پايگاه امداد هوايي گيلان افتتاح شد
گروه اجتماعي|رييسجمهور در سومين سفر به استان گيلان به مهمترين وعده خود به مردم اين استان عمل و راهآهن رشت- قزوين را افتتاح كرد؛ راهآهني كه دولت يازدهم با 40 درصد پيشرفت آن را تحويل گرفت و طي پنج سال آن را به پايان رساند. هفته گذشته رييسجمهور و هيات دولت، ميهمان گيلانيها بودند، مهمترين سوغات دولت براي مردم گيلان در اين سفر، افتتاح قطار قزوين به رشت بود؛ قطاري كه به گفته استاندار گيلان، ايستگاه رشت ايستگاه پايانياش نيست، زيرا در اين سفر دو تفاهمنامه براي ادامه شبكه ريلي منعقد شد. به گزارش خبرنگار ما، از اين دو تفاهمنامه اولي مربوط ميشود به احداث راهآهن رشت- آستارا به طول بيش از ۱۶۰ كيلومتر، نكته مهم اين است كه با ساخت اين مسير و اتصال به ايستگاه راهآهن آستارا، كريدور شمال- جنوب تكميل شده و شبكه ريلي كشورمان به جمهوري آذربايجان و كشورهاي روسيه و آسياي ميانه و اروپا اتصال پيدا ميكند. تفاهمنامه بعدي مربوط است به احداث راهآهن بندر كاسپين منطقه آزاد انزلي از محور ريلي در دست احداث رشت- انزلي كه اتصال درياي خزر با خليجفارس و درياي عمان را محقق ميكند.
به باور نمايندگان شهرهاي مختلف استان گيلان، افتتاح راهآهن رشت- قزوين در سفر استاني آقاي روحاني به گيلان، مهمترين دستاورد اين سفر بود. نماينده مردم لنگرود در مجلس در اين باره گفت: بزرگترين طرحي كه در سفر رييسجمهور به استان گيلان افتتاح شد، راهآهن رشت- قزوين بود كه براي احداث آن حدود هزار و 900 ميليارد تومان هزينه شد. دستاورد ديگر اين سفر، تعيين تكليف راهآهن رشت- آستارا بود كه ساخت آن به قرارگاه «خاتمالانبياء» سپرده شده است، براي تكميل اين پروژه، نياز به حدود 8 هزار ميليارد تومان بودجه تخمين زده شد. مهرداد بائوجلاهوتي همچنين از افتتاح چندين پروژه توسط بخش دولتي و خصوصي با اختصاص بودجه 4 هزار ميليارد توماني توسط هيات دولت در اين سفر خبر داد و اظهار كرد: بودجهاي برابر با هزار و 400 ميليارد تومان نيز براي پروژههاي ديگر در نظر گرفته شد.
نماينده لنگرود در مجلس شوراي اسلامي در ادامه با اشاره به افتتاح دو پروژه بزرگ در لنگرود در جريان سفر رييسجمهور به گيلان توضيح داد: يكي از اين طرحها «پايگاه امداد هوايي گيلان» است.آشيانه اين پايگاه ساخته و تاكنون حدود 10 ميليارد تومان براي اين پروژه هزينه شده است. خوشبختانه بالگردهاي اين پايگاه امدادي در «چاف» و «چمخاله» مستقر شدهاند. در گذشته، بالگردهاي امداد استان گيلان با قزوين مشترك بود كه با راهاندازي اين پايگاه هم استان گيلان و هم غرب استان مازندران ميتوانند از سرويس آن استفاده كنند. وي اضافه كرد: طرح ديگر پروژه «كنارگسل لنگرود» بود كه در اين سفر از 11 و نيم كيلومتر، حدود 9 كيلومتر آن افتتاح شد. به گفته لاهوتي يكي از مسائل مورد تاكيد آقاي روحاني در سفر به استان گيلان، محيط زيست بود. در حال حاضر يكي از بزرگترين معضلات در استان، پسماند است كه قرار شد با سرعت و جديت بيشتري به اين موضوع پرداخته شود. كشاورزي استان هم از جمله موضوعاتي بود كه رييسجمهور تاكيد كرد بايد مورد توجه قرار بگيرد. در ارتباط با برنج، دولت به دليل كمبود منابع آب، كاشت اين محصول در استانهاي ديگر را ممنوع كرده و تنها دو استان گيلان و مازندران بايد روي كاشت برنج تمركز داشته باشند. نماينده لنگرود در مجلس شوراي اسلامي معتقد است؛ افتتاح طرحهاي مختلف در استان گيلان روي صادرات غيرنفتي كشور اثر ميگذارد. وي در اين باره اظهار كرد: در حال حاضر تراز صادرات غيرنفتي كشور مثبت است كه دليل آن به تحولات ارزي در كشور برميگردد. تحولات ارزي اگرچه محدوديتهايي براي ما ايجاد كرده اما فرصتهايي هم به وجود آورده به اين صورت كه نگاه به واردات كاهش يافته و در مقابل، نگاه به صادرات افزايش يافته است. البته بايد به اين نكته توجه داشت كه ما در گذشته نگران واردات قاچاق بوديم، اما امروز نگران صادرات قاچاق هستيم كه اميدواريم اين مشكل حل شود.