عدد و رقم
۱۱۸ درصد
تورم كالاهاي صادراتي
شاخص بهاي كالاهاي صادراتي ايران در ۱۲ماهه منتهي به آبان ماه سال جاري نسبت به دوره مشابه پيش از آن ۱۱۸.۵ درصد افزايش داشته است. بر اساس آمار بانك مركزي ايران از شاخص بهاي كالاهاي صادراتي ايران، اين شاخص در آبانماه سال جاري نسبت به مهرماه ماه، ۵.۹ درصد كاهش يافته و نسبت به آبانماه سال گذشته نيز افزايش ۲۴۰ درصدي را نشان ميدهد. همچنين شاخص بهاي اين كالاها در هشتماهه نخست سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶۲.۶ درصد افزايش را نشان ميدهد و از سوي ديگر اين شاخص در ۱۲ ماهه منتهي به آبانماه سال جاري نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن ۱۱۸.۵ درصد افزايش را تجربه كرده است؛ به عبارت ديگر ميتوان گفت كه نرخ تورم كالاهاي صادراتي ايران در آبانماه سال جاري به ۱۱۸.۵ درصد رسيده و از طرف ديگر تورم نقطه به نقطه نيز در اين كالاها برابر ۲۴۰ درصد است.
14100 تومان
قيمت مرغ در بازار
اتحاديه فروشندگان پرنده و ماهي تهران با صدور اطلاعيهاي اعلام كرد: اعضاي توزيع كننده و واحدهاي صنفي خردهفروش و عمده فروش، به استحضار ميرساند كه خريد و فروش مرغ گرم در هر سطح و تناژي قطعا با فاكتور رسمي و مهردار صورت پذيرد و در صورت نداشتن فاكتور خريد رسمي مشمول جريمه سازمان تعزيرات حكومتي خواهيد شد. بنابراين از همكاران كشتاركننده و توزيعكننده نيز استدعا دارم كه نسبت به صدور فاكتور رسمي براي اعضاي خرده فروش اقدام كرده تا همه همكاران محترم در بخشهاي مختلف بتوانيم در فضايي مناسب و با آرامش به كسب خود بپردازيم. بنابر اين گزارش، قيمت مرغ گرم؛ استعلامي كشتارگاههاي تهران شنبه (15/10/97) 12900 تومان، پخش13100 تومان، خرده فروشي14100 تومان، خرده فروشي مرغ شمال 13600 تومان، قيمت عمده مرغ كشتار شمال در ميدان بهمن12550 تومان، سينه با كتف 25000 تومان، سينه بدون كتف 27000 تومان و فيله 28000 تومان است.
بنابر اين گزارش در روزهاي پاياني هفته گذشته، اتحاديه فروشندگان پرنده و ماهي تهران در اطلاعيهاي به اعضاي خود اعلام كرد: همكاران كشتاركننده و دفاتر فروش مرغ زنده استان تهران توجه داشته باشند كه خريد مرغ زنده در سراسر استان تهران به قيمت بالاتر از 8700-8600 تومان بهصورت واريز پيگرد قانوني جدي دارد و با خريداران و فروشندگان بالاي نرخ فوق از طريق مراجع قضايي و تعزيرات برخورد قاطعانه خواهد شد. وزير جهاد كشاورزي قيمت واقعي هر كيلوگرم مرغ براي مصرفكننده را 10 هزار تومان، ستاد تنظيم بازار آن را 9800 تومان به علاوه 5 درصد تغييرات و مرغداران آن را 12 هزار تومان اعلام ميكنند، اما قيمت اين محصول در محدوده 13 هزار و 500 تومان تا 14 هزار و 500 تومان در تهران به فروش ميرسد.
۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان
نرخ دلار در بانك ها
نرخ خريد دلار در شعب ارزي بانكها كه مجوز آن در نيمه نخست سال جاري از سوي بانك مركزي به بانكها داده شد، در روز چهاشنبه هفته گذشته ۱۰ هزار و ۴۰۵ تومان بود كه بانكها در نخستين روز از هفته جاري (۱۵ دي) نرخ خريد دلار را افزايش داده و به ۱۰ هزار و ۴۹۹ تومان رساندند. از سوي ديگر نرخ خريد يورو در بانكها نيز امروز با افزايش همراه بود، بهطوريكه قيمت خريد هر يورو در روز چهارشنبه ۱۱ هزار و ۹۰۹ تومان بود و امروز به ۱۱ هزار و ۹۶۶ تومان رسيده است. بانكها امروز هر پوند انگليس را نيز با كاهش حدود ۱۲۰ توماني ۱۳ هزار و ۳۷۱ تومان ميخرند. شعب ارزي بانكهاي تجارت، سامان، ملي، ملت و پارسيان همچنين ميتوانند ارز مسافرتي را تا سقف ۵۰۰ يورو براي كشورهاي همسايه و مشتركالمنافع و تا سقف ۱۰۰۰ يورو براي ساير كشورها در صورت كامل بودن مدارك مسافران بفروشند. نرخ فروش هر يورو مسافرتي در شعب ارزي بانكهاي عامل نيز امروز ۱۲ هزار و ۴۴۶ تومان است كه با احتساب كارمزد بانك عامل و بانك مركزي به حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان ميرسد. همچنين بر اساس اعلام صرافيها، امروز هر لير تركيه ۱۹۳۰ تومان، درهم امارات ۲۸۸۰ تومان و پوند انگليس ۱۳ و ۶۰۰ تومان است.
6 ميليارد دلار
عرضه ارز توسط پتروشيميها در نيما
دبير كل انجمن كارفرمايان صنعت پتروشيمي با بيان اينكه پتروشيميها به همه تعهدات خود براي عرضه ارز صادراتي عمل كردهاند، گفت: از ابتداي امسال تا پايان هفته گذشته (14 دي) مبلغ 6 ميليارد و 650 ميليون دلار ارز توسط پتروشيميها در چرخه اقتصادي كشور عرضه شده كه حدود 6 ميليارد دلار از آن به سامانه نيما اختصاص دارد.
احمد مهدوي ابهري با تشريح جزييات عرضه ارز حاصل از صادرات پتروشيمي در چرخه اقتصاد كشور، افزود: از مبلغ 6 ميليارد و 650 ميليون دلار عرضه شده، حدود 650 ميليارد دلار مربوط به پيش از راهاندازي سامانه نيما و 6 ميليارد دلار نيز پس از راهاندازي سامانه نيما بوده است. دبير كل انجمن كارفرمايان صنعت پتروشيمي اظهار داشت: پيشبيني شده كه پتروشيميها در سال 97 حدود 12 ميليارد دلار صادرات داشته باشند كه تاكنون حدود 8.1 ميليارد دلار از آن انجام شده است. وي اضافه كرد: صنعت پتروشيمي از صادرات انجام شده، تاكنون 6 ميليارد و 650 ميليون دلار را در چرخه اقتصاد كشور تزريق كرده و حدود 1.5 ميليارد دلار نيز براي خريد و وارد كردن تجهيزات، كاتاليستها و كالاهاي مورد نياز هزينه شده است. مهدوي ادامه داد: تا پايان امسال، چهار ميليارد دلار ديگر صادرات پتروشيمي انجام خواهد شد كه طبق تعهدات، ارز حاصل از آن به چرخه اقتصاد وارد ميشود. دبير كل انجمن كارفرمايان صنعت پتروشيمي يادآور شد: به دليل آغاز تحريمهاي امريكا عليه ايران از آبان ماه، تلاش كرديم كه در نيمه نخست امسال تجهيزات و كالاهاي مورد نياز صنعت پتروشيمي را با سرعت بيشتري وارد كشور كنيم تا مشكلي در روند توليد رخ ندهد.