• 1404 سه‌شنبه 31 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4355 -
  • 1398 چهارشنبه 11 ارديبهشت

رييس‌جمهور، كارگران را تلاشگران در خط مقدم مقابله با تحريم‌هاي امريكا توصيف كرد

كارگران؛ دلاوران نبرد اقتصادي

رييس‌جمهور هدف از تحريم ظالمانه و غيرقانوني امريكا را فشار به مردم، كارگران و اقشار ضعيف جامعه دانست و با تاكيد بر اينكه كارگران با تلاش در عرصه توليد و افزايش صادرات غيرنفتي، در خط مقدم مقابله با تحريم‌هاي امريكا هستند، اظهار داشت: هر واحدي كه ظرفيت توليد را توسعه دهد بيشتر از منابع صندوق توسعه بهره‌مند مي‌شود. حجت‌الاسلام حسن روحاني، روز سه‌شنبه در سي‌امين جشنواره ملي قدرداني از كارگران نمونه، قدرت دولت را نتيجه پشتيباني مردم و تلاش كارگران خواند و با اشاره به صادرات غيرنفتي 40 ميليارد دلاري كشور تاكيد كرد: هدف امريكا از قطع صادرات نفت كاهش درآمد ارزي ماست و راه مقابله با آن توليد و صادرات غيرنفتي است. وي افزود: در حال حاضر در برابر تحريم ظالمانه و غيرقانوني امريكا هستيم كه فشار اين تحريم به‌طور مستقيم بر مردم عزيز كشور و به ويژه كارگران، اقشار متوسط و پايين جامعه است.

روحاني در اين مراسم كه در مجموعه ورزشي شهيد معتمدي انجام شد، با تاكيد بر اينكه دولت، كارفرمايان، كارگران، كارآفرينان و بخش‌هاي مختلف توليدي جامعه امروز بار سنگين‌تري بر دوش دارند، ادامه داد: امريكا از طريق اعمال تحريم‌هاي ظالمانه به ‌دنبال كاهش درآمد ارزي كشور است و منبع بزرگ درآمد ارزي همواره فروش نفت، ميعانات و برخي صنايع وابسته به توليد نفت و گاز بوده است.

روحاني بر ضرورت حفظ ارزش پول ملي تاكيد كرد و گفت: اين بدان معني است كه ارزش ريال دربرابر ارز خارجي كاهش نيابد و اين درصورتي است كه ميزان ارز را افزايش دهيم. براي رسيدن به اين مهم يا بايد عرضه افزايش يابد يا تقاضا كم شود تا نياز مردم به ارز خارجي كاهش يابد. او همچنين به چهارمين سال خودكفايي و بي‌نيازي كشور در محصول گندم اشاره و تاكيد كرد: اين همان بي‌نيازي از ارز است كه در سال اول دولت در حدود 6 ميليون تن گندم وارد مي‌كرديم اما در طول 4 سال گذشته نيازي به توليد گندم نداشتيم و در اين زمينه نياز به ارز كاسته شده است. رييس‌جمهور با تاكيد بر اينكه هر جا به سمت خودكفايي حركت كرديم نياز به ارز كاسته شد، اظهار داشت: اگر امروز 95 درصد دارو در داخل توليد مي‌شود و بتوانيم 5 درصد مابقي مواد اوليه دارو را در كشور توليد كنيم، نياز ارز كاهش يافته است.

رييس‌جمهور تصريح كرد: امروز رقم صادرات غيرنفتي بسيار قابل توجه و به 40 ميليارد دلار رسيده كه با تلاش بيشتر بهبود كيفيت، كاهش مصرف داخلي و افزايش صادرات در محصولات غيرنفتي مي‌توانيم بازارهاي منطقه و جهان را تصاحب كنيم كه در نتيجه درآمد ارزي كشور افزايش مي‌يابد و يكي از قدم‌هاي مهم براي مبارزه با امريكا همين موضوع است. روحاني با بيان اينكه امريكا به دنبال اين است كه از طريق فشار به صادرات نفتي، درآمد ارزي كاهش يابد تا نيازمندي‌هاي داخلي براي توليد كالاهاي اساسي و واردات برخي محصولات مورد نياز دچار مشكل شود، تصريح كرد: پس يكي از راه‌هاي مقابله با امريكا و خط‌مقدم اين مبارزه شما كارگران عزيز هستيد كه بتوانيد با كار بيشتر محصولات بيشتري توليد كنيد تا ظرفيت خالي كارخانجات پرشود.

رييس‌جمهور با طرح اين موضوع كه شايد شما به دولت خطاب كنيد كه چرا قيمت ارز كاهش نمي‌آيد، خطاب به كارگران سراسر كشور تاكيد كرد: هر قدر توليد افزايش يابد و به سمت خودكفايي حركت كنيم، قيمت ارز كاهش مي‌يابد. روحاني با اشاره به اينكه امريكا فشار مي‌آورد تا نفت خام صادر نكنيم و البته بايد به صادرات نفت خام ادامه دهيم، تصريح كرد: همه مسوولان اتفاق‌نظر دارند كه تصميم امريكا براي رساندن صادرات نفت ايران به صفر تصميمي غلط و نادرست است كه اجازه نخواهيم داد اجرايي و عملياتي شود. رييس‌جمهور با بيان اينكه امريكايي‌ها در ماه‌هاي آينده متوجه مي‌شوند كه صادرات نفت خود را ادامه خواهيم داد، تصريح كرد: ممكن است از يك راه درها را روي ما ببندند، اما يك باب وجود ندارد كه امريكا فشار مي‌آورد تا بسته شود، بلكه هنوز 6 درب وجود دارد و ما با قدرت به صادرات نفت ادامه خواهيم داد.

روحاني با بيان اينكه برخي كشورها در برابر فشار امريكا عقب‌نشيني كردند كه همين امر باعث شده فشار امريكا بيشتر شود، تصريح كرد: اما ملت ايران در طول انقلاب اسلامي روبه‌روي امريكا ايستادگي كرد و به پيروزي رسيد. در حادثه طبس نيز كه البته لطف پروردگار از مقاومت ملت بيشتر بود، روبه‌روي امريكا ايستاديم. رييس‌جمهور با تاكيد بر اينكه در دوران دفاع مقدس نيز ملت ايران در برابر امريكا و همه قدرت‌هايي كه به صدام كمك مي‌كردند، ايستادند و امروز نيز ايستادگي مي‌كنيم، تصريح كرد: نبايد اجازه دهيم كه جامعه در فشار باشد و رسيدن به اين مهم، اتحاد دولت و ملت را مي‌طلبد و اگر ملت در هر جا پشتيبان دولت نباشد، دولت ناموفق خواهد بود. روحاني با اشاره به اينكه توان و قدرت دولت در سايه بازوان پرتوان و انگشتان ماهر شما در توليد است، تاكيد كرد: هر چه توليد افزايش يابد، مردم در رفاه قرار مي‌گيرند و قدرت اقتصادي خواهيم بود.

رييس‌جمهور با اشاره به مشكلات به وجود آمده در بسياري از استان‌هاي كشور به خاطر جاري شدن سيل گفت: در فروردين امسال، با معضل سيل در كشور مواجه شديم كه در يكصد سال اخير سابقه نداشته است. هر چند كه همزمان بارش رحمت خداوند، نعمت‌هاي فراواني را براي كشور به همراه داشت و امروز سدها، تالاب‌ها و قنوات كشور، پرآب شده و نعمت خدا براي ملت به وجود آمده اما در عين حال اين سيلاب‌ها مشكلاتي را براي مردم به وجود آوردند. روحاني با اشاره به اينكه هيچ زماني در ايران به‌طور همزمان حدود 28 استان با معضل سيل مواجه نبوده است، افزود: اداره كردن و ساماندهي امور در همه اين استان‌ها به ويژه در برخي استان‌هايي كه مشكلات و خرابي‌هاي زيادي داشتند، كار آساني نبود.

رييس‌جمهور ادامه داد: به وزراي «صنعت، معدن و تجارت»، «كار، تعاون و رفاه اجتماعي» و «جهاد كشاورزي»، اعلام مي‌كنم كه بازسازي همه مراكز توليدي، بنگاه‌ها و كارگاه‌هاي اقتصادي، مراكز دامپروري و كشاورزي كه در مناطق سيل‌زده دچار خسارت شده‌اند، اولويت دولت است و همه بايد تلاش كنيم تا شرايط كار و توليد در اين مناطق به سرعت به شرايط گذشته و حتي بهتر از آن بازگردانده شود. روحاني با بيان اينكه در جلسه هماهنگي مديريت بحران استان خوزستان بر اساس گزارش مسوول جهاد كشاورزي اين استان 150 هزار هكتار گندم در اين منطقه بر اثر سيل به زير آب رفته، خاطرنشان كرد: بر مبناي برآوردها در سال جاري ‌بايد گندم زيادي براي صادرات در كشور توليد مي‌شد، اما با وجود همه مشكلات و با وجود اين خسارت‌ها، امسال نيز در گندم خودكفا خواهيم بود.

رييس‌جمهور تاكيد كرد: مقابله با تحريم و توطئه امريكا و رسيدگي به مناطق سيل‌زده از وظايف اصلي همه مسوولان است و بايد همه در اين راستا دست به دست يكديگر بدهيم. روحاني با اشاره به اينكه در شرايط كنوني و با توجه به تغيير و تحولات جامعه جهاني، شيوه‌ها، نوع و شكل كار در كشور در حال تغيير بوده و بسياري از شغل‌هاي جديد به ويژه در فضاي مجازي ايجاد شده است، گفت: وزارت كار، تعاون و رفاه اجتماعي بايد از امروز براي مشاغل در 10سال آينده برنامه‌ريزي داشته باشد. رييس‌جمهور با بيان اينكه امروز فرصت‌هاي بسيار خوبي در بخش گردشگري براي اشتغال‌زايي مهياست، اظهار داشت: افزايش اشتغال و صادرات و تغيير در شيوه‌هاي ايجاد شغل با توجه به شرايط بايد مدنظر قرار گيرد تا بتوانيم از مشكلات عبور كنيم.

روحاني آمار ارايه شده از سوي وزيركار، تعاون و رفاه اجتماعي در زمينه مسائل مربوط به كارگران را اميدواركننده دانست و با اشاره به ضرورت تلاش درراستاي ارايه خدمات بهتر به كارگران گفت: كارگران بايد نسبت به آينده زندگي خود اميدوار باشند، چراكه هر چه كار با نشاط و با روحيه انجام شود، محصول بهتري خواهد داشت. رييس‌جمهور افزود: كارگري كه بداند پس از چند سال تلاش مي‌تواند صاحب خانه شود و دغدغه‌هاي مربوط به تهيه مسكن را ندارد، با روحيه بهتري مي‌تواند در مسير توليد محصول باكيفيت تلاش كند و در اين راستا تلاش مسوولان در وزارت كار، تعاون و رفاه اجتماعي بايد بيشتر از گذشته شود.

رييس‌جمهور با بيان اينكه در جلسه‌هاي مختلف اقتصادي از هر پيشنهادي از سوي وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي، در راستاي حمايت از كارگران و كاهش مشكلات آنها حمايت مي‌شود، گفت: حمايت از كارگر تنها به معناي افزايش حقوق آنان نيست؛ بلكه بايد در بسياري موارد به گونه‌اي برنامه‌ريزي كنيم كه كارگران در سود حاصل از توليد و صادرات محصولات سهيم و شريك شوند.

روحاني افزايش چندين برابري امكانات و مسائل رفاهي براي كارگران در دولت تدبير و اميد براساس گزارش ارايه شده از سوي وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي را مايه مباهات دولت دانست و گفت: اينكه تشكل‌هاي كارگري در اين دولت 1.6 درصد افزايش داشته موجب افتخار دولت است، چراكه معتقديم كارگران از طريق تشكل‌هاي صنفي بايد به دنبال منافع خود باشند و تشكل‌هاي كارگري بايد از منافع كارگران در بخش‌هاي مختلف دفاع كنند.

رييس‌جمهور با تاكيد بر اينكه بانك‌ها بايد در مسير توسعه اشتغال به صحنه بيايند، گفت: توليد و افزايش اشتغال بدون حضور بانك‌ها و حمايت آنها امكان ندارد، در عين حال بايد مراكز آموزش فني‌وحرفه‌اي هم به‌روز شده و به گونه‌اي برنامه‌ريزي كنيم كه دانش‌آموزان و دانشجويان ما پس از دوران تحصيل خود صاحب مهارت باشند و اين از وظايف وزارتخانه‌هاي «كار، تعاون و رفاه اجتماعي»، «آموزش و پرورش» و «علوم، تحقيقات و فناوري» است. روحاني با بيان اينكه بايد سطح اطلاعات كارگران، قبل و حين انجام كار افزايش يابد، خاطرنشان كرد: اگر همه در كنار هم تلاش كنيم خداوند نيز نصرت و ياري خود را نصيب ما خواهد كرد و مي‌توانيم دشمنان را به زانو در بياوريم. رييس‌جمهور تاكيد كرد: كارگران غيور كشور، زنان، مردان و جوانان نخواهند گذاشت كه امريكا پيروز شود و ما قطعا امريكا را به زانو درمي‌آوريم.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون