• 1404 شنبه 13 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3214 -
  • 1394 چهارشنبه 19 فروردين

دغدغه‌هاي يك اصولگرا

محمدحسن غفوري‌فرد:

   اصولگرايان به وحدت نرسند، انتخابات را  100درصد به اصلاح‌طلبان مي‌بازند
   كاري كه اصولگرايان در انتخابات مجلس نهم كردند ملانصرالدين نمي‌كند
   هيچگاه نديدم كه براي يك كار مهم مملكتي قرعه‌كشي بكنند
   ريشه قهر ناطق نوري با اصولگرايان، احمدي نژاد است
    روحاني آرامش را در كشور حاكم كرده است
   اصلاح‌طلبان عقبه سياسي دارند

گروه احزاب| محمدحسن غفوري‌فرد چهره ناشناخته‌اي براي اهالي سياست نيست. سياستمداراصولگرايي كه در انتخابات 88 به محمود احمدي‌نژاد راي نداد و در انتخابات مجلس نهم هم به ناگهان از ليست انتخاباتي اصولگرايان خارج شد تا نام يك عضو گروه پايداري جاي او را در فهرست انتخاباتي جبهه فراگير اصولگرايان بگيرد. غفوري‌فرد كه همزمان در چند گروه سياسي اصولگرا عضو شوراي مركزي است حالا راحت‌تر از قبل از اتفاقاتي كه در ايام انتخابات در اردوگاه اصولگرايان رخ مي‌دهد پرده‌برداري مي‌كند، اتفاقاتي نظير حذف خودش ازفهرست انتخاباتي اصولگرايان. مي‌گويد براي تصميم‌گيري براي يك اتفاق مهم مملكتي سياست قرعه‌كشي را انتخاب كردند. همين است كه از سوابق سياسي‌اش مي‌گويد تا به دوستان اصولگرايش اين‌گونه گلايه كند كه با اين همه سابقه، قرعه‌كشي معنايي نداشته است. خودش اين رفتار مديران تنظيم فهرست انتخاباتي اصولگرايان در انتخابات مجلس نهم را «بي‌وفايي» مي‌داند. هر چند بازهم تاكيد دارد كه با وجود همه اين بي‌وفايي‌ها نمي‌تواند اصولگرايي را رها كند.

كاري كه اصولگرايان در انتخابات مجلس نهم كردند ملانصرالدين نمي‌كند

او اين ماجرا را در گفت‌وگو با خبرآنلاين اين‌گونه روايت كرده است: دوره قبل انتخابات مجلس، از ابتدا قرار بود كه ما در ليست اصولگرايان باشيم و دو‌سه‌بار هم به ما گفته بودند كه در ليست اصولگرايان حضور داريد، مخصوصا در مرحله دوم كه بزرگان قوم به ما گفتند حتما شما داخل ليست هستيد. جالب است كه بدانيد در مرحله اول هم گفتند كه بوديد و آن‌طور كه به ما گفتند يك ليست 80،70 نفره‌اي را تهيه كرده بودند و از روي آن اسامي را مي‌خواندند و يك جمعي از بزرگان كه همان 8+7 بودند، نظر موافق يا مخالف خود را اعلام مي‌كردند و با هركس كه مخالفت مي‌شد، آن فرد كنار گذاشته مي‌شد، آقاي باهنر به من گفت كه با شما هيچ كسي مخالف نبود اما با فلاني و فلاني مخالف بودند؛ در نهايت تعداد ليستي كه مخالف نداشتند به 32 نفر رسيد و 2 نفر اضافه آمد، گفتند كه بين 3 نفر آخر قرعه‌كشي مي‌كنيم در حالي كه اين 3 نفر از نظر سياسي و اجرايي داراي وزن يكساني نبودند. از اين سه نفر يك نفر آقاي فرماني بود كه كارگري ناشناخته بود و يك نفرهم دكتر سجادي بود كه در گذشته ديپلمات و سفير بود و يك نفر هم من بودم. بين ما سه نفر قرعه‌كشي كردند. گفتند آقاي فرماني راي آورده و ما از ليست خارج شديم. منتها در روزهاي منتهي به انتخابات صلاحيت يك نفر از افرادي كه داخل ليست بود، تاييد نشد و يك نفر كم آوردند حالا اگر همان روش قبل را داشتند بازهم بايد بين دونفري كه بيرون از ليست مانده بودند قرعه‌كشي مي‌كردند اما هيچ كدام از ما دو نفر را داخل ليست نگذاشتند بلكه رفتند و يك نفر را از خارج از ليست آوردند و ليست تاييد شد. آقاي فرماني كه همان دور اول حذف شد و راي نياورد. در مرحله دوم از ليست 30 نفره 7 نفر حذف شدند و 23 نفر ماندند اما بايد 25 نفر معرفي مي‌كردند، دو نفركم داشتند و به خود من بازهم گفتند كه حتما شما در ليست هستيد و آقاي ابوترابي فرد گفت كه شما اين‌بار هستيد اما در كمال ناباوري رفتند و دو نفر را از ليست جبهه پايداري آوردند گذاشتند داخل ليست خودشان! كاري كه من فكر مي‌كنم حتي اگر ملانصرالدين بود، چنين كاري نمي‌كرد و اتفاقي بود كه بايد در تاريخ سياست دنيا نوشت كه يك نفر بيايد از ليست رقيب دو نفر را بياورد داخل ليست خودش.

قصد ندارم در انتخابات شركت كنم

شايد همين اتفاق در آن سال باعث شده تا امروز غفوري‌فرد يكي از جدي‌ترين منتقدان سازوكار‌هاي وحدت اصولگرايان در بزنگاه‌هاي انتخابات باشد و اعلام كند كه ديگر علاقه‌اي به نامزدي در انتخابات مجلس ندارد: «واقعا الان قصد ندارم كه شركت كنم مگراينكه شرايطي پيش بيايد كه مجبور بشوم.»

حضور اصلاح‌طلبان، انتخابات را رقابتي مي‌كند

اين فعال سرشناس و شناسنامه‌دار اصولگرا همچنين علاقه‌مند به حضور حداكثري اصلاح‌طلبان براي انتخابات مجلس دهم است. اعتقاد دارد كه انتخابات با حضور اصلاح‌طلبان رنگ و بوي رقابتي مي‌گيرد.

اختلافات اصولگرايان بيشتر شده است

درباره وحدت اصولگرايان هم اميدوار است كه اين اتفاق بيفتد اما اعتراف مي‌كند كه با فقدان آيت‌الله مهدوي كني و مرحوم حبيب‌الله عسگراولادي و نبود آلترناتيوي براي اين دو چهره موثر اصولگرايي، اصولگرايان اختلافات‌شان بيشتر شده است. همين است كه ادامه مي‌دهد: «اختلافات هم به نظر مي‌رسد كه نسبت به گذشته بيشتر شده است در حالي كه ما و نمايندگان جبهه پايداري آن زماني كه هنوز منشعب نشده بودند، با هم به مجلس هشتم راه يافتيم و قبل از آن هم با هم بوديم و بعد از اينكه انتخابات تمام شد، جلسات اين گروه در دفتر آقاي روح‌الله حسينيان برگزار مي‌شد. يعني باهم بوديم و براي انتخاب رياست مجلس نيز همه باهم به‌طور دسته جمعي توافق كرديم كه آقاي لاريجاني رييس بشود ولي حداقل بعد از يك سال از هم گسسته شد. حالا كه گسسته شد دوباره بتوانيم به هم وصل كنيم، سخت است.»

مي‌خواستيم دختر شاه را بگيريم ولي ندادند!

غفوري‌فرد در ادامه به محمدرضا باهنر كه جاي مرحوم حبيب‌الله عسگراولادي در جبهه پيروان خط امام و رهبري نشسته است، كنايه مي‌زند و جواب اين اظهارنظر او را درباره نزديك شدن جبهه پيروان با جبهه پايداري اين‌گونه مي‌دهد: «اينكه (آقاي باهنر) بگويند مي‌خواهيم نزديك شويم، با اينكه اين امر اتفاق بيفتد، تفاوت اساسي دارد. بله ما هم مي‌خواهيم. مثل اين است كه بگوييم ما هم مي‌خواستيم دختر شاه را بگيريم ولي ندادند!»

اصلاح‌طلبان عقبه سياسي دارند

غفوري‌فرد درباره اصلاح‌طلبان بر اين اعتقاد است كه «اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم حضور پررنگي خواهند داشت و عقبه سياسي هم دارند. بنابراين رسيدن به وحدت براي اصولگرايان واقعا حياتي است. ولي اين حقيقتي است كه اگر به توافق و وحدت نرسند احتمال باخت شان بسيار زياد است يعني واقعا مي‌شود گفت كه 100درصد است.»

احمدي‌نژادي‌ها 100 درصد مي‌آيند

غفوري‌فرد گويا از فعاليت انتخاباتي احمدي‌نژادي‌ها هم بي‌خبر نيست. معتقد است حضور اين طيف در انتخابات هم 100 درصدي است. درباره ائتلاف احمدي‌نژادي‌ها و پايداري‌ها هم مي‌گويد: «الان بين شان فاصله زيادي افتاده است. احمدي‌نژاد دو سه جلسه مختلف دارد با افراد مختلف يك عده خاص الخاصند و يك عده خاص هستند وزراي دولت وي كه از ابتدا هم فعال بودند در بيشتر جلسات حضور دارند.»

روحاني آرامش را در كشور حاكم كرده است

عضو شوراي مركزي حزب موتلفه درباره دولت روحاني هم اين‌گونه اظهارنظر كرده است: آقاي روحاني حداقل كاري كه كرده اين است كه آرامشي را در كشور برقرار كرده است و اين را نمي‌شود منكر شد. اين تنش‌هايي كه هر روز بين مجلس و دولت بود، خوشبختانه الان اين طوري نيست و به نظر مي‌آيد كه در دولت تدبيرو اميد هم اميد در مردم ايجاد شده است و هم كارها با تدبير بيشتري جلو مي‌رود به خصوص در روابط خارجي كه همين گروه 1+5 كه ما در حال مذاكره با آن هستيم نشان مي‌دهد كه منطق بيشتري بر فضاي مذاكرات حاكم است. در مجموع به نظر مي‌رسد كه روند كار رو به بهبود است اما هنوز به نتيجه نرسيده است و ان‌شاء‌الله كه در آينده شاهد موفقيت دولت باشيم.

آقاي ناطق تمايلي به بازگشت ندارد

غفوري‌فرد در پاسخ به سوالي درباره بازگشت ناطق نوري به فضاي سياسي كشور هم معتقد است كه «آقاي ناطق تمايلي به بازگشت ندارد. مي‌گويد ايشان (ناطق) در مجلس پنجم تمام برنامه‌ريزي‌شان را براي رياست‌جمهوري كرده بودند و دولتش را هم انتخاب كرده و قرار بود من را رييس سازمان انرژي اتمي كند اما بعد از انتخابات دوم خرداد 76 به خود من گفت كه تا آخر عمرم در هيچ انتخاباتي شركت نمي‌كنم. ما باورمان نمي‌شد و فكر مي‌كرديم كه براي مجلس ششم شركت مي‌كنند ولي هرچه ما رفتيم و آمديم و اصرار كرديم، ايشان كوچك‌ترين تنازلي از آن تصميمي كه گرفته نكرد. حالا ممكن است با آقاي روحاني چون نزديك‌تر است، همكاري‌هايي داشته باشد اما بعيد مي‌دانم كه ايشان شخصا ديگر براي هيچ كار ديگري ورود پيدا كند. براي همين انتخابات هم من خودم با آقاي روحاني صحبت مي‌كردم، گفتم كه اگر آقاي ناطق بيايد خيلي خوب است ولي هرچه به آقاي ناطق گفتيم، نيامد. الان هم حتما با آقاي روحاني رقابت نخواهد كرد.»

آقاي ناطق ممكن است به لاريجاني در حزب رهروان ولايت كمك كند

غفوري‌فرد درباره احتمال استفاده حزب رهروان‌ولايت با رهبري علي لاريجاني از پتانسيل ناطق نوري هم گفته است: «ايشان با آقاي لاريجاني دوست و همفكر است و ممكن است به ايشان كمك كند و اين بستگي به اين دارد كه حزب رهروان و جبهه پيروان به توافقي برسند. شايد مثلا از ايشان بشود استفاده كرد براي رسيدن به نوعي وحدت ميان اصولگرايان و اگر بخواهند حتما مي‌توانند در اين زمينه كار كنند. بسيار هم مفيد مي‌دانم. بالاخره ايشان اگر بيايند و با توجه به رابطه خوبي كه دارند اگر بيايند براي وحدت اصولگرايان خيلي خوب است. مخصوصا در غياب آيت‌الله مهدوي كني و آقاي عسگراولادي. ولي به آن هم زياد اميدوار نيستم كه علاقه داشته باشند ورود پيدا كنند.»
غفوري‌فرد ريشه قهر ناطق نوري از اصولگرايان را احمدي‌نژاد اعلام مي‌كند و مي‌گويد: «آقاي ناطق عضو جامعه روحانيت بود و مي‌گفت بايد در آن اتفاق از من حمايت مي‌شد. ايشان خيلي هم براي وحدت اصولگرايان وقت گذاشت و واقعا انتظار بجايي هم بود و سر آن جريان آقاي ناطق واقعا مظلوم واقع شد و احمدي‌نژاد با بي‌رحمي شديدي شخصيت ايشان را تخريب و فكر كرد اگر ديگران را نفي كند مي‌تواند راه جديدي را براي خود باز كند و خودش هم مي‌گفت كه مردم از اينها خسته شده‌اند من آمدم يك چيز جديد بگويم. اما گفت و راي هم آورد ولي يك زخمي در انقلاب ايجاد شد كه به اين راحتي التيام پيدا نمي‌كند. يعني از دست دادن آقاي ناطق براي نظام ارزان تمام نمي‌شود. فردي با اين سابقه و با اين تجربه و با اين اعتقاد به نظام. هيچ كشوري با كساني كه برايش خدمت كرده‌اند اين‌طور برخورد نمي‌كند. كسي كه اين همه خدمت كرده است به كشور و با همه وجود به نظام اعتقاد دارد، اين طور تخريب كردن اين افراد عواقب بدي دارد اينكه چهره‌هاي خوب و سالم نظام را تخريب كنيم. البته آقاي ناطق به‌هيچ‌وجه از نظام نبريده است و الان در جاهاي مختلف سخنراني مي‌كند و در جلسات مجمع به‌طور مرتب حضور دارد. رييس دفتر بازرسي دفتر رهبري هم هست و همواره از نظام دفاع كرده و مي‌كند.»

برش

   اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم حضور پر رنگي خواهند داشت و عقبه سياسي هم دارند. بنابراين رسيدن به وحدت براي اصولگرايان واقعا حياتي است. ولي اين حقيقتي است كه اگر به توافق و وحدت نرسند احتمال باخت شان بسيار زياد است يعني واقعا مي‌شود گفت كه 100درصد است

    ابوترابي فرد گفت كه شما اين‌بار هستيد اما در كمال ناباوري رفتند و دو نفر را از ليست جبهه پايداري آوردند، گذاشتند داخل ليست خودشان! كاري كه من فكر مي‌كنم حتي اگر ملانصرالدين بود، چنين كاري نمي‌كرد و اتفاقي بود كه بايد در تاريخ سياست دنيا نوشت كه يك نفر بيايد از ليست رقيب دو نفر را بياورد داخل ليست خودش

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون