• ۱۴۰۳ شنبه ۱ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4599 -
  • ۱۳۹۸ يکشنبه ۱۱ اسفند

گفت‌و‌گو با رييس سازمان نظام پرستاري

پرستاران داوطلب عازم قم و گيلان شدند

گروه اجتماعي| استان گيلان، حالا بعد از استان‌هاي قم و تهران، بالاترين تعداد مبتلايان آلوده به ويروس كرونا را در بيمارستان‌هاي خود دارد. 82 نفر از جمعيت استان تا امروز و بنا بر نتايج تست تشخيص كرونا، مبتلا به كوويد 19 و در بيمارستان‌ها بستري هستند كه اين تعداد بستري و پيش‌بيني شيب صعودي تعداد مبتلايان در اين استان شمالي، اعلام نياز چندباره وزارت بهداشت به حضور پرستار داوطلب براي مراقبت از بيماران را به دنبال داشته است. بي‌پاسخ ماندن اين اعلام‌ها در نهايت به اينجا ختم شد كه ديروز، معاون پرستاري وزير بهداشت در فراخواني از پرستاران خواست براي كمك به همكاران‌شان كه حالا، به دليل افزايش تعداد مبتلايان بستري در بيمارستان‌ها، با مشكلات جدي مواجه شده‌اند، راهي استان گيلان شوند و قول داد داوطلبان اعزامي در اولويت استخدام قرار خواهند گرفت. محمد ميرزابيگي، رييس كل سازمان نظام پرستاري، در گفت‌وگو با «اعتماد»، هم فراخوان و وعده و درخواست وزارت بهداشت را تحليل كرده، هم از بحران كمبود وسايل حفاظتي براي پرستاران در برخي شهرهاي استان خبر داده و هم از پويش خودجوش سازمان مي‌گويد كه تعداد پاسخ‌هاي مثبت بدون هيچ چشمداشت به اين پويش صنفي، بسيار مقبول‌تر از جوابي بوده كه مسوولان وزارت بهداشت گرفته‌اند.

 

ديروز معاون پرستاري وزارت بهداشت براي اعزام پرستار داوطلب به مراكز درماني استان گيلان كه تعداد بالايي از بيماران آلوده به ويروس كرونا دارد فراخوان داد و اعلام كرد داوطلبان اعزام به اين استان در اولويت استخدام خواهند بود. اطلاع داريد كه پاسخ پرستاران به اين فراخوان چه بوده؟

قبل از طرح اين فراخوان، سازمان نظام پرستاري پويشي با عنوان «سفيدبالان؛ شيفتگان خدمت» ايجاد كرد و اولويت اعزام‌هاي داوطلبانه هم استان قم، استان گيلان و ساير مراكز درماني گرفتار بحران بود چون ديروز صبح، دانشگاه علوم پزشكي قم اعلام نياز كرد. از صبح ديروز كه اين پويش فعال شد، تا ساعات عصر، تعداد قابل توجهي از پرستاران بدون هيچ چشمداشت و درخواست ما به‌ازايي، صرفا براي پشتيباني از همكاران‌شان و خدمت به بيماران، ثبت‌نام كردند هر چند تعداد ثبت‌نام‌ها خيلي زياد نبود چون كمبود مزمن پرستار، از چند سال قبل مطرح بوده و در اين شرايط، پرستار داوطلب اعزام، بايد فعلا مشغول به كار نباشد چون در صورت اشتغال، همان مركز درماني هم دچار كمبود پرستار خواهد شد و ممكن است روساي مركز، از ترك كار پرستار جلوگيري كنند. تنها راهكار رفع كمبود پرستار هم استخدام دولتي است كه از سه سال قبل متوقف شده است.

البته ظرف دو روز گذشته و قبل از فراخوان معاون پرستاري، نماينده تام‌الاختيار وزارت بهداشت در استان گيلان، دو بار براي اعزام پرستار داوطلب به استان گيلان اعلام نياز كرد.

ايراد من به اين اعلام‌ها اين است كه پرستاران و به خصوص افرادي كه براي اعزام داوطلبانه ثبت‌نام مي‌كنند، به هيچ‌ وجه به دنبال مزايا نيستند چون آنها افرادي با انگيزه‌هاي انساني و شرافتمندانه هستند كه سال‌هاست در يك مركز درماني كار مي‌كنند. مسوولان وزارت بهداشت بايد بحث استخدام را از خدمات داوطلبانه جدا كنند. چه كسي حاضر مي‌شود به خاطر احتمال استخدام يا حق ماموريت، جان خودش را به خطر بيندازد و در دل ويروس كرونا برود؟ اين انگ همان قدر به پرستاران مي‌چسبد كه شايعه‌سازان مي‌گويند مدافعان حرم براي پول عازم سوريه مي‌شوند. اگر از فراخوان مسوولان وزارت بهداشت استقبال نمي‌شود به اين دليل است كه آنها فكر مي‌كنند مشكل امروز، با پول و وعده حل مي‌شود. در حالي كه سواي پرستاران داوطلب آماده اعزام، بد نيست براي جوان بيكار فارغ‌التحصيل پرستاري، حالا اين مجوز استخدام دولتي احيا شده و شرط آغاز خدمتش هم با يك كار داوطلبانه باشد تا معلوم شود كه چه اندازه عاشق حرفه پرستاري است. علاوه بر اين، قول و وعده‌ها هم بايد در قالب بخشنامه باشد كه مبادا بعد از رفع بحران ناديده گرفته شود. غير از اين پرستاران در اين شرايط به تجهيزات و امكانات نياز دارند. چه در قم و چه در گيلان، بايد وسايل حفاظتي مثل گان و ماسك به ‌طور كامل براي پرستاران فراهم شود چون آنها مثل بسيجيان دوران دفاع مقدس هستند كه به خط مقدم پشت خاكريز اول مي‌روند و اگر سلاح نداشته باشند ممكن است براي خودشان و بيماران مشكل ايجاد شود.

ديروز نماينده تام‌الاختيار وزارت بهداشت در استان گيلان، درخواست كرد كه پرستاران بازنشسته هم براي اعزام داوطلبانه اقدام كنند. به پرستار جوان بيكار، وعده استخدام مي‌دهند اما پرستار بازنشسته به چه امتيازي نياز دارد؟

وعده استخدام به شرط حضور در يك بحران، ايراد ندارد اما به ‌طور مشخص اعلام شود كه مثلا 500 يا هزار پرستار اعزامي استخدام خواهند شد و علاوه بر اين، بايد نيروهاي مشمول استخدام از پرستار بازنشسته تفكيك شوند چون پرستار بازنشسته با انگيزه‌هاي معنوي و انساني، نبايد كنار نيروهاي در صف استخدام قرار بگيرد اما اين امكان هست كه براي پرستاران بازنشسته هم امتيازاتي مثل افزايش گروه شغلي يا حقوقي يا حتي اطلاق عنوان «شهيد خدمت» در نظر بگيرند ولي در مجموع، مطرح كردن اين امتيازات تا وقتي عملياتي نشده، انگيزه‌ها را از بين مي‌برد چون در وقوع بحران بعدي با بدقولي‌هايي كه از بعضي مسوولان سراغ داريم، قداست كار داوطلبانه هم از بين خواهد رفت.

در اين روزها شنيديم كه در بيمارستان‌هاي محل قرنطينه بيماران تشخيص قطعي كرونا تجهيزات حفاظتي پرستاران به ‌طور كامل فراهم بوده اما بيمارستان‌هاي دولتي با كمبود اين تجهيزات مواجه بوده‌اند و روساي بعضي بيمارستان‌هاي خصوصي، كادر درمان را از استفاده ماسك و دستكش منع كرده بودند با توجيه اينكه مراجعان از ورود به اين بيمارستان‌ها خودداري مي‌كردند.

در بيمارستان‌هاي محل قرنطينه بايد امكانات كامل براي تمام بخش‌ها فراهم باشد و حتي در حد اسراف استفاده شود. ممنوعيت استفاده از اين وسايل در بيمارستان خصوصي هم كاملا غيرعلمي و از سر بي‌سوادي است و كادر ورودي بيمارستان نگهبان ورودي و پرستار ترياژ و پرستار بخش بايد حتما از اين وسايل استفاده كنند چون در اين ايام و با اين تعداد بيماري كه شناسايي شده‌اند، فرض بر اين است كه تعدادي هم ناقل هستند و در جامعه گردش آزادانه دارند و اگر با علايم آنفلوآنزا وارد بيمارستان مي‌شوند تيم درمان بايد فرض را بر آلودگي به كرونا بگذارد مگر آنكه خلافش ثابت شود .

شنيده شده كه در بيمارستان‌هاي گيلان، پرستاران اعتراضاتي به كمبود وسايل محافظتي داشته‌اند.

من اين خبر را نه تاييد مي‌كنم و نه شنيده‌ام اما خبر قطعي دارم كه در لاهيجان و لنگرود، كمبود وسايل محافظتي بسيار شديد است و خست نگران‌كننده‌اي در توزيع اين وسايل براي كادر درمان رخ داده. اين وسايل بايد هر طور شده براي اين افراد تامين شود چون ما با كمبود اين وسايل در كشور روبرو نيستيم بلكه توزيع و نظارت و ساماندهي مناسب نداريم كه حالا گله‌مندي كادر درمان را شاهديم.

اعزام پرستاران داوطلب به استان‌هاي قم و گيلان چطور خواهد بود ؟

به دانشگاه علوم پزشكي قم و گيلان اعلام مي‌كنيم كه چه تعداد پرستار داوطلب با چه مدت زماني استقرار ثبت نام كرده‌اند و هيات‌مديره نظام پرستاري در استان‌هاي قم و گيلان براي اعزام داوطلبان با دانشگاه‌هاي علوم پزشكي هماهنگ خواهد شد و امروز اين امكان هست كه تا 50 پرستار اعزام شوند و البته با وجود آنكه كمبود پرستار در هر دو استان، چندان بالا و بحراني نيست. در صورت ادامه شيوع ويروس، پرستاران باردار و شيرده و ميانسال بايد از خدمت معاف شوند و جايگزين داشته باشند و بنابراين، تسريع در استخدام دولتي تنها چاره حل اين وضعيت در اين شرايط بحراني است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون