• 1404 شنبه 11 بهمن
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک سپه ایرانول بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6252 -
  • 1404 شنبه 11 بهمن

همبستگي ملي با دعوت از نخبگان سياسي

اما اينكه در تئوري‌ها و محافل عمومي و غير سياسي صرفا گفته شود همگان در يك كشتي نشسته‌ايم و اگر هرگونه اتفاق ناگواري در حوزه بين‌الملل بخواهد رخ دهد، آتش آن دامن همه طيف‌ها و جناح‌هاي سياسي را خواهد گرفت، اما در عمل بزرگان حوزه سياست را كه در گذشته توانسته‌اند روش مذاكره با دنيا را تجربه كنند و هم‌اكنون نيز مي‌توانند در حوزه مذاكره و ديپلماسي تاثيرگذار بوده و آرامش را به كشور بازگردانند، در حاشيه قرار گيرند، قطعا به نفع كشور و مردم و منافع ملي نخواهد بود.   گفتمان سياسي در سطح بين‌الملل به وجود افراد كاركشته و كاربلد نياز دارد و كار هر كسي نيست.  وقت آن است، آن كس كه از همه حاذق‌تر و متبحرتر است و مي‌تواند مصالح ملي كشور را بهتر از هر كس ديگري تشخيص دهد، پاپيش بگذارد و اگر هم در حاشيه قرار گرفته، به متن موضوع دعوت شود. بايد بپذيريم كه بحث امنيت ملي و سلايق و نگرش‌هاي سياسي افراد در جامعه، دو مقوله متفاوت از هم‌اند.  تامين امنيت مردم يك مقوله حساس برون‌مرزي بوده و كار هر كسي نيست، اما نگرش‌هاي سياسي افراد در هر سطحي، كاركرد داخلي دارند.  امنيت ملي هم‌اكنون امري فراتر از هر موضوعي بوده و تعارف‌پذير نيست و نبايد فداي منويات و اختلافات شخصي برخي سياستمداران منتسب به هرگونه جناحي در داخل كشور شود و همان‌گونه كه گفته شد بايد ديد چه كسي يا كساني در حل و فصل بحران‌هاي سياسي گذشته نقش كليدي داشته‌اند و توانسته‌اند مذاكرات كشور را در حوزه بين‌الملل مديريت كنند. هم‌اكنون زمان حضور اين توانمندي‌ها در عرصه‌هاي مختلف سياسي و بين‌المللي بوده و زمان استفاده از تجربيات گرانبهاي آنهاست.  بحران ايجاد شده در حوزه سياست خارجي نيازمند افراد و تيمي قوي براي مذاكرات است. سرنوشت كشور هم‌اكنون در دستان دستگاه ديپلماسي قرار گرفته و تا دير نشده بايد از تمام ظرفيت‌ها براي مديريت اين حوزه حساس استفاده شود.  يك تصميم عجولانه و يك خطاي راهبردي مي‌تواند كشور را سال‌ها درگير مسائلي كند كه تبعات و خسارت‌هاي جبران‌ناپذيري به‌همراه داشته باشد، بنابراين تنها راه موجود براي پيشبرد اهداف سياسي كشور، دعوت از همه انديشه‌ها و سلايق سياسي، مخصوصا در حوزه ديپلماسي خارجي است. 
اگر در زمان جنگ هشت‌ساله، كشورمان توانست از بحران‌هاي مختلف عبور كند، به‌دليل اين بود كه همه آحاد ملت پاي كار بودند. راست و چپ و اصولگرا معنا نداشت. پاي امنيت كشور در ميان بود و مردم يكرنگ و متحد توانستند از حريم كشور خود دفاع كنند.  هم‌اكنون نيز بايد شرايط حاضر را مثل هشت سال دفاع مقدس ديد. اولويت امروز، حفظ اتحاد و همبستگي نخبگان در عرصه سياسي و مذاكرات است. يادمان نرود عده‌اي كه شايد سال‌ها به هر دليلي در حوزه‌هاي مختلف سياسي فراموش شده بودند، هم‌اكنون در سرنوشت كشور سهمي دارند و مي‌توانند در ميدان سياست حضور فعالي داشته باشند.  ادامه اختلاف با آن افراد نه تنها مشكلي را حل نمي‌كند بلكه اين موضوع با همبستگي ملي نيز منافات دارد.  برخي شخصيت‌هاي سياسي كه در گذشته به هردليلي از سياست كنار رفته‌اند، مي‌توانند با يك گفتمان صميمي در سياست‌گذاري‌هاي كشور سهيم باشند. 
قطعا دعوت از اين افراد، انديشه‌ها و نخبگان، در راستاي حفظ امنيت و منافع ملي كشور، امري معقول و منطقي خواهد بود .مستند‌ساز و منتقد

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون