خبر
شايعه وخامت حال رهبري و برگزاري نشست خبرگان تكذيب شد
نخستينبار هفتهنامه امريكايي نيوزويك در صفحه رسمياش در شبكه اجتماعي توييتر ادعايي مضحك از «وخامت حال» رهبر معظم انقلاب اسلامي و «انتقال قدرت» نوشت. خبري كه در نگاه نخست همانند دهها خبر ديگري بود كه در اين زمينه منتشر و همگي تكذيب شده بودند ولي با اين حال اين شايعه عجيب دست به دست در شبكههاي اجتماعي چرخيد تا اينكه يكي از اعضاي پايگاه «حفظ و نشر آثار حضرت آيتالله خامنهاي» را بر آن داشت تا در حساب كاربري خود در شبكه اجتماعي توييتر به تكذيب اين خبر بپردازد. مهدي فضائلي كه در همين حساب كاربري، خود را تحليلگر مسائل سياسي و فرهنگي و فعال رسانهاي معرفي كرده، در توييتي با استفاده از تصاوير اين شايعات درباره وضعيت جسمي و سلامت رهبري و بهرهگيري از هشتگهاي «خامنهاي» به زبانهاي عربي و انگليسي نوشت: «به كوري چشم دشمنان و به فضل الهي و با دعاي خير ارادتمندان، حضرت آقا سلامت و با نشاط به انجام برنامههاي خود طبق روال مشغول هستند.»
اين توييت باتوجه به حضور فضائلي و فعاليتش در پايگاه اطلاعرساني رهبر معظم انقلاب، ميتوانست سوت پايان شايعات باشد ولي چندي بعد انتشار تصاويري دستكاري شده از شبكه خبر، از برگزاري نشست فوقالعاده هيات رييسه مجلس خبرگان رهبري بگويند. سرانجام اما شبكه خبر با انتشار زيرنويسي موضوع برگزاري جلسه فوقالعاده هيات رييسه مجلس خبرگان رهبري را تكذيب كرد و همزمان دبيرخانه مجلس خبرگان نيز با انتشار بيانيهاي به تكذيب اين مساله پرداخت.
تنشزدايي براي نجات از بحران
اختلافات ايجاد شده ميان يازدهمين دوره مجلس شوراي اسلامي و دولت دوازدهم موجبات نگراني بسياري از فعالان سياسي را فراهم آورده است. سيد رضا اكرمي، فعال سياسي اصولگرا يكي از همين افراد است. او در جريان گفتوگوي خود با اعتماد آنلاين به اين اختلاف اشاره كرده و گفته است: «اين روزها مدام ميبينيم كه بين مجلس و دولت اختلافهايي به وجود آمده است كه فينفسه اشكالي ندارد چون مباحث سياسي مثل مسائل رياضي نيست كه دودوتا حتما چهارتا شود. به هر حال درباره مسائل فكري، سياسي، اجتماعي و... اختلاف فكر و عقيده امري بديهي است. مهم اما اين است آقاياني كه صاحبنظر و مسوولند با هم مذاكره و مباحثه كنند و حرف بزنند و در نهايت آنچه خير، مصلحت و منفعت نظام و مردم است، عملياتي كنند.» اكرمي درباره نوع مواجهه شوراي نگهبان و شوراي عالي امنيت ملي با طرح دوفوريتي «اقدام راهبردي براي لغو تحريمها» نيز گفت: «در قضيه طرح دوفوريتي مجلس كه حالا به قانون تبديل شده، كار بهتر اين بود كه شوراي عالي امنيت ملي در اين موضوع دست بالا را ميداشت و نظرش را عملياتي ميكرد. از سوي ديگر شوراي محترم نگهبان در تصميمهايش نبايد فقط خلاف شرع و قانون بودن يك مصوبه را مدنظر قرار دهد، بلكه حتما بايد به نظرات كارشناسان هم دقت و توجه كافي داشته باشد.» او خواستار توجه بيشتر به منافع ملي شد و تاكيد كرد: «اين اختلافها و حتي جدلها در طول ۴۲ سال حيات نظام بارها مشاهده شده است. چه در مديريت جنگ، چه در قضيه برجام و چه در موضوعات ديگر از اين بحثها بوده كه در هر مقطعي بالاخره حل و فصل شده است. اكنون نيز همه بايد بنا را بر همصدايي و تنشزدايي بگذارند تا بلكه كشور را از شرايط بحراني نجات دهيم.»
كيوان صميمي راهي اوين شد
كيوان صميمي، روزنامهنگار ۷۲ ساله و سردبير ماهنامه ايرانفردا كه به اتهام «اجتماع و تباني به قصد اقدام عليه امنيت كشور» از سوي قوه قضاييه به 3 سال زندان محكوم شده بود، روز گذشته، هفدهم آذرماه در محل اجراي احكام دادسراي اوين بازداشت و به زندان منتقل شد. مصطفي نيلي، وكيل اين روزنامهنگار كهنهكار ايراني در تاييد اين خبر در صفحه شخصي خود در شبكه اجتماعي توييتر نوشت: «مهندس كيوان صميمي امروز در اجراي احكام دادسراي اوين بازداشت و جهت اجراي حكم به زندان منتقل شد.» كيوان صميمي يازدهم ارديبهشتماه 98 به مناسبت روز كارگر، در تجمع نهادهاي مستقل كارگري مقابل ساختمان مجلس شوراي اسلامي حضور يافته كه در جريان آن بازداشت شد. بازداشتي كه منجر به صدور اين حكم براي اين روزنامهنگار ايراني شد.
نامه دادگستري تهران به دانشگاهها براي لغو برخي مراسم 16 آذر
شانزدهم آذرماه و همزمان با روز دانشجو، مطابق هر سال اخباري مبني بر لغو برخي مراسم و سخنرانيها از سوي دانشگاههاي سراسر كشور در شبكههاي اجتماعي منتشر شد و همزمان انتقاداتي را از سوي فعالان سياسي، مدني، رسانهاي و البته دانشجويي به همراه داشت اما نكته قابل توجه در اين ميان آن بود كه روز گذشته پايگاه خبري ديدبان ايران با انتشار نامهاي رسمي، لغو اين مراسم را با دستور دادگستريكل استان تهران اعلام كرد. در اين نامه كه 15 آذرماه براي روساي دانشگاههاي تهران ارسال شده، دادگستري كل استان تهران به گزارش «معاونت اطلاعات قرارگاه ثارالله» اشاره كرده و خواستار لغو مراسم شده كه ميهمانان و سخنرانانش «محكومان امنيتي» و «فعالان فتنه» بودهاند. دادگستري كل استان تهران حضور اين چهرهها و سخنراني آنان در مراسم روز دانشجو را «بيارتباط» با مراسم 16 آذر دانسته است. ديگر خواسته دادگستري كل استان تهران و البته معاونت اطلاعات قرارگاه ثارالله جلوگيري از پخش «تيزر، كليپ و... با محتواي حمايت از جريان فتنه و ورود هرگونه تراكت و نمادهاي جريان فتنه به محل برگزاري مراسم، قبل يا حين برگزاري مراسم» بود كه انتقادهايي بسياري برانگيخت.