأي خود تأكيد كرده‌اند و اين گونه فشارها را بي‌اثر، توهين‌آميز و سازمان‌يافته مي‌دانند.

 

مصطفي پوردهقان: اين ادبيات تهديدآميز متعلق به يك جريان خاص است

مصطفي پوردهقان، نماينده مردم اردكان در مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با «اعتماد» به حاشيه‌هاي پيامكي درباره انتخابات هيات رييسه اشاره كرد. او گفت كه در ميان اتفاقات سياسي و تخصصي، شماره تلفن‌هاي نمايندگان در گروه‌هاي صنفي مانند گروه پرستاران، معلمان، سربازان و... قرار مي‌گيرد و روزانه هر نماينده با هزاران پيامك مرتبط با موضوعات مختلف مواجه مي‌شود؛ اما دريافت پيامك‌هاي تهديدآميز در خصوص انتخابات هيات رييسه موضوعي عجيب است.» پوردهقان توضيح داد: «انتخاب هيات رييسه توسط نمايندگان به صورت مخفيانه و مبتني بر آشنايي و گرايش‌های سياسي متقابل انجام مي‌شود. بنابراين، هيچ نيازي به دخالت خارجي براي تحميل نظر وجود ندارد.» او افزود كه تلاش برخي گروه‌ها از بيرون، با استفاده از پيامك‌هاي تهديدآميز، سعي در ديكته نظر نمايندگان و تغيير فضاي تصميم‌گيري دارند. اين پيامك‌ها حاوي تهمت و توهين‌هايي است كه ازجمله آنها آمده: «اگر به قاليباف رأي بدهيد، براي انتخابات مجلس كسي به شما راي نمي‌دهد» و حتي دستور حذف آقاي قاليباف از هيات رييسه نيز مطرح شده است.» نماينده اردكان تاكيد كرد: «بايد تأكيد كرد كه اعمال چنين فشارهاي بيروني براي تأمين نظر يك جريان خاص نه تنها خلاف آيين‌نامه‌هاي مجلس است بلكه بازخورد مثبتي در جامعه ندارد. ما نمايندگان مردم هستيم كه با عقل و درايت سياسي خود به مسائل نگاه مي‌كنيم؛ لذا از هر گونه حاشيه‌سازي و توهين به شعور نمايندگي بايد پرهيز كرد.» پوردهقان به بررسي اين اقدامات سازماندهي شده پرداخت و گفت: «اين نوع پيامك‌ها كه به قصد ديكته نظر افراد و تحميل فشار سياسي ارسال مي‌شوند، نشانه‌اي از نفوذ جريان‌هايي است كه از بيرون سعي در تغيير روند تصميم‌گيري‌هاي داخلي مجلس دارند.» نماينده مردم اردكان در مجلس با تأكيد بر ضرورت حفظ استقلال رأي نمايندگان گفت: «نمايندگان مجلس دوازدهم، همگي از ميان نخبگان حوزه‌هاي انتخابيه خود برگزيده شده‌اند و آشنايي كامل با مناسبات سياسي و مصالح كشور دارند. اينكه بخواهيم با توهين و تهديد، به شعور سياسي آنان تعرض كنيم، نه‌تنها بي‌احترامي به نهاد قانونگذاري است بلكه مصداق دخالت سازمان‌يافته در روند مردم‌سالاري به شمار مي‌رود.» او همچنين افزود: «در شرايطي كه كشور نيازمند آرامش، انسجام و عقلانيت در تصميم‌گيري‌هاي كلان است، اين رفتارها تنها به افزايش بي‌اعتمادي عمومي نسبت به نهادهاي رسمي دامن مي‌زند. بايد بدانيم كه تحميل نظر از بيرون، نه تنها نتيجه نمي‌دهد بلكه موجب واكنش منفي بدنه مجلس مي‌شود.» پوردهقان در پايان خواستار برخورد جدي با عاملان اين پيامك‌ها شد و گفت: «انتظار مي‌رود رييس مجلس و نهادهاي نظارتي مجلس، منشأ اين پيامك‌ها را شناسايي و معرفي كنند. اين گونه تحركات نه‌تنها استقلال نهاد قانونگذاري را تهديد مي‌كند، بلكه موجب تخريب چهره نمايندگان نزد افكار عمومي مي‌شود.»

 

لك علي‌زاده: چماق، هويج و سلبريتي‌هاي سياسي در راهروهاي مجلس

روح‌الله لك ‌علي‌زاده، نماينده ازنا و درود در مجلس دوازدهم نيز با اشاره به دريافت هزاران پيامك تهديدآميز از تلاش برخي جريان‌هاي سياسي براي تأثيرگذاري بر انتخابات هيات‌رييسه مجلس پرده برداشت. او در گفت‌وگو با «اعتماد» يكي از اين پيامك‌ها را به خبرنگار «اعتماد» نشان داد كه در آن آمده بود: «مديون خون شهدا هستيد اگر به قاليباف رأي بدهيد.» او با بيان اينكه تاكنون بيش از ۴۵۰۰ پيامك دريافت كرده است، گفت: «بخشي از اين پيام‌ها مربوط به مسائل مردم است، اما بخش عمده‌اي از آنها به ‌صورت انبوه و با هزينه‌هاي نامشخص از يك منبع خاص ارسال شده و حاوي توهين، تهديد و تخريب است.» لك ‌علي‌زاده در صحن علني نيز تذكري نسبت به اين پيامك‌ها داده و اين رفتار را مغاير با تقواي الهي دانست. او ادامه داد: «خطيب‌هاي جمعه مردم را به تقوا دعوت مي‌كنند، اما اين پيامك‌ها عاري از هرگونه تقوا و عقل سياسي است. هيچ نماينده‌اي با اين فشارها نظر خود را تغيير نمي‌دهد.» اين نماينده مجلس گفت كه حكايت اين ماجرا همان حكايت چماق و هويج است و ارسال اين پيامك‌هاي توهين و تهديد «چماق» است و هويج اين جريان، همان نمايندگاني هستند كه با خواهش و تمنا سعي در اقناع ديگران دارند تا فضاي مجلس را به نفع خود تغيير بدهند.» لك‌علي‌زاده همچنين از حضور يكي از چهره‌هاي سياسي دولت سايه به عنوان «سلبريتي‌ سياسي» در مجلس انتقاد كرد و گفت: «يكي از سلبريتي‌هاي سياسي اين جريان خاص كه البته خودش را تئوريسين اين جريان مي‌داند، با حضور در مجلس و برگزاري جلسه‌اي سعي داشته به نمايندگان ديكته كند كه به چه كسي براي رياست مجلس رأي بدهند و به رييس فعلي مجلس راي ندهند. جاي تعجب دارد كه حراست مجلس چگونه اجازه ورود چنين افرادي را داده است.» او در پايان تأكيد كرد: «ما نماينده مردم هستيم، نه ابزار منافع حزبي و گروهي. از هيات‌رييسه‌اي حمايت مي‌كنيم كه آزاد و مستقل باشد. قول مي‌دهم در برابر اين دخالت‌ها سكوت نكنم.»

 

سپهوند: ردپاي «دولت سايه» در پيامك‌هاي تهديدآميز به نمايندگان

رضا سپهوند، نماينده مردم خرم‌آباد در مجلس دوازدهم نيز در گفت‌وگو با «اعتماد» ضمن اشاره به حواشي اخير پيرامون انتخابات هيات‌رييسه اجلاسيه دوم، از ارسال گسترده پيامك‌هاي تهديدآميز به نمايندگان انتقاد كرد و آن را اقدامي هماهنگ‌ شده از سوي جرياني خاص دانست. سپهوند گفت: «ابتداي هفته، حاشيه اول مجلس بر سر ابلاغ قانون پالرمو بود كه رييس مجلس، مصوبه مجمع تشخيص را براي اجرا به دولت ابلاغ كرد. پس از آن، موج پيامك‌هاي تهديد و توهين به نمايندگان درباره انتخابات هيات‌رييسه به راه افتاد.» او افزود: «در تمام ادوار مجلس، هر زمان موضوعات حساسي مطرح مي‌شود، گروهي با پيامك‌ تهديد، سعي در تغيير فضاي تصميم‌گيري دارند. اين گروه كه به «دولت سايه» معروف است، پس از تشكيل دولت پزشكيان چوب لاي چرخ دولت مي‌گذارند.» به گفته سپهوند، اين جريان سازمان‌يافته، حتي تقسيم ‌كار مشخصي دارد و روز قبل از بررسي طرح‌ها و لوايح خاص و مهم در مجلس، برنامه‌ريزي مي‌كنند كه چه كسي در مجلس چه بگويد. او تاكيد كرد كه يكي ديگر از ابزارهاي آنها پيامك‌هايي با محتواي يكسان است كه به صورت انبوه براي نمايندگان ارسال مي‌شود. او ادامه داد: «هرگاه تركيب هيات‌رييسه خلاف ميل اين جريان باشد، ارسال پيامك‌ها تشديد مي‌شود. اين اقدام خلاف آيين‌نامه داخلي مجلس است و از رييس مجلس خواسته‌ايم منشأ اين پيام‌ها را پيگيري كند، چرا كه قابل شناسايي است.» سپهوند همچنين از هدف اين پيامك‌ها پرده برداشت و گفت: «هدف آنها كاهش رأي قاليباف در انتخابات هيات‌رييسه است تا او با رأيي لب مرزي انتخاب شود و موقعيتش متزلزل شود چون مي‌دانند گزينه‌هاي خودشان توان رقابت ندارند، به تخريب روي آورده‌اند.» در پايان سپهوند به جلسه جريان پايداري در روز يكشنبه اشاره كرد و گفت اين جريان طبق رأي‌گيري استمزاجي داخلي، گزينه‌هايي را براي كرسي‌هاي هيات‌رييسه معرفي كرده است، اما تلاش آنها نه براي رقابت سالم، بلكه براي تخريب و فشار غيرقانوني است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون