• 1404 سه‌شنبه 14 مرداد
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6109 -
  • 1404 سه‌شنبه 14 مرداد

از المپيك تا قهرماني نوجوانان

نقره! نقره! نقره!

در چند روز گذشته شاهد مسابقات كشتي فرنگي و آزاد نوجوانان جهان بوديم.  تيم ملي كشتي فرنگي نوجوانان ايران با كسب يك طلا، يك نقره و ۴ برنز از عنوان قهرماني خود در جهان دفاع كرد. تيم ملي كشتي فرنگي نوجوانان در مجموع با كسب يك مدال طلا توسط اميرسام محمدي در ۹۲، يك مدال نقره يزدان دل روز در ۹۲ و ۴ مدال برنز اميرمحمد حاجي‌وند در ۴۸ و اميررضا طهماسب‌پور در ۵۵، ابوالفضل زارع در ۶۰ و محمد كاظمي در وزن ۷۱ كيلوگرم، صاحب عنوان قهرماني جهان شد. در رده‌بندي تيمي ايران با ۱۲۵ امتياز قهرمان شد و تيم‌هاي ازبكستان با ۱۱۸ و قزاقستان با ۱۱۳ امتياز دوم و سوم شدند. پس از آن در رقابت‌هاي كشتي آزاد نوجوانان قهرماني جهان تيم ايران توسط پارسا طهماسبي در وزن ۴۵ كيلوگرم، سينا بوستاني در وزن ۴۸ كيلوگرم، آرشام وهابيان در وزن ۷۱ كيلوگرم، محمدپارسا كرمي در وزن ۸۰ كيلوگرم و اميرعلي عليزاده در وزن ۹۲ كيلوگرم به مدال نقره و مرتضي حاج ملامحمدي در وزن ۶۵ كيلوگرم و اميرحسين نقدعلي‌پور در وزن ۱۱۰ كيلوگرم به مدال برنز دست يافت.  در رده‌بندي تيمي امريكا با ۱۵۴ امتياز به عنوان قهرماني رسيد و تيم‌هاي ايران با ۱۵۰ و قزاقستان با ۹۱ امتياز دوم و سوم شدند.
تحليل عملكرد تيم‌هاي ملي كشتي نوجوانان در مسابقات جهاني 
عملكرد تيم‌هاي ملي كشتي آزاد و فرنگي نوجوانان ايران در مسابقات جهاني، تصويري دوگانه و تا حدودي نگران‌كننده را به نمايش گذاشت، درحالي كه كسب تنها يك مدال طلا در 20 وزن شركت‌كننده، آن‌هم در رشته فرنگي، نقطه روشني در كارنامه اين دوره محسوب نمي‌شود، تحليل نتايج كلي به ويژه در كشتي آزاد، مستلزم بررسي عميق‌تر است. 
كسب يك مدال طلا در كشتي فرنگي هر چند ارزشمند است و نشان از استعدادهاي درخشان در اين رشته دارد اما در مجموع براي كشوري با پيشينه ايران در كشتي، رقمي پايين در سطح جهاني نوجوانان به شمار مي‌آيد. اين نتيجه مي‌تواند حاكي از لزوم سرمايه‌گذاري بيشتر و برنامه‌ريزي جامع‌تر براي پرورش استعدادها در تمام وزن‌ها و رشته‌هاي كشتي فرنگي باشد، اما نقطه كانوني و نگران‌كننده اين مسابقات، عملكرد تيم كشتي آزاد نوجوانان بود. 
صعود پنج كشتي‌گير به فينال مسابقات جهاني، به خودي خود گواهي بر كيفيت بالاي استعدادپروري و توانايي فني كشتي‌گيران نوجوان ايراني است. اين تعداد فيناليست نشان مي‌دهد كه تيم آزاد پتانسيل كسب چندين مدال طلا را داشته است. با اين حال، باخت هر پنج فيناليست و تبديل شدن آنها به مدال نقره، سوالات جدي را مطرح مي‌كند. اين اتفاق مي‌تواند ناشي از عوامل بسياري باشد: 
آمادگي رواني و مديريت مسابقه
آيا كشتي‌گيران از نظر روحي براي فشار فينال مسابقات جهاني آماده بودند؟ آيا كادر فني توانسته بود استراتژي‌هاي مناسبي براي لحظات حساس فينال طراحي كند؟
آمادگي بدني و استقامت
آيا كشتي‌گيران از نظر بدني توانايي حفظ ريتم و حد مبارزه در تمام طول فينال را داشتند؟
غريزه  قهرماني 
به نظر مي‌رسد اين كشتي‌گيران علي‌رغم رسيدن به بالاترين سطح، فاقد آن «غريزه» لازم براي تبديل كردن برتري‌هايشان به پيروزي نهايي در لحظات حساس بوده‌اند.
اين نتايج، به ويژه در كشتي آزاد، زنگ خطري جدي براي فدراسيون و كادر فني است. مخصوصا با يادآوري اين نكته كه در المپيك 2024 پاريس نيز ما سه كشتي فينال را در آزاد باختيم و مدال‌هاي بالقوه طلا را با نقره عوض كرديم. 
باخت در فينال نبايد در كشتي ايران تبديل به يك رويه شود. بايد با بررسي دقيق و كارشناسي، دلايل عدم تبديل پتانسيل بالا به مدال طلا را شناسايي كرد و برنامه‌هاي ويژه‌اي براي تقويت ابعاد رواني، تاكتيكي و استقامتي كشتي‌گيران نوجوان طراحي نمود تا در آينده، شاهد تبديل پتانسيل‌هاي بي‌نظير كشتي‌گيران ايراني به مدال‌هاي طلاي جهاني باشيم.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون