شوراي هماهنگي جناح راست
وحدت دايرهاي يا مثلثي؟
سخنگوي جبهه پيروان: تركيب پايداري، ايثارگران
و رهپويان به تاريخ پيوست
گروه احزاب| سن و سال دارهاي اصولگرا به اين راحتيها ديگر نميخواهند سرنوشت سياسي شان را به دست نو اصولگرايان بسپارند. اين خواست را ميشود از لابهلاي جملات پر گلايه راستگرايان سنتي ديد و شنيد.
سيدكمالالدين سجادي، سخنگوي جبهه پيروان خط امام و رهبري از آن دسته اصولگرايان سنتي است كه پس و پيش انتخابات مجلس دهم چندين بار به نمايندگي از ديگر همكيشان سياسي خويش نسبت به فرآيند و سازوكار ائتلاف اصولگرايان اعتراض كرده است.
اين اصولگراي سنتي ديروز هم در مصاحبهاي با باشگاه خبرنگاران جوان با اظهارات خود نشان داد كه اصولگراياني همچون او به هيچ عنوان، تن به تصميمگيريهاي نو اصولگرايان متشكل از جمعيت ايثارگران، جبهه پايداري و جمعيت رهپويان نخواهند داد. سجادي در پاسخ به اين سوال كه آيا سه تشكل جبهه پايداري، جمعيت ايثارگران و جمعيت رهپويان، بار ديگر امور مربوط به شوراي اصولگرايان را به عهده ميگيرند تصريح كرد: آن تركيب يك مثلث بود و ما به دايره اعتقاد داريم. آن تركيب به تاريخ پيوست و ما هم همان موقع چندان روي آن تركيب نظر نداشتيم و موافق نبوديم. دايره اصولگرايي وسيع است اما چگونگي حضور اشخاص حقيقي و حقوقي، مسالهاي است كه بايد پختهتر شود.
به اعتقاد سخنگوي جبهه پيروان به جاي مثلث
نو اصولگرايان، جامعه روحانيت مبارز بايد محور و مركز ائتلاف انتخاباتي اصولگرايان باشد: «نظري كه جبهه پيروان دارد اين است كه احزاب و تشكلهاي اصولگرا بايد با محوريت جامعه روحانيت مبارز، به ائتلاف و انسجام دست پيدا كنند.»
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا اين مساله متفاوت از آن چيزي است كه در شوراي ائتلافي اصولگرايان براي انتخابات مجلس ديده شد گفت: ممكن است وجوه اشتراكي با هم داشته باشند اما كاملا متفاوت از يكديگر هستند. سجادي ادامه داد: يكي از اين تفاوتها، پذيرش محوريت جامعه روحانيت مبارز است. اين قيد وجود دارد كه جامعه روحانيت مبارز به دليل داشتن ساختار حزبي، محوريت شوراي مزبور براي انتخابات 96 را به عهده بگيرد.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه آيا اين پيشنهاد جبهه پيروان بهطور رسمي در مجامع اصولگرايي مطرح شده است اظهار داشت: اين مساله راهبرد جبهه پيروان و بسياري از تشكلهاي اصولگراست. در اظهارات گذشته من و باهنر، اين موضوع به نوعي مطرح شده اما هنوز مذاكراتي در اين خصوص انجام نشده است اما شايد در آينده لازم باشد مذاكراتي انجام بدهيم. سجادي درباره تركيب شوراي مورد نظر جبهه پيروان گفت: يك نظر اين است كه دبيران كل احزاب و تشكلهايي كه محوريت جامعه روحانيت را قبول دارند، دعوت شوند. البته ممكن است از تعدادي اشخاص حقيقي به دليل فعاليت و نفوذي كه دارند نيز براي حضور در شورا دعوت شود. مخالفت اصولگرايان سنتي با قيموميت نو اصولگرايان و تلاش آنان براي شيخوخيت جامعه روحانيت مبارز در حالي است كه به گفته پرويز سروري از اعضاي شوراي مركزي جمعيت ايثارگران جلسات انتخاباتي اصولگرايان بهطور مستمر در حال برگزاري است. اين عضو جمعيت رهپويان در گفتوگو با خبرگزاري فارس از كم و كيف اين جلسات اينگونه روايت كرده است: «جلسات اصولگرايان وجود دارد و من اطلاع دارم، در واقع يك تلاش جدي آغاز شده تا همه جريانات و طيفهاي مختلف اصولگرا بر روي اين مدل و رويكرد جديد صحه بگذارند لذا اين جلسات به صورت مستمر برگزار ميشود.
وي با تاكيد بر اينكه ما در حال حاضر بايد به شكل غيررسانهاي مسائل را پيگيري كنيم تا دچار حاشيه نشويم، درباره سخنان آيتالله موحدي كرماني مبني بر از سرگيري جلسات شوراي ائتلاف اصولگرايان گفت: ايشان به عنوان يك محور تعيينكننده و وحدتبخش در جريان اصولگرا نقش موثري را دارند.
سروري درباره نحوه شكلگيري اين فرايند نيز تصريح كرد: در همين حد كه دوستان بدانند اين فرايند به صورت گستردهاي در حال شكلگيري است كفايت ميكند؛ از اين رو روند خوبي شروع شده و ميتواند بسيار اميدبخش بوده و در آينده ما را به وضعيت مشخصي برساند. اين همحزبي عليرضا زاكاني در ادامه با اشاره به وضعيت اصولگرايان براي انتخابات رياستجمهوري و شوراهاي سال 96 و درباره ساز و كار اين مقدمه براي رسيدن به تفاهم اظهار داشت: مقدمه اين است كه ما ابتدا بايد به يك مفاهمه مشترك براي رسيدن به يك مصداق برسيم كه الزاما ما را به يك گزينه برساند و با يك كانديد وارد عرصه انتخابات شويم لذا اگر قرار باشد شكل ديگري صورت بگيرد قطعا سبد راي اصولگرايان آسيب خواهد ديد. سروري با بيان اينكه ما ابتدا بايد به فرايندي كه منجر به ائتلاف، همزباني و گفتمان مشترك ميشود برسيم يادآور شد: بايد متفاوت از گذشته عمل كنيم چراكه تجربه گذشته نشان داده مدلهاي قبلي كاركرد خود را از دست داده و ما قطعا بايد با مدل جديدي كه چهره جديدي از جريان انقلاب را نشان ميدهد به نتيجه برسيم.