الياس حضرتي، قائممقام حزب اعتماد ملي:
سردمداران انقلاب، اطلاعات كافي از حكومتداري نداشتند
الياس حضرتي كه چندين دوره نمايندگي مجلس را در كارنامه خود دارد، معتقد است در ابتداي انقلاب تنها بحث آباداني كشور مطرح بود و افراد و جناحها جهادي وارد ميدان شدند. به باور او انقلاب زندگي مردم را زير و رو كرده و به آنها استقلال و آزادي بخشيده اما غفلت مسوولان در برخي بزنگاهها باعث دلخوري امروز مردم شده است. نماينده عضو فراكسيون اميد و قائممقام حزب اعتماد ملي در گفتوگو با ايلنا درباره چهلسالگي انقلاب و چالشهاي پيش روي اين انقلاب صحبت كرده است.
او درباره تمايل مردم به «استقلال» گفت: «از درون وابستگيهاي شديد نوكر مآبانه شعار استقلال به وجود آمد زيرا مردم فكر ميكردند كه ريشههاي تاريخي و فرهنگي ايران آن قدر ارزش و اعتبار دارد كه مستقل باشد. به اصطلاح عام مردم دوست داشتند آقاي خودشان و نوكر خودشان باشند.»
او همچنين به شرايط خفقان و برخوردهاي ساواك دوران پهلوي اشاره كرد و توضيح داد: «اصلا يك اصطلاحي بين نسل ما جا افتاده بود مبني بر اينكه «خانه ديوار دارد، ديوار موش دارد، موش هم گوش دارد» يعني همه جا ساواكيها هستند و مطالب را ميشنوند... . ساواك شكنجههاي وحشتناكي را انجام ميداد. امروز آقاي بخشي ميگويد شكنجه شده است. ما او را به فراكسيون اميد فراخوانديم، گفتيم شما را چه شكنجهاي كردند؟ گفتند من جايي بودم كه داعشيها را گرفته بودند. با آنها رفتاري ميكردند من صدايشان را ميشنيدم كه باعث شد شكنجه شوم.»
حضرتي به مراحل ناتمام انقلاب اشاره كرد و گفت: «حركتهاي انقلابي از سال ۴۲ شروع شد و سال ۵۶ با درگذشت آقا مصطفي و مقاله رشيدي در روزنامه اطلاعات يك جرقه به وجود آمد كه اوج آن اول مهرماه ۵۷ بود و ۲۲ بهمن ۵۷ به ثمر رسيد. در اين پنج ماه دولتها پشت سر هم آمدند. هر ماه يك كابينه عوض ميشد. ما مانند بسياري از انقلابها مراحل را طي نكرديم مثلا انقلاب نيمه آزاد برگزار كنيم يا وزرايي را به داخل كابينه بفرستيم و احزاب را تشكيل دهيم. همه اين كارها خيلي سريع اتفاق افتاد.»
او ادامه داد: «در اين مورد بايد بگويم آن زماني كه انقلاب پيروز شد سردمداران آن را روحانيون و مبارزاني تشكيل ميدادند كه با رژيم شاه مبارزه كرده بودند و اطلاعات كافي از حكومتداري نداشتند و براي اين كار آماده نبودند. تنها كساني كه تا حدودي از دولتداري سر در ميآوردند افرادي بودند كه هنگام دولت دكتر مصدق در جاي مدير كل بودند و مابقي فاقد تجربه حكومتداري بودند.»
قائممقام حزب اعتماد ملي در بخش ديگري از اين گفتوگو به پايان دادن تبعيض عليه زنان و اقليتهاي مذهبي اشاره كرده و توضيح داد: «بايد به تبعيض عليه زنان پايان دهيم. اين بسيار زشت است كه بعد از گذشت چهل سال هنوز درگير اين باشيم كه زنها استاديوم بروند يا نروند؛ نظر امام و رهبري هم در اين مورد مشخص است اما عدهاي افتادهاند وسط، كار را خراب ميكنند. بحث بعدي احترام گذاشتن به مذهب مردم است اينكه چون نفر اول كنكور سني است كنارش ميگذارند. معني ندارد بايد به همه احترام گذاشت. نكته بعدي كه بسيار مهم است و فكر ميكنم بايد در اولويت قرار گيرد برخورد يكسان با متخلفان است، فرقي نميكند الياس حضرتي تخلف ميكند يا آقاي قاليباف، بايد با هر دو برخورد شود. اينگونه نباشد چون يكي متعلق به جناح ديگري است با او برخورد نكنند اما ديگري را ببرند دادگاه و بياورند.»
او همچنين درباره حواشي مدت اخير در مورد ارتباط چند اصلاحطلب با وزير ارشاد صحبت كرد و گفت: «چند روز پيش بنده و چند نماينده ديگر به ملاقات وزير ارشاد رفتيم و در يك فضاي دوستانه با هم به گفتوگو پرداختيم. يك پايگاه خبري مينويسد آنها رفتند و از وزير باجخواهي و وزير را تهديد به استيضاح كردند. خب اين دروغ محض است. ما بايد حرف راست و حق را بيان و از اين فضا به درستي استفاده كنيم.»