داعش و مسووليت خطير جهان اسلام
عفيفه عابدي/ قلم از نگارش شرح ماوقع جنايتهايي كه به نام دين هر روز فجيعتر ميشوند شرم دارد. اينجاست كه درباره مزيتها و مضرات تكنولوژي ارتباطات بايد زبان در كام گرفت، جايي كه هر بيننده و شنوندهاي ميماند بايد از اينكه آگاه شده در جايي از اين كره خاكي چگونه همنوعانش به بهانهاي واهي سلاخي ميشوند، راضي باشد يا خشمگين. اگر اين انسان مسلمان باشد و بر «لا اكراه في الدين» يقين داشته باشد، داستان رقتآورتر است. در حالي كه جستوجوي نام گروه تروريستي داعش كه خود را خلافت اسلامي مينامد، در مرورگرهاي اينترنتي، تصاوير مشمئزكننده و شنيع ضد انساني از عملكرد اين گروه تروريستي نشان ميدهد كه هر انسان را آنقدر متاثر ميكند كه از اشرف مخلوقات ناميده شدن شرمنده ميشود.
آيا تاسف برانگيز نيست؟ در قرن 21 جنايتهايي دسته جمعي و گروهي نه به واسطه اختلافهاي ممكن و آني بر سر ثروت و جاه و مقام، بلكه با ادعاهاي ايدئولوژيك در اشكال آتش زدن انسانهاي زنده، سلاخي زندهزنده آنها تا پوست كندن انسانها و... انجام ميشود، با ابزارهايي چون چاقو و آتش كه روزگاري انسان اوليه براي رفع نيازهاي خود كشف كرده بود. اين در حالي است كه جامعه بشري در آستانه قرن جاري به دنبال عبور از قرنها جنگ و خونريزي و وارد شدن به عصر تكنولوژي و آگاهي، به برقراري صلح جهاني اميدوارتر بود. اما اكنون ميبينيم حداقل نزديك به يك سال است كه دولتهاي تا دندان مسلح به پيشرفتهترين سلاحها، به نظاره جنايات غير قابل تصور و بيان يك گروه تروريستي ايدئوگ آن هم با سادهترين سلاحهاي كاربردي نشستهاند، چرا كه عقلاي جهاني به اين توافق رسيدهاند كه كشتار راه مقابله با اين جهل و گمراهي نيست و مبارزه آشكار با عقايد ولو جاهلانه، بر قدرت آن ميافزايد.
اما پرسش اين است كه آيا تنها بايد به هر از گاهي محكوم ساختن اين جنايات بسنده كرد و منتظر ماند كه اين جهل جهان را هر روز سياهتر كند؟ جامعه جهاني اسلامي چه زماني به مسووليت خطير و بزرگ و غير قابل واگذاري خود واقف خواهد شد.
آيا اين همان زمان بيدار شدن نيست؟ در حالي كه گروه تروريستي داعش با انتشار ويديوي جديد از جنايت جديد ضد انساني و اسلامي خود پرده برداشته است. اما موضوع اين است كه برخي نمايندگان جوامع اسلامي در جهان اكنون در حال نزاع بر سر منافع ادعايي خود در نقاط ديگر چون يمن هستند و تاكنون هيچ تلاشي براي پايان جنگ داخلي و خونريزي برادران توسط برادران صورت نگرفته است.