• 1404 جمعه 10 بهمن
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک سپه fhk; whnvhj ایرانول بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6241 -
  • 1404 يکشنبه 28 دي

نگاهي به وضع سينماها در پي قطعي اينترنت و اتفاقات اخير جامعه

كاهش كم‌سابقه مخاطب

علي سرتيپي: در هفته اخير سينماها بيش از 90 درصد افت گيشه داشتند

تينا جلالي

اين روزها كه قطعي اينترنت در سراسر كشور بازار مشاغل مختلف را كساد و بعضا با ركود مواجه كرده، سالن‌هاي سينما هم تحت تاثير اين محدوديت‌ها، روزهاي ناخوش و نزاري را سپري مي‌كنند . 

اگرچه اينترنت داخل كشور برقرار است، اما سايت‌هاي مربوط به خريد بليت فيلم‌ها يا اصلا باز نمي‌شود يا به ‌شدت كند است و اين موضوع باعث شده فيلم‌ها با افت فروش زيادي مواجه شوند. از آنجايي كه بسياري از مخاطبان كه با جست‌وجوگرها و سامانه‌هاي داخلي آشنا نيستند، هنگام تهيه بليت اينترنتي فيلم‌ها با مشكل مواجه مي‌شوند و عملا نمي‌توانند بليت تهيه كنند، از طرفي به صورت حضوري هم بعضا امكان خريد بليت در سينماها را ندارند، چون در چند روز اخير سمفا هم از دسترس خارج و با مشكل مواجه بود.

بخش مهم ماجرا اينجاست كه در اين شرايط، دسترسي مخاطبان به پلتفرم‌هاي نمايشي هم مختل شده است، قطعي سرويس پيامك باعث شده كه پلتفرم‌ها نتوانند كد اشتراك يا احراز هويت را براي مخاطبانشان ارسال كنند و سيستم پشتيباني هم امكان پاسخ به تقاضاي مخاطبان را ندارد. همچنين كندي اينترنت داخلي باعث شده صفحه‌هاي پلتفرم‌ها سخت باز و امكان استفاده از كاربران سلب شود.

چرا نبايد از سينما حرف زد؟ 

شايد گفته شود در شرايطي كه اوضاع كشور شرايط آرامي ندارد اصلا چرا بايد از سينما و سرگرمي صحبت كرد و حرف زد؟ خب پرسش اينجاست چرا نبايد در شرايط فعلي از سينما صحبت كرد؟ چرا مخاطبي كه از صبح تا شب فكرش با هزار اما و اگر‌ها و مشكلات روزمره مشغول است و براي لحظاتي مي‌خواهد از دغدغه‌ها و گرفتاري‌ها فاصله بگيرد نبايد به سالن سينما پناه بياورد؟ فراموش نكنيم اگر فيلم خوب در سينماها اكران باشد مردم در اين شرايط ناآرام هم به سالن‌ها روي خوش نشان مي‌دهند، دليل اين مدعا دو فيلم «درباره الي» و«پيرپسر» و «زن و بچه» است . به گواه تاريخ، اكران فيلم «درباره الي» ساخته تحسين‌برانگيز اصغر فرهادي كه اكرانش مصادف شده بود با شلوغي‌ها و جنبش 88، آن زمان اين فيلم در يك روز ركورد فروش گيشه را جابه‌جا كرد و توانسته بود در يك روز 50 ميليون تومان فروش داشته باشد يا نمونه متاخر اكران فيلم «پيرپسر» هم با جنگ 12 روزه آغاز شده بود. يكي از دوستان تعريف مي‌كرد مردم در همان روز‌هاي آغاز جنگ و همزمان با روزهاي ابتدايي اكران فيلم «پيرپسر» به سينما چارسو مراجعه كرده بودند، سالن مملو از جمعيت بود، اما مسوولان سالن به واسطه فعاليت پدافندها، مخاطبان را از وسط فيلم از سالن‌ها خارج كردند يا اكران فيلم تلخ «زن و بچه» سعيد روستايي درست بعد از جنگ 12 روزه، در شرايطي كه مردم شرايط روحي مناسبي نداشتند هم باعث جذب مخاطبان زيادي به سينماها شد. 

سينما تحت تاثير جامعه

با اينكه در حال حاضر ارزان‌ترين تفريح و سرگرمي مردم، سينما و تماشاي فيلم‌ها در سينماست، اما سينما از جمله مشاغلي است كه مستقيم تحت تاثير اتفاقات روز جامعه قرار دارد . سينماگران بارها در صحبت‌هايشان گفته‌اند كه اگر هوا گرم باشد، اگر هوا سرد باشد، اگر هوا آلوده باشد، اگر اوضاع جامعه ناآرام باشد، اگر گراني باشد، اگر و اگر‌هاي ديگر به سرعت باعث مي‌شود سالن‌هاي سينما تعطيل يا با افت مخاطب مواجه شوند، انگار كه مسبب تمام اتفاقات و وقايعي كه در كشور رخ داده يا قرار است رخ دهد سينما و دست‌اندركاران آن هستند، في‌الفور از جانب مردم كنار گذاشته مي‌شود يا در پي هر اتفاقي مسوولان سالن‌ها را تعطيل مي‌كنند. 

به تمام اين موارد گراني‌ها و تورم افسارگسيخته را هم اضافه كنيد كه قطعا قدرت خريد مردم را تحت تاثير قرار مي‌دهد و به تبع آن اولين اقلامي كه از سبد خريد خانواده‌ها حذف مي‌شود، خوراك فرهنگي و هنري و سينماست.

افت فروش كم‌سابقه سينماها

علي سرتيپي، مديرعامل پرديس سينمايي كوروش و تهيه‌كننده سينما در همين رابطه مي‌گويد: مجبور بوديم به دليل قطعي اينترنت در چند روز اخير سينما را تعطيل كنيم، چون دسترسي به سامانه فروش نداشتيم و به همين دليل حتي حضوري هم نمي‌توانستيم به مخاطبان بليت سينما بفروشيم. اما روز جمعه كمي شرايط فروش و دسترسي به سامانه‌هاي بليت بهتر شد و توانستيم سينماها را باز كنيم. 

به گفته سرتيپي در سال‌هاي اخير و حتي دورتر، سينماها روزها و شرايط نامناسب و بد زيادي را تجربه كرده، حتي در بدترين شرايط و با بدترين فيلم‌ها، مخاطبان به سينماها مراجعه مي‌كردند و بالاخره كف‌ فروشي براي فيلم‌ها بود، اما در هفته اخير افت گيشه سينماها، كم‌سابقه بوده است.

اين مدير سينما مي‌گويد: در سال‌هاي اخير سينماها به اين سطح از كمبود مخاطب نرسيده بود.مي‌توانم بگويم بيش از 90 درصد افت فروش داشتيم. 

اين تهيه‌كننده سينما در ادامه صحبت خود مي‌گويد: بارها و بارها گفتم كه با هر اتفاقي در جامعه، سينما اولين جايي است كه دچار آسيب مي‌شود. متاسفانه فيلم‌هاي در حال اكران مثل يخ آب مي‌شوند، سالن‌ها خالي است و نكته مهم اينكه بايد ماليات هم بدهيم، هزينه‌هاي جاري سينما را هم بپردازيم و اما هيچ حمايت و كمكي هم از سينماداران نمي‌شود . 

نفس سينما بند آمده

با فرزين عسگري، مدير سينما هديش مال صحبت كرديم، او مي‌گويد: متاسفانه وضعيت فروش فيلم‌ها و استقبال از سالن‌هاي سينما خوب نيست، البته در چند وقت اخير به دليل نبود فيلم خوب، سينماها با افت مخاطب مواجه بودند، اما در يك هفته اخير اتفاقات كشور و قطعي اينترنت باعث شد 90 درصد سالن‌هاي كشور تعطيل باشند و اين يعني عملا نمي‌توانستيم كار كنيم، چون شب‌ها به دليل ناآرامي‌ها بايد سينما را تعطيل مي‌كرديم و روزها هم امكان خريد بليت چه اينترنتي و چه حضوري وجود نداشت، چون سمفا قطع بود. 

او به صحبت‌هايش ادامه مي‌دهد: از روز پنجشنبه كمي شرايط بهبود پيدا كرد، سينماها را باز كرديم، امكان استفاده از سمفا برقرار شد، اما متاسفانه استقبال مردم مطلوب نيست. 

عسگري مي‌گويد: متاسفانه گراني‌هاي اخير باعث نگراني مردم شده و هر روز قيمت‌ها بالا و پايين مي‌شود و آنها فكر راحتي ندارند. تازه هديش مال در منطقه بالاي تهران قرار دارد و خريد بليت سينما براي مردم چندان مطرح نيست، ولي تورم روي مناطق مركزي سمت پايين شهر و سينما رفتن مردم تاثير زيادي مي‌گذارد.

اين مدير سينما با بيان اينكه مجموعه عوامل در كنار هم باعث مي‌شود كه چراغ سينماها كم‌ سو باشد، توضيح مي‌دهد: فقط گراني دليل افت و كاهش مخاطب نيست كه فيلم خوب هم در سينماها اكران نيست. از طرفي اينترنت قطع است، از سوي ديگر اوضاع ناآرام كشور نفس سينما را بند آورده است. با اين حال خدا را شكر مي‌كنيم كه هديش مال در اين وضعيت هم مخاطبان خود را دارد و اميدوارم اين روند در روزهاي آينده بيشتر شود .ولي نگراني ما براي سينماهاي بخش پايين شهر است.

اكران فيلم‌هاي توقيفي راه‌حل جذب مردم به سينماها

مدير سينما هديش مال در انتهاي صحبتش مي‌گويد: اميدوارم يك فيلم توقيفي به اكران عمومي برسد تا به وضعيت سينماها كمك شود و مردم دوباره به سالن‌هاي سينما رجوع كنند، همان‌طور كه «پيرپسر» بعد از جنگ 12 روزه مردم را به سالن‌هاي سينما دعوت كرد.

اختلال در سامانه‌هاي فروش بليت

اما پويا سعيدي‌پور، مدير پرديس سينمايي زندگي مي‌گويد: در حال حاضر اينترنت داخلي وصل است و سامانه‌هاي فروش بليت فيلم هم برقرار است، اما در سامانه‌هاي بليت‌فروشي اختلال داريم، اگر سري به سايت سينماتيكت بزنيد با توجه به اطلاعيه ورودي سايت، اين مشكل قابل مشاهده است. 

اين مدير سينما ادامه مي‌دهد: ما در پرديس سينمايي زندگي هم براي فرآيند تعريف سانس در سالن‌ها دچار مشكل مي‌شويم و در ساعاتي از روز زيرساخت‌هاي اينترنتي ما دچار اختلال مي‌شود، همين موضوع باعث شد پنجشنبه سالن‌هاي سينما را تعطيل كنيم. از طرفي با پشتيباني سمفا تماس مي‌گيريم آنها هم مي‌گويند كه سايت سمفا در دسترس نيست .

سعيدي‌پور با بيان اينكه بعد از كرونا سايت سمفا راه‌اندازي شد تا همه فرآيند فروش فيلم‌ها شفاف اعلام شود، مي‌گويد: خوشبختانه در سايت سمفا فروش و فيلم‌ها در لحظه مشخص مي‌شود، اما چون همه اين اتفاقات تحت وب صورت مي‌پذيرد با بروز كوچك‌ترين اختلال اينترنتي تمام دسترسي‌ها به سايت قطع يا دچار مشكل و كار براي گيشه و هم براي سامانه و هم براي پشتيباني با اختلال مواجه مي‌شود.

او به صحبت‌هايش ادامه مي‌دهد: در روزهاي اخير در ساعاتي از روز مخاطب براي خريد بليت سينما دم باجه مراجعه مي‌كرد، ولي ما نمي‌توانستيم برايش بليت صادر كنيم، چون زيرساخت‌هاي دسترسي به سايت سمفا و سايت پرديس سينمايي زندگي دچار اختلال شده بود. مثل قديم به مشتري بليت دستي صادر مي‌كرديم و به او آدرس صندلي سالن را نشان مي‌داديم و در نهايت وقتي نتوانستيم براي پنجشنبه برنامه‌ريزي درستي داشته باشيم ناچارا سينما را تعطيل كرديم. اما از روز جمعه 26 دي با توجه به رفع مشكل شرايط كمي بهتر شد و ما سينما را باز كرديم. 

سعيدي‌پور در بخش ديگري از صحبت خود گفت: نكته‌اي كه وجود دارد متاسفانه مخاطبان سينما عادت ندارند آدرس دقيق سامانه‌اي فروش بليت را وارد كنند در نتيجه وقتي سرچ و گوگلي وجود نداشته باشد، سردرگم مي‌شوند و نمي‌توانند بليت سينما تهيه كنند. ولي اگر به‌ طور مثال آدرس دقيق سينماتيكت را بالاي صفحه مرورگر وارد كنند صفحه اصلي سينماتيكت باز مي‌شود و امكان خريد بليت برايشان فراهم است، البته به نظر من در چنين شرايط محدوديتي، تلويزيون بايد راه‌هاي رسيدن به سامانه‌هاي داخلي را به مردم آموزش دهد يا آدرس كيوآركد سامانه‌هاي فروش بليت سينماها را در تلويزيون نمايش دهد تا مردم دچار نگراني و سردرگمي نشوند. 

اين مدير سينما به صحبت‌هايش اضافه مي‌كند: ما در پرديس سينمايي زندگي در حال حاضر مشتري‌هاي حضوري و تلفني داريم.  يكسري مشتري هم از قديم به صورت تلفني بليت رزرو مي‌كردند فعلا اوضاع را اين‌گونه سپري مي‌كنيم تا ببينيم در روزهاي بعد چه مي‌شود، اما متاسفانه وضعيت براي كسب و كارهاي اينترنتي به ‌شدت خطرناك و بغرنج است.

او همچنين مي‌گويد: بعد از جنگ 12 روزه فيلم «پيرپسر» و «زن و بچه» ناجي سينماها شدند، اما در حال حاضر فيلم‌هاي اكران جديد نيست و هر آنچه روي پرده است متعلق به گذشته است؛ از طرف ديگر صاحبان آثار ريسك اكران فيلمشان را قبول نمي‌كنند، چون راهي براي تبليغ در فضاي مجازي ندارند، همه مي‌دانيم كه در سال‌هاي گذشته فضاي مجازي در تبليغ فيلم و تئاتر سهم بسزايي داشت و جالب‌تر اينكه صاحبان آثار فيلم‌هاي در حال اكران، در نبود پيام‌رسان‌ها، تيزر و متريال تبليغات فيلمشان را روي فلش يا هارد مي‌ريزند و به صورت حضوري يا با پيك به سينمادارها تحويل مي‌دهند. 

سعيدي‌پور در پايان اين نكته را درباره فروش فيلم‌هاي روي پرده يادآور شد كه استقبال خانواده‌ها و كودكان از ژانر كودك بيشتر از ديگر فيلم‌هاي روي پرده بوده، چون تنوع اكران فيلم‌هاي خاص كودك (انيميشن) زياد است و همين موضوع باعث رونق اين ژانردر پرديس سينمايي زندگي بوده است. 

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها