خبر
لزوم اخذ حكم حكومتي براي حفظ باغهاي تهران
رييس كميته سلامت شوراي شهر تهران در مورد دلايل راي منفياش به استفساريه برج باغ توضيحاتي را ارايه كرد و خواستار اخذ حكم حكومتي براي نجات باغات تهران شد.
ناهيد خداكرمي در گفتوگو با ايسنا در مورد دلايل راي ندادن به استفساريه تعيين تكليف پرونده ۶۲ باغ گفت: درست است كه اين ۶۲ باغ پروندهشان قبل از لغو مصوبه برج باغ تشكيل شد اما ميتوانستيم راهحل ديگري پيدا كنيم تا بتوانيم مانع ساخت و ساز در اين ۶۲ باغ شويم. وي با بيان اينكه اعضاي شوراي شهر ميتوانستند در راستاي حفظ اين ۶۲ باغ با قوه قضاييه و ديوان عدالت اداري جلساتي برگزار كنند و ضمن برشمردن مزاياي داشتن باغ در تهران آنها را مجاب كنند كه برخلاف راي شوراي شهر تهران راي ندهند، اظهار كرد: بر اساس قانون حقوق مالكان و مكتسبه نبايد منافع عموم مردم را ناديده بگيرند. اين عضو شوراي شهر تهران با اشاره به اينكه استفساريه حدود 5 ماه در شوراي شهر بررسي شد و نهايتا اعضاي شورا به نفع و نظر مالكان باغات احترام گذاشتند، گفت: ميشد با مالكان باغات صحبت و از باب مسووليت اجتماعي آنها را مجاب كرد تا باغ خود را با شهرداري تهاتر كند و و يا در قالب خانه - باغ از ساخت و ساز در باغاتشان جلوگيري كنند. خداكرمي كه جزو مخالفان استفسازيه شهرداري بود با بيان اينكه استفساريه بعد از مصوبه خانه باغ بررسي شده است و نميدانيم كه چند درصد مالكان اين ۶۲ باغ مايل بودند كه در قالب مصوبه خانه باغ از باغات خود دفاع كنند، اظهار كرد: متاسفانه طي سالهاي اخير نتوانستيم فرهنگ حفظ درختان را گسترش دهيم و بايد همه مردم جامعه نسبت به حفظ باغات احساس مسووليت كنند. وي با بيان اينكه بايد قوه قضاييه به كمك شهرداري تهران بيايد، گفت: حتي ميتوانيم براي حفظ اين ۶۲ باغ و مابقي باغهاي تهران با راهاندازي كمپيني از حكم حكومتي و راي قوه قضاييه كمك بگيريم چراكه با نابودي و قطع هر درخت يك بيماري به نسل آينده تزريق ميكنيم. خداكرمي با اشاره به ابعاد مختلف و اجازه ساخت و ساز در ۶۲ باغ اظهار كرد: يكي از باغات ۵۰۰ درخت دارد و فكر كنيد كه قرار است در اين باغ برج ساخته شود و حدود يك سوم اين درختان يعني ۲۰۰ اصله درخت بايد براي ساخت يك برج نابود شود. وي با بيان اينكه ما معتقديم كه ديوان عدالت اداري و قوه قضاييه بايد در راستاي تحقق حقوق عامه مردم تلاش كنند، گفت: سود سرشار مالكان از برج باغ نميتواند آنها را مجاب كند تا باغشان را در اختيار مردم قرار دهند و بايد دستگاههاي نظارتي در راستاي حفظ اين باغها وارد شوند. خداكرمي در پايان اظهار كرد: حتي ميتوانيم صندوقي را در شهرداري ايجاد كنيم كه بر اساس آن درصدي از عوارض ساخت و ساز به اين صندوق داده شود تا نهايتا شهرداري دستش براي خريد باغات و خانههاي ميراثي باز باشد.
خصوصي كردن خدمات عمومي؛ عامل كار كودكان
انجمن ياري كودكان در معرض خطر با صدور بيانيهاي، روند نامطلوب خصوصيسازي و انحصاري كردن خدمات عمومي از مدرسه، بيمارستان تا كارخانه را مسبب آسيبهاي اجتماعي در زندگي كودكان دانست.
اين تشكل حمايتي تاكيد كرد:«عدم حمايت از خانوادههايي كه در شرايط سخت و در معرض بيكاري يا دستمزد پايين قرار دارند، كودكان را در معرض انواع آسيبها مانند محروميت، فقر، اعتياد، بيماري، سوءتغذيه، فحشا، بزهكاري، كار اجباري، كار در خيابانها و مكانهاي پرخطر، تنفروشي و ازدواج زودهنگام دختران قرار داده است. در شرايطي كه دست نيرومند خصوصيساز بر جامعه چنگ انداخته، كارخانه و بيمارستان و مدرسه و هر آنچه زندگي مردمان به آن وابسته است را طلب ميكند، چند ماه حقوق نگرفتن فقط يك تاخير ساده در پرداخت نيست بلكه قتلعام خانواده و اجتماع است. به نظر ميرسد كه دولت هم در مورد كودكان محروم تمايل دارد، سمنها مرهمي موضعي باشند بر زخمهاي عميق اجتماعي كه نتيجه سياستگذاريهاي مشابه در دولتهاي متوالي است. سالهاست نيرو و صدايمان را جمع كردهايم و خواستهايم كه همه كودكان از آموزش رايگان، كيفي و عادلانه برخوردار شوند و باور داريم بدون برنامه همهجانبه در حمايت از همه كودكان، همچنان آموزش و پرورش دور باطل را طي خواهد كرد. خطراتي كه امروز دامن كودكانمان را گرفته است فقط با سازوكار و برنامه دولتِ مدافع حقوق كودكان قابل جبران است در غير اين صورت هر روز بر فقر و بيپناهي كودكان افزوده خواهد شد. برعهده دولت، مسوولان و متوليان امور است كه هر چه زودتر اين غائله بيتدبيري خصوصيسازي سرمايههاي عمومي و ملي را فيصله دهند تا بيش از اين كودكاني كه در ايران زندگي ميكنند از حقوقشان محروم نشوند.» ايلنا
ميزان عيدي مددجويان بهزيستي مشخص شد
وحيد قباديدانا؛ رييس سازمان بهزيستي كشور ميزان عيدي مددجويان بهزيستي در سال ۹۸ را اعلام كرد و گفت:«اميد است تا پايان سال مبلغ عيدي مددجويان تامين اعتبار شود همچنين قولهاي مساعدي را از مسوولان امر در اين زمينه دريافت كردهايم. مبلغ عيدي به ميزان يك ماه مستمري مددجويان و بين ۵۳ تا ۱۰۰ هزار تومان متغير است.
قول مساعدي هم جهت پرداخت بسته حمايتي گرفتهايم اما مسوول كلي اين امر ما نيستيم چراكه بايد تامين اعتبار از سوي برنامه و بودجه انجام شود.»