• 1404 چهارشنبه 24 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4229 -
  • 1397 دوشنبه 21 آبان

مديرعامل انجمن حمايت از بيماران كليوي توضيح داد

چالش‌هاي 32هزار بيمار دياليزي

گروه اجتماعي|اگر در كشورهاي توسعه‌يافته 3 تا 5 دقيقه زمان لازم است تا از بستگان يك بيمار مرگ مغزي براي اهداي عضو رضايت گرفته شود، اين زمان در ايران تا 90 ساعت ممكن است به طول بينجامد. اين در حالي است كه بر اساس آمارهاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي روزانه بين 7 تا 10 نفر از كساني كه در فهرست انتظار دريافت عضو هستند، جان خود را از دست مي‌دهند. البته پيوند كليه از اهداكنندگاني كه دچار مرگ مغزي شده‌اند از سال 1379 تاكنون روند صعودي داشته است، اما به نظر مي‌رسد بيماران كليوي نگاه متفاوتي از مسوولان و توجه جامعه را مي‌طلبند. در عين حال كه بيماري‌ها و نارسايي‌هاي كليوي قابل پيشگيري است، «فشارخون» و «ديابت» عامل 70درصدي بروز آن شناخته مي‌شود. حالا در دهه آخر آبان به مناسبتي در تقويم رسيده‌ايم كه وصف حال بيماران كليوي را در خود جاي داده است. ۲۳ تا ۳۰ آبان در كشور ما به نام هفته ملي حمايت از بيماران كليوي نامگذاري شده و نخستين پيوند‌ها از اهداكنندگان مرگ مغزي براي بيماران كليوي صورت گرفته است. اتفاقي كه «داريوش آرمان»، مديرعامل انجمن حمايت از بيماران كليوي در توصيف آن گفت: اين انجمن، پيوند از مرگ مغزي را از ۲۵ سال قبل در كشور بنيان نهاد اما همچنان از اهداي عضو از مرگ مغزي عقب هستيم و حدود ۱۰ بيمار روزانه نيازمند پيوند عضو هستند. به همين دليل بايد تلاش كنيم، آمار اهداي عضو از مرگ مغزي را به حداكثر برسانيم.بر اساس آمارهاي رسمي وزارت بهداشت، از شروع پيوند كليه تا پايان سال ۹۶، ۲۸ درصد پيوند كليه از مرگ مغزي انجام شده است. آرمان به سير صعودي پيوند كليه از اهداي اعضاي بيماران مغزي اشاره كرد و توضيح داد: در سال 1379 تنها يك درصد پيوند كليه از اهداي عضو بيماران مرگ مغزي انجام شده است. در حالي كه در سال 1393 اين ميزان به 48درصد رسيد. در سال 1394 ميزان پيوند كليه از اهداي عضو به 53درصد رسيد. سال 95 هم اين ميزان به 56درصد رسيده است. سال گذشته نيز 59درصد از پيوند كليه از اهداي عضو بيماران مرگ مغزي بوده است. با اين حال در سال گذشته هزار و 351 پيوند كليه از مرگ مغزي و همچنين ۹۳۱ پيوند كليه از افراد زنده انجام شده است. به گفته آرمان، اكنون 32 هزار بيمار دياليزي در كشور وجود دارد كه هزينه دياليز هر بيمار در ماه 400 هزار تومان است و اين در حالي است كه 10سال است، دستگاه‌هاي دياليز جديد وارد كشور نشده است. اين در حالي است كه مديرعامل انجمن حمايت از بيماران كليوي تاكيد كرد: هر بيمار دياليزي نيز هفت برابر پيوند كليه هزينه دارد و هر تخت دياليز 1.5 ميليارد تومان هزينه‌اش مي‌شود، مردم بايد به پيشگيري از ابتلا به نارسايي كليه توجه كنند و با يك آزمايش ساده قندخون مي‌توانند از ديابت و فشارخون كه علت اصلي اين بيماري است، آگاه و اقدامات اساسي را انجام دهند.اين در حالي است كه روزانه حدود 50 ميليارد تومان براي پيوند كليه در كشور هزينه مي‌شود اما بسياري از بيماران توان پرداخت ندارند.به گفته آرمان اكنون 500 متخصص كليه در كشور داريم كه اين تعداد با توجه به مشكلات و شيوع بيماري‌هاي كليوي كم است. پزشكان عمومي علاقه ندارند، سراغ اين رشته بروند و با كمبود جدي متخصص كليه در كشور مواجه هستيم. اكنون موج دوم و سوم بيماران نيازمند پيوند كليه آغاز شده كه بيشتر در گروه سني 16 تا 64 سال هستند و هزينه‌هاي زيادي براي اين كار لازم است و براساس آمار سازمان ثبت احوال كشور از ابتداي سال 87 تاكنون 46 هزار و 401 ايراني به علت بيماري كليوي فوت كرده‌اند.

امريكا دروغ مي‌گويد

مديرعامل انجمن حمايت از بيماران كليوي در مورد تحريم‌هاي امريكا ضمن دروغ خواندن سخنان رييس‌جمهور اين كشور گفت: تحريم باعث شده كه وضعيت بيماران خاص چالش برانگيز باشد. اكنون تامين محلول و صافي دياليز با چالش جدي كمبود مواجه است و اگر نباشد مساله مرگ و زندگي بيمار مطرح است.

آرمان به يكي از اقدامات انجمن تحت مديريت خود اشاره كرد و توضيح داد: با دولت و مجلس مكاتبه كرديم تا در هزينه‌هاي اهدا و پيوند بيماران كليوي را ياري كند. در حال حاضر يك اهداكننده كليه غيرفاميل ۱۸ ميليون تومان از گيرنده و يك ميليون تومان به عنوان ايثار دريافت مي‌كند. حدود چهار سال است كه اين هزينه تغيير نكرده است. درخواست ما از دولت و مجلس اين بوده است كه موضوع پرداخت هزينه عمل پيوند از جيب بيمار انجام نشود و بودجه‌اي براي انجام عمل پيوند در كشور اختصاص داده شود.

100 بيمار دياليزي سرپل ذهاب

آرمان با اشاره به سفرهايي كه به منطقه زلزله‌زده سرپل‌ذهاب داشته، گفت: 100 بيمار دياليزي كه مشكلات مالي عميق داشتند، شناسايي شده و قرار شد به صورت رايگان با حمايت اين انجمن پيوند كليه شوند.وي اظهار داشت: تاكنون 10 نفر از اين بيماران پيوند كليه شده‌اند و بيماران شناسايي شده در خوابگاه انجمن خيريه حمايت از بيماران كليوي نگهداري و سرويس‌هاي ويژه به آنها ارايه مي‌شوند. وي همچنين افزود: بسياري از بيماران كليوي توان پرداخت ندارند و با مشكل مالي دست به گريبان هستند و حتي توان پرداخت 50 هزار تومان نيز براي دارو ندارند، اميدواريم روزي برسد كه آنها يك ريال هم براي دارو و درمان نپردازند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون