خبر
بايدن؛ پيشتاز نظرسنجيها
جو بايدن، معاون پيشين رييسجمهوري امريكا در پي اعلان شروع تلاش براي كسب نامزدي حزب دموكرات در انتخابات 2020، با جهش 11 امتيازي در رده بالاتري از بقيه رقيبان دموكرات خود قرار گرفته است. به گزارش ايرنا بر اساس نظرسنجي تازه سيانان پس از اعلام رسمي پنجشنبه گذشته بايدن درباره آغاز رقابت در مبارزات داخلي انتخاباتي حزب دموكرات، 39 درصد رايدهندگان كه يا عضو حزب دموكرات يا مستقل داراي گرايش به اين حزب هستند، وي را گزينه اصلي خود براي نامزدي اين حزب در انتخابات رياستجمهوري 2020 معرفي كردهاند، در حالي كه اين ميزان در ماه گذشته (مارس) 28 درصد بوده است. بر اساس اين نظرسنجي؛ بايدن بيش از 11 امتياز بالاتر از سناتور برني سندرز نزديكترين رقيب خود قرار ميگيرد كه در نظرسنجي از حمايت 15 درصدي برخوردار بود و تقريبا 30 امتياز بالاتر از سناتور اليزابت وارن قرار گرفته است كه با هشت درصد در رتبه بعدي نامزدهاي حزب دموكرات جاي دارد. سيانان گزارش داد كه اوجگيري جايگاه بايدن، موقعيت وي را به عنوان پيشتاز در اين رقابت تثبيت ميكند كه اكنون 20 نامزد حوزه حزب دموكرات در آن حضور دارند. نخستين پيام بايدن پيرامون پيروزي بر دونالد ترامپ رييسجمهوري كنوني، مستقيمتر از ديگر رقيبان دموكراتش بوده و ترامپ نيز با توجه به اين نكته، زماني را در روزهاي گذشته صرف حملههاي مكرر به بايدن در توييتر و شبكه فاكسنيوز كرده است.
امريكا تروريستي اعلام كردن اخوانالمسلمين را بررسي ميكند
سخنگوي كاخ سفيد سهشنبه اعلام كرد كه رييسجمهوري امريكا به دنبال آن است تا نام گروه «اخوانالمسلمين» را در فهرست تروريستي درج كند. به گزارش ايلنا، سارا سندرز سخنگوي كاخ سفيد اعلام كرد كه «دونالد ترامپ» رييسجمهوري امريكا تلاش ميكند، گروه «اخوانالمسلمين» را در فهرست تروريستي قرار دهد. روزنامه نيويوركتايمز امريكا نوشت كه كاخ سفيد پس از ديدار عبدالفتاح السيسي رييسجمهوري مصر از واشنگتن، دستورات خود را براي شوراي امنيت ملي و ديپلماتهاي اين كشور به منظور ايجاد راهكاري براي تحريم اخوانالمسلمين صادر كرده است. بر اساس گزارش اين روزنامه، سندرز اعتراف كرد كه كاخ سفيد در تلاش است اخوانالمسلمين را گروهي تروريستي قلمداد كند. سندرز گفت: «رييسجمهوري با تيم امنيت ملي و فرماندهان منطقه كه همين نگراني را دارند، در حال رايزني است و موضوع درج نام اخوانالمسلمين در حال طي كردن روند عادي است تا اينكه در قالب بيانيهاي رسمي اعلام شود.»
ديدار نخستوزير عراق با صدراعظم آلمان
عادل عبدالمهدي، نخستوزير عراق كه به آلمان سفر كرده است، عصر ديروز در كنفرانسي خبري با حضور آنگلا مركل، صدراعظم آلمان حضور يافت و درباره نتيجه گفتوگوهاي خود در برلين توضيحاتي داد. عبدالمهدي با تشكر از «حمايت آلمان از عراق» و كمك به «شكست دادن داعش و كمكهاي بشردوستانه» گفت كه در خصوص مسائل مهم منطقه، «پيچيدگيهاي آن و نقش مهم عراق» با سران آلمان گفتوگو كرده است. او خواستار ادامه كمكهاي آلمان در همه حوزههاي اقتصادي، امنيتي، فرهنگي و بشردوستانه به كشورش شد. عبدالمهدي توضيح داد كه عراق اخيرا موفق شد، اجلاسي با حضور نمايندگان پارلمان شش كشور همسايه خود يعني ايران، عربستانسعودي، كويت، اردن، سوريه و تركيه برگزار كند كه «اين دليلي بر جايگاه عراق است و ميتواند در تحقق صلح و كاهش التهاب در منطقه نقش ايفا كند.» عبدالمهدي با اشاره به وضعيت داعش و انتشار ويديويي جديد از ابوبكر البغدادي سركرده اصلي آن گفت: داعش هر چند كامل از بين نرفته اما ضرباتي بزرگ و كشنده دريافت كرده است. از ياد نبريم كه يك سال و نيم پيش چه مساحت وسيعي را در عراق و سوريه در اشغال داشت اما الان البغدادي در منطقهاي محدود و ناشناخته ظاهر ميشود؛ حال آنكه او در بار اول در موصل در ميان طرفداران خود ظاهر شده بود. نخستوزير عراق تاكيد كرد: داعش مثل سرطان است و اگر چيزي از آن باقي بماند، ميتواند دوباره خود را بازسازي كند و دوباره عملياتهاي آزاردهندهاي انجام دهد مثل آنچه در سريلانكا و در عربستان اخيرا اتفاق افتاد. او در پاسخ به سوالي درباره روابط بغداد و اربيل، آن را «خوب» توصيف كرد اما گفت كه «برخي مشكلات هست كه هنوز حل نشده مثل مساله نفت و مناطق مورد منازعه و چگونگي توزيع درآمدها.»
كنارهگيري امپراتور ژاپن از قدرت
آكيهيتو، امپراتوري ژاپن ديروز با حضور در معبد شينتو، با اميد به شروع دورهاي جديد براي كشورش از سلطنت كنارهگيري كرد. به گزارش ايسنا و به نقل از آسوشيتدپرس، شبكههاي تلويزيوني ورود امپراتور آكيهيتو با لباس سنتي را به معبد اصلي كاشيكودوكورو در توكيو پخش كردند. در مراسم كاخ سلطنتي كه عصر ديروز به وقت محلي برگزار شد، آكيهيتو مقابل اعضاي خاندان سلطنتي و مقامهاي ارشد دولتي بازنشستگي خود را اعلام كرد. نيمه شب ديشب با پايان دوران او، وليعهد ناروهيتو به عنوان صد و بيست و ششمين امپراتور جايگزين شد. مراسم كنارهگيري آكيهيتو با حضور شينزو آبه نخستوزير ژاپن، ميچيكو همسر امپراتور، نارو هيتو وليعهد و همسرش و روساي مجالس پارلمان و قضات دادگاه عالي اين كشور برگزار شد و در پايان آن، نخستوزير رسما كنارهگيري امپراتور آكيهيتو را اعلام كرد. آكيهيتو ٨٥ ساله، اولين امپراتور ژاپن در دويست سال اخير است كه از سلطنت كنارهگيري ميكند. ساير امپراتوران تا زمان مرگ مقام خود را حفظ كردند. آكيهيتو در سال ١٩٩٠ با درگذشت امپراتور هيروهيتو به سلطنت رسيد. او در سال ٢٠١٦ تلويحا نسبت به استعفا از مقام سلطنت ابراز تمايل كرده بود. براساس گزارشها، او در سالهاي اخير به دليل ابتلا به بيماريهاي مختلف تحت درمان بوده است. در پي اعلام تمايل امپراتور به كنارهگيري، دولت لايحه مربوط به مجوز اين اقدام را به تصويب پارلمان رساند و زمينه قانوني براي اجراي خواست امپراتور را فراهم آورد.