• ۱۴۰۳ سه شنبه ۴ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3820 -
  • ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ خرداد

وزارت بهداشت: طغيان تب كنگو در كشور نداريم

تعداد افراد فوت شده از تب كنگو به 3 نفر رسيد

اعتماد|  شايعات و تكذيب‌ها و هشدارها و اطلاع‌رساني‌هاي دو ماه اخير درباره بيماري تب كنگو كه شيوع آن سابقه كمتر از سه دهه در ايران دارد، در نهايت به اين نتيجه رسيد كه بنا بر آخرين اعلام رييس مركز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت، تا امروز و از ابتداي امسال 31 نفر به تب كنگو مبتلا شده و 3 نفر فوت كرده‌اند.  محمدمهدي گويا، در توضيح آخرين وضعيت تب كنگو در ايران به مهر گفت: «تاكنون ۳۱ نفر به اين بيماري مبتلا شده‌اند و ۳ نفر نيز جان خود را از دست داده‌اند و با توجه به ورود دام‌هاي قاچاق از مرزهاي شرقي و غربي كشور، بيشترين مبتلايان هم در اين مناطق ساكن هستند.» در حالي كه كاركنان كشتارگاه‌ها، مراكز عرضه دام زنده و گوشت قرمز، دامداران، چوپان‌ها، كشتاركنندگان غيرمجاز دام و فعالان قاچاق دام از مرزهاي شرقي به ايران، مهم‌ترين گروه‌هاي در معرض خطر ابتلا به اين بيماري هستند و تيم درمان مبتلايان در مراكز درماني و اعضاي خانواده بيماران، به شرط تماس با مخاط و خون و ترشحات بدن بيمار، در رديف دوم گروه‌هاي در معرض خطر ابتلا قرار مي‌گيرند، امسال هم نخستين موارد مبتلا، 19 نفر از كارگران يك كشتارگاه در شهر زاهدان بودند كه به گفته مسوولان وزارت بهداشت، شناسايي سريع و آغاز اقدامات درماني، مانع از تلفات انساني نخستين گروه مبتلايان شد.  با توجه به اين هشدار كه خونريزي از دهان بيمار آلوده به ويروس تب كنگو، مراحل پاياني بيماري است كه در اين هنگام، هيچ اقدام درماني در نجات بيمار موثر نخواهد بود، تا امروز از مجموع 31 بيمار مبتلا در كل كشور، 3 نفر در استان‌هاي كرمانشاه، اصفهان و هرمزگان بر اثر شدت بيماري و مراجعه ديرهنگام و پيگيري علايم فوت كرده‌اند.  گويا با رد شايعاتي درباره سونامي و طغيان تب كنگو در ايران، اشاره كرد كه با وجود ارايه خدمات درماني، طبيعت بيماري معمولا باعث فوت 30 درصد از مبتلايان مي‌شود و در حالي كه از ابتداي هفته هم فيلمي از دفن يكي از مبتلايان در يكي از شهرستان‌هاي تابعه استان اصفهان در شبكه‌هاي مجازي منتشر شد كه اجراي تدابير شديد ايزولاسيون براي دفن متوفي جوان ۳۸ ساله اصفهاني مبتلا به تب كنگو، بر شايعات و نگراني‌هاي شهروندان دامن زد اما گويا در توضيح علت اين اقدامات به ايسنا گفت كه اجراي اين تدابير و استفاده از كاورهاي پوشاننده براي جسد و لباس‌هاي عايق براي مسوولان دفن، از الزامات حفظ ايمني و جلوگيري از انتقال آلودگي جسد به افرادي است كه با جسد بيمار مبتلا به تب كنگو سر و كار دارند و همچنين محمود نبوي؛ معاون اين مركز هم به ميزان گفت كه باتوجه به انتقال سريع بيماري از طريق مخاط، ترشح و خون متوفي به افراد ديگر، بيمار فوت شده با رعايت شرايط بهداشتي، توسط افراد مجهز به لباس‌هاي مخصوص دفن مي‌شود و به علت خطر ابتلا، بدن اين بيماران بدون غسل و كفن به خاك سپرده مي‌شود.  اما در نهايت سخنگوي وزارت بهداشت، روز گذشته به مردم اطمينان خاطر داد كه نگراني خاصي در خصوص انتشار بيماري تب كنگو در كشور وجود ندارد و در توضيح آخرين وضعيت بيماري تب كنگو در ايران گفت: «امسال نسبت به سال گذشته كاهش قابل توجهي در اين زمينه داشته‌ايم. ما از سال 77 با ظهور نخستين مورد تب كريمه كنگو در كشور در زمينه درمان آن تجربه داريم و به خوبي آن را رصد مي‌كنيم. هر سال موارد ابتلا به اين بيماري حدود چند 10 نفر است و تمام اطلاعات مورد نياز در اين زمينه وجود دارد و وزارت بهداشت به صورت رايگان بيماران را درمان مي‌كند. در موارد اخير به جز يك مورد كه ناشي از بي‌احتياطي در فضاي پيش سرد كشتارگاهي صنعتي اتفاق افتاد و دام‌ها به خوبي نگهداري نشدند، مشكل خاصي ايجاد نشده و همه افرادي كه در اين كارگاه به بيماري مبتلا شده‌اند بهبود پيدا كرده‌اند.»  ايرج حريرچي اما صرف رصد شرايط را براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري قابل انتقال بين انسان و دام كافي ندانست و در تاكيدات پيشگيرانه هشدار داد كه از خريد گوشت غير‌بهداشتي و ذبح مستقيم و تماس با دامي كه از سلامت آن مطمئن نيستند خودداري شود.  در حالي كه عباس عباسي؛ مديركل دفتر نظارت بر بهداشت عمومي و مواد غذايي سازمان دامپزشكي هم در توضيح گروه‌هاي دامي در معرض گزش كنه هيالوما (عامل انتقال ويروس تب كريمه كنگو) اعلام كرد كه دام‌هاي اهلي شامل گاو، گوسفند، بز، شتر و شتر مرغ بيشتر در معرض ابتلاي اين بيماري هستند و تشخيص اين بيماري در دام‌هاي زنده و بازرسي‌هاي بعد از كشتار، بسيار دشوار است، مسوولان دانشگاه‌هاي علوم پزشكي و ادارات كل دامپزشكي استان‌هاي هرمزگان، سيستان و بلوچستان، اصفهان و كرمانشاه هم از مردم خواستند تا نسبت به مصرف و خريد گوشت قرمز از مراكز نامطمئن و فاقد مهر دامپزشكي، رعايت بهداشت در ذبح دام و همچنين تماس با لاشه و شقه دام و گوشت قرمز نكات بهداشتي و خودمراقبتي را رعايت كنند و تاكيد كردند: «گوشت‌هاي بسته‌بندي شده در فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي، مشكلي ندارد و حتي در صورت آلودگي احتمالي گوشت‌ گرم (كشتار تازه) به تب كريمه كنگو، با گذشت 6 ساعت قرار گرفتن گوشت در يخچال و سردخانه صنعتي و همچنين قرار گرفتن به‌مدت 24 ساعت در دماي صفر تا چهار درجه سانتيگراد در يخچال‌هاي خانگي ميكرب‌هاي گوشت از بين مي‌رود.»

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون