• 1404 شنبه 27 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3622 -
  • 1395 شنبه 20 شهريور

فدراسيون خادم در اين شرايط حساس بايد تصميمات مهمي بگيرد

نايب قهرماني كشتي آليش زنان ايران در رقابت‌هاي جهاني

گروه ورزش|  كشتي ايران افتاده است روي دور برد و در اين شرايط تا جايي كه مي‌شود بايد پيش رفت و برد. اين ورزش نه تنها در بخش نتيجه -كه در سال‌هاي اخير در آن بسيار موفق عمل كرده- عالي بوده، در ساير زمينه‌ها نيز عملكرد مناسبي داشته است. امروز علاوه بر اينكه شاهد عضويت يك ايراني در هيات رييسه اتحاديه جهاني كشتي كه رسول خادم باشد، مي‌بينيم كه ورزش كشتي با تلاش‌هايي كه صورت گرفته بيشتر از هر زمان ديگري در تاريخ ورزش ايران خواستار اين است كه قانون مدار شده و بر پايه و اساس قانون پيش برود. فدراسيون كشتي در تمام حوزه‌ها تلاش كرده تا عملكرد خوبي داشته باشد و امروز با موفقيت‌هاي كسب شده تا حدودي به اهداف خود رسيده است؛ اما خب اين آغاز كار است و براي اينكه قوانين جاي خود را در كشتي ايران آنطور كه بايد و شايد پيدا كند چند قدم جدي ديگر بايد برداشت تا در ادامه با رفت و آمد افراد، قوانين دست خوش تغييرات نشده و ثابت باشد براي همه براي هميشه. در واقع كشتي ايران روزهاي حساسي را پيش رو دارد، چرا كه بايد تصميمات مهمي بگيرد.
خادم سرمربي باقي بماند
مردان فني كشتي بايد جايگزيني براي محمد بنا در تيم ملي كشتي فرنگي معرفي كنند و در كشتي آزاد نيز در مورد ماندن رسول خادم در سمت سرمربيگري تيم ملي كشتي آزاد تصميم بگيرند. حالا صداي مخالفان خادم كه مي‌گفتند رسول نبايد هم رييس فدراسيون باشد هم سرمربي به دليل نتايج مناسبي كه كشتي آزاد در المپيك گرفته كمتر شده است؛ اما عضويت خادم در هيات رييسه اتحاديه جهاني باز بهانه‌اي شده تا اين افراد كاملا خاموش نشوند و اعلام كنند كه خادم نبايد هم رييس باشد، هم سرمربي و هم عضو هيات رييسه اتحاديه و اين در حالي است كه رسول خادم نشان داده كه توان فعاليت در همه اين بخش‌ها را به بهترين شكل ممكن دارد و هيچ‌كس هم مناسب‌تر از خود او براي فعاليت در اين پست‌ها نيست و همين كار را دشوار كرده و اين سوال را پيش روي علاقه‌مندان به كشتي قرار داده كه اگر خادم از سمت سرمربيگري كنار برود چه كسي جايگزين او خواهد شد. ما كه كسي را بهتر از رسول خادم براي اين جايگاه سراغ نداريم، براي همين هم اميدواريم او در اين پست باقي بماند و همچنان با خدمات فني خود به كشتي آزاد ايران زمينه ساز موفقيت اين رشته در ميادين معتبر جهاني باشد. اعضاي شوراي فني اگر دغدغه موفقيت كشتي آزاد ايران را دارند بايد تمام تلاش خود را به كار گيرند تا رسول خادم همچنان به عنوان سرمربي تيم ملي كشتي آزاد ايران بماند.
جايگزين بنا بايد چهره‌اي فني باشد
اعضاي شوراي فني كشتي فرنگي نيز اگر خواستار موفقيت اين رشته هستند بايد با توجه به قوانين جاري كشتي فرنگي چهره‌اي فني را به عنوان سرمربي تيم ملي برگزينند. به هر حال بايد منتظر ماند و ديد كه اعضاي شوراي فني در نهايت چه تصميمي مي‌گيرند. چيزي كه مشخص است اينكه ناصر نوربخش، جمشيد خيرآبادي و حسن رنگرز، سه چهره‌اي كه از آنها به عنوان گزينه‌هاي جانشيني بنا نام برده مي‌شود پيش‌تر با كشتي ايران به عنوان مربي همكاري كرده‌اند و كارنامه آنها مشخص است، براي همين هم عده‌اي از كارشناسان بر اين عقيده‌اند كه بهتر است از افراد ديگر در اين پست استفاده شود، چرا كه آزموده را آزمودن خطاست و اين افراد هرچه در چنته داشتند، قبل‌تر رو كرده و خدمات خود را تا جايي كه در توان‌شان بوده در خدمت كشتي ايران گذاشته‌اند، پس بهتر است در اين شرايط از افراد خلاق‌تر و كاربلدتر بهره برد تا از نبوغ و داشته‌هاي ديگران نيز براي موفقيت كشتي فرنگي ايران در جهان بهره‌مند شويم و بتوانيم برنامه‌هاي كشتي ايران را بهتر و بيشتر از گذشته عملي كنيم.
دو نقره و يك برنز براي زنان
باري، امروز ما شاهد اين هستيم كه فدراسيون كشتي در بخش زنان نيز با برنامه پيش رفته و كشتي آليش زنان ايران موفق شده است با تمام محدوديت‌ها و مشكلات به خوبي پيش برود و در رقابت‌هاي جهاني قرقيزستان روي سكوي دوم دنيا بايستد. در اين رقابت‌ها سميه حيدري و مريم احمدي در اوزان 60 و 75 كيلوگرم به مدال نقره رسيدند و يگانه غريب گشته در وزن 55 كيلوگرم صاحب مدال برنز شد. تيم بانوان ايران با كسب اين سه مدال و با 26 امتياز پس از تيم تركمنستان به عنوان نايب قهرماني رسيد و تيم قرقيزستان نيز با همين امتياز در كنار ايران دوم شد. در مسابقات قرقيزستان يگانه غريب گشته در وزن 55 كيلوگرم، سميه حيدري در وزن 60 كيلوگرم و مريم احمدي در وزن 75 كيلوگرم به ترتيب با پيروزي ضربه فني مقابل نمايندگان استوني، هند و قزاقستان راهي مرحله نيمه نهايي شدند. در اين مرحله سميه حيدري و مريم احمدي به ترتيب با شكست ضربه فني آليش كاران روسيه و آذربايجان فيناليست شدند؛ اما در ديدار نهايي با شكست مقابل رقباي تركمنستاني به مدال نقره دست يافتند. يگانه غريب گشته با شكست 7 بر 3 مقابل حريف اكوادوري به مدال برنز رسيد و آسيه شجاعي، سمانه خجسته و سيده شيما نادري از دور رقابت‌ها كنار رفتند. تيم كشتي مردان نيز در جايگاه سوم اين رقابت‌ها قرار گرفت.
خادم: شايد نياز باشد در برخي حوزه‌ها اصلاحاتي داشته باشيم
رسول خادم، رييس فدراسيون كشتي در رابطه با استعفاي محمد بنا گفت: محمد بنا سرمايه بزرگي براي كشتي كشور محسوب مي‌شود و متعلق به خودش نيست و از بزرگان خانواده كشتي‌ است. در سال‌هاي گذشته او زحمات زيادي براي تيم ملي كشيده است.
او درباره اينكه آيا با استعفاي او موافقت مي‌شود يا نه، گفت: بايد اجازه بدهيم تا اين موضوع براساس روال عادي و در شوراي فني كشتي فرنگي بررسي شود. مديريت كشتي كشور جايگاه و شايستگي بنا و ساير مربيان را مي‌داند و اميدوارم بهترين تصميم در اين‌باره گرفته شود.
خادم همچنين در رابطه با ضرورت برگزاري مسابقه انتخابي و اينكه حسن يزداني در سن 21 سالگي از طريق مسابقه انتخابي به تيم ملي رسيد و ملي‌پوش شد اما اين موضوع در كشتي فرنگي رعايت نشد، گفت: براي المپيك شرايط خاصي داشتيم در سه وزن كشتي فرنگي ابتدا بايد سهميه گرفته مي‌شد. البته شوراي فني كشتي فرنگي در اين رابطه تلاش كرد با كادر فني همراهي كند؛ اما امروز ديگر جوانان مدعي نمي‌پذيرند خارج از چارچوب مسابقه انتخابي عمل شود. مسابقه انتخابي به عنوان يك اصل بايد رعايت شود و در كنار آن عملكرد در مسابقه‌هاي خارجي، عملكرد اردويي و شرايط انضباطي نيز وجود دارند. او در مورد حمايت مسوولان استاني از قهرمانان و نامه‌اي كه به استانداران مازندران، تهران و خوزستان نوشته است، گفت: در المپيك هشت مدال گرفتيم كه سهم كشتي پنج مدال بود. همه بايد اين قهرمانان را در حد توان خود مورد حمايت قرار دهند و اگر نتوانيم از همين تعداد مدال‌آور المپيكي كه عمر و جواني خود را گذاشته‌اند حمايت كنيم، انگيزه‌ها از بين مي‌رود. لازمه حفظ قهرمانان موجود و ايجاد انگيزه در ورزشكاران، حمايت از آنهاست. اميدوارم مسوولان استاني در اسرع زمان ممكن با برگزاري مراسم در شأن قهرمانان، حداقل توجه را به اين جوانان داشته باشند. رييس فدراسيون كشتي در مورد تغييرات احتمالي در كشتي گفت: كار كشتي براي المپيك 2020 بعد از پايان المپيك ريو شروع شد و شايد نياز باشد در برخي حوزه‌ها اصلاحاتي داشته باشيم. براي داشتن حركت رو به جلو بازنگري‌هايي خواهيم داشت و بايد افراد تواناتر را به‌كار گرفت. خادم همچنين در مورد حضورش در هيات رييسه اتحاديه جهاني كشتي و مشكلات داوري در المپيك گفت: كشورها از وضعيت داوري در المپيك رضايت نداشتند كه البته لالوويچ هم رضايت نداشت. مناسباتي كه در اين موارد شكل گرفته ريشه‌دار است؛ به سادگي به وجود نيامده‌اند و به سادگي نيز از بين نمي‌روند. از جانب ايران و ساير كشورها بايد مناسبات جديدي شكل گيرد تا ضوابط جديدي به وجود آيد. بسياري از كشورها منتظرند با حضور ايران روابط و مناسبات جديدي شكل گيرد تا با اقدامات جديد، توسعه كشتي و موضوع حفظ كشتي در بازي‌هاي المپيك محقق شود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون