عدد و رقم
۳ درصد
پيشبيني رشد مصرف برق در تابستان
معاون هماهنگي انتقال توانير گفت: طبق پيشبينيها، مصرف برق در تابستان امسال 3درصد افزايش مييابد و حدود ۶۰ هزار تا ۶۱ هزار مگاوات خواهد بود و آمادگي لازم براي تامين اين ميزان برق را نيز خواهيم داشت.
سيدزمان حسيني در نهمين كنفرانس ملي نيروگاههاي كشور با تاكيد بر اينكه مديريت مساله يكي از مهمترين آيتمهاي برنامههاي پيك ۹۸ درنظر گرفته شده است، اظهار كرد: طبق برنامه بايد ۳۰۰۰ مگاوات صرفهجويي صورت گيرد، باتوجه به همكاري مشتركان در سال گذشته، پيشبيني ميكنيم كه امسال نيز تنشي در اين حوزه نداشته باشيم. وي با اشاره به اقدامات وزارت نيرو و توانير براي عبور از پيك ۹۸ اظهار كرد: در بخشهاي توليد و انتقال و توزيع و همچنين مديريت مصرف برنامههاي متعددي تدوين شده كه اعتبارات لازم نيز تخصيص يافته كه بتوانيم ظرف دو ماه آينده كه وارد پيك ميشويم، از اين برنامهها استفاده كنيم.
او با بيان اينكه بارشهاي اخير باعث بهبود وضعيت نيروگاههاي برقآبي شد، گفت نسبت به سال گذشته توليد نيروگاههاي برقآبي دو برابر افزايش يافته كه اين مساله ميتواند در گذر از پيك بسيار تاثيرگذار باشد. او افزود: در بخش توليد و توسعه و بهينهسازي نيروگاهها در بخش انتقال و توزيع، توسعه و بهينهسازي شبكه توزيع را در دستور كار داريم و باتوجه به مديريت مصرف پيشبيني ميشود كه هيچ مشكلي در حوزه تامين به وجود نيايد.
95 درصد
تخفيف به كشاورزان براي دريافت نشان حد مجاز آلايندهها
رييس سازمان ملي استاندارد ايران براي حمايت از كشاورزان، كارمزد خدمات صدور نشان حد مجاز آلايندهها در محصولات كشاورزي را 5درصد عنوان كرد و گفت: در واقع كشاورزان با دريافت تخفيف 95درصدي اين خدمات را رايگان دريافت ميكنند. نيره پيروزبخت در مراسم رونمايي از سامانه صدور نشان حد مجاز آلايندهها در محصولات كشاورزي در محل وزارت جهاد كشاورزي افزود: در واقع فرآيند خدمات استانداردسازي محصولات كشاورزي تقريبا بهصورت رايگان توسط اين سازمان ارايه ميشود. او با بيان اينكه ويرايش دستورالعمل مرتبط با آلايندهها سال گذشته تدوين شد، اظهار داشت: اين دستورالعمل و ايجاد اين سامانه به منظور ايمني و كيفيت غذا از مزرعه تا سفره منجر به همافزايي فعاليتهاي سازمان ملي استاندارد، وزارت جهاد كشاورزي، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، سازمانهاي بازرسي و كلينيكهاي گياه پزشكي شده است.
معاون رييسجمهوري تصريح كرد: براي تسهيل انجام فرآيند خدمات صدور نشان حد مجاز آلايندهها به كشاورزان و شناسنامهدار شدن كالاها، علاوه بر ارايه تسهيلات ويژه، زمان رسيدگي پروندهها از 40 روز به هفت روز تقليل مييابد كه براي شفافيت روند كار سامانه مراحل بهطور كامل قابل رسيدگي است. او با اشاره به اينكه دريافت صدور نشان استاندارد حد مجاز آلايندهها اجباري نيست، ادامه داد: كشاورزان به عنوان مصرفكنندگان محصولات كشاورزي بايد سلامتي خود و مردم را درنظر بگيرند با وجود اينكه دريافت اين مجوز اجباري نيست اما لازم است كه همه كشاورزان نسبت به انجام آن اقدام كنند زيرا در آينده اگر محصولي اين نشان را نداشته باشد خريداري نميشود، بنابراين در اين صورت خود توليدكنندگان هستند كه با شكست مواجه ميشوند.
60 درصد
تورم مصالح ساختماني
شاخص قيمت نهادههاي ساختمانهاي مسكوني شهر تهران در فصل زمستان ١٣٩٧ به عدد ۳۵۶.۴ رسيد كه نسبت به شاخص فصل مشابه سال قبل (٢٢٣.١)، ٥٩.٧درصد افزايش داشته است. مركز آمار ايران گزارش شاخص قيمت نهادههاي ساختمانهاي مسكوني شهر تهران فصل زمستان ١٣٩٧ (برمبناي سال پايه ١٣٩٠) را منتشر كرد. شاخص قيمت نهادههاي ساختمانهاي مسكوني شهر تهران در فصل زمستان ١٣٩٧ به عدد ۳۵۶.۴ رسيد كه اين رقم نسبت به شاخص فصل قبل (٣٣١.٠)، ٧.٧درصد و نسبت به شاخص فصل مشابه سال قبل (٢٢٣.١)، ٥٩.٧درصد افزايش داشته است. درصد تغييرات ميانگين شاخص چهار فصل منتهي به فصل زمستان سال ١٣٩٧ نسبت به ميانگين شاخص چهار فصل منتهي به زمستان سال ١٣٩٦ معادل ۴۷.۸درصد بوده كه نسبت به همين اطلاع در فصل قبل (٣٧.٣درصد) با افزايش روبهرو بوده است. همچنين در فصل زمستان سال ١٣٩٧ شاخص قيمت گروه «آهنآلات، ميلگرد و پروفيل درب و پنجره و نرده» با ۲۰.۴درصد نسبت به فصل قبل بيشترين تاثير را در شاخص كل داشته است. گروه «چوب» با ١٤.٢درصد افزايش و گروه «سيمان، بتن، شن و ماسه» با ٩.٨درصد افزايش، بهترتيب رتبههاي بعدي را در افزايش شاخص قيمت نهادههاي ساختمانهاي مسكوني شهر تهران داشتهاند. همچنين در اين فصل، از بين تمامي گروهها، گروه «شيشه» با ٥.٥درصد، گروه «شيرآلات بهداشتي» با ٣.٢درصد، گروه «ايزوگام و قير و گوني و آسفالت» با ١.١درصد، گروه «يراقآلات درب و پنجره» با ٠.٢٦درصد و گروه «گچ و گچكاري» با ٠.٧درصد بهترتيب بيشترين درصد كاهش را به خود اختصاص دادهاند.
179 درصد
افزايش صادرات كالاي غيرنفتي از بندر خرمشهر
مديركل بندر و دريانوري خرمشهر گفت: بيش از 182هزار و 938 تن كالاي غيرنفتي از ابتداي امسال تاكنون از بندر خرمشهر صادر شده كه نسبت به مدت مشابه پارسال از رشد 179درصدي برخوردار است.
به گزارش روابط عمومي اداره كل بندر و دريانوردي خرمشهر، نورالله اسعدي روز سهشنبه اظهار داشت: از اين ميزان صادرات 145 هزار و 516 تن مصالح ساختماني است كه توسط 10 هزار و 35 دستگاه كاميون به صورت حمل يكسره با 147 فروند بارج صورت گرفته است.