وزير نفت خبر داد
عقد قرارداد با چينيها براي توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبي
وزير نفت در ارتباط با همكاري با شركت چيني كه قرار است فاز ۱۱ پالايشگاه پارس جنوبي را تكميل كنند، گفت: قرارداد با اين شركت چيني منعقد شده و اكنون مديران آن در تهران هستند.
بيژن زنگنه، وزير نفت درخصوص وضعيت آبگيري مخازن ۴ و ۵ تالاب هورالعظيم باتوجه به اينكه برخي منابع خبر از ممانعت وزارت نفت از اين كار با هدف جلوگيري از آسيب به تاسيسات نفتي داده بودند، گفت: وزارت نفت ممانعتي در آبگيري ايجاد نكرده و امكان آبگيري تالاب هورالعظيم را فراهم كرده است.
او همچنين درباره وضعيت تاسيسات نفتي داخل تالاب هورالعظيم توضيح داد: تاسيسات بزرگ و وسيعي در منطقه غرب كارون، دشت آزادگان و هور وجود دارد كه بخشي از آنها نيز مربوط به ميادين نفتي مشترك است اما عموم اين تاسيسات مغلوب در سيلاب هستند.
از آنجا كه تصميم ستاد مديريت بحران منطقه جاري بودن آب در هورالعظيم است وزارت نفت نيز از اين تصميم تبعيت كرد، هر چند عموم تاسيسات نفتي و جادههاي اطرافشان زير آب رفتهاند و ارتباط با تاسيسات قطع شده اما براي حفظ جان مردم با جان و دل به زير آب رفتن تاسيسات را پذيرا شديم.
اين مقام مسوول با اشاره به اينكه توليد در برخي تاسيسات نفتي با هدف حفاظت از محيطزيست و جلوگيري از آسيب به طبيعت قطع شده است، اضافه كرد: پس از فروكش كردن آب، توليد نفت در اين بخشها ازسر گرفته خواهد شد.
زنگنه تاكيد كرد: از آنجا كه ارتباطهاي جادهاي تاسيسات نفتي در برخي از مناطق قطع شده است توليد نفت را نيز در اين بخشها قطع كردهايم تا اگر چاه نفتي آسيب ديد و امكان دسترسي نبود مشكلي پيش نيايد.
وزير نفت همچنين در ارتباط با همكاري با شركت چيني كه قرار است فاز ۱۱ پالايشگاه پارس جنوبي را تكميل كنند، اظهار كرد: قرارداد با اين شركت چيني منعقد شده و اكنون مديران آن در تهران هستند و مذاكرات با آنها براي نحوه آغاز كار ادامه دارد البته هنوز مشخص نيست مذاكرات تا كي ادامه خواهند داشت.
وزير صنعت خبر داد
موافقت بانك مركزي با واردات كالا به جاي انتقال ارز به كشور
وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: طي تعامل صورت گرفته با بانك مركزي و گمرك، واردات در مقابل صادرات براي مواد اوليه و واسطهاي بخش توليد به جاي انتقال ارز به داخل كشور عملياتي شد.
رضا رحماني در جلسه كنترل پروژههاي برنامههاي سال ۹۸ گفت: با پيگيري انجام شده بانك مركزي موافقت كرده كه صنعتگران در سال ۹۸ به هر ميزان صادرات داشته باشند و در چارچوب دستورالعمل بازگشت ارز حاصل از صادرات به كشور، به جاي انتقال ارز به كشور ميتوانند مواد اوليه و واسطهاي بخش توليد وارد كنند.
او با بيان اينكه سيستم وزارتخانه بايد بهگونهاي باشد كه نه فقط معاونان كه بدنه وزارتخانه براي توسعه صادرات و توليد فعاليت كند، گفت: با ۱۵ كشور همسايه هستيم كه براي توسعه صادرات به اين كشورها بايد برنامه و عزم جدي داشته باشيم و اولويت هم براي صادرات بايد به اين كشورها باشد.
وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينكه ۱۲ ميليارد دلار به عراق صادرات داريم، افزود: صادرات ايران به روسيه تنها ۳۰۰ ميليون دلار است كه اين رقم به هيچ وجه پذيرفتني نيست و بايد راهكاريهاي افزايش صادرات به اين كشورها را استخراج و در يك بازه زماني مشخص به كار ببريم.
او با اشاره به ظرفيت استانهاي مرزي براي توسعه صادرات، اظهار داشت: ضرورت دارد كه استانهاي همجوار با كشورهاي همسايه را فعال كنيم، چنانكه استانهايي همچون آذربايجانشرقي و غربي ارتباط بيشتري با تجار تركيه و آذربايجان، سيستانوبلوچستان با پاكستان و خراسان با آسياي ميانه و افغانستان دارند.
اين مقام مسوول با تاكيد بر نگاه ويژه به بازارهاي هند و چين و آفريقا، گفت: كشورهاي همسايه براي صادرات را بايد به صورت يك پكيج ديد، بهطور مثال از مسير بازار عراق به بازار سوريه و لبنان و عمان، بازار يمن، عربستان و شمال آفريقا و از طريق تركيه به بازار اتحاديه اروپا دست پيدا كنيم.
رحماني همچنين ارمنستان را به دليل ارتباطات تجار اين كشور با ديگر كشورها، از ظرفيتهاي بالقوه براي دستيابي به بازارهاي كشورهايي همچون فرانسه، كانادا و... خواند و گفت: در همه كشورهاي همسايه بايد رايزنهاي اقتصادي فعال شوند و در آخر سال نتيجه فعاليت آنها را بررسي و متناسب با عملكردي كه داشتند، تصميمگيري كنيم.
او با اشاره به ۲۲ ميليارد دلار صادرات ايران به كشورهاي همسايه كه تنها ۲درصد از واردات اين كشورهاست، گفت: هدفگذاري ما افزايش دو برابري اين رقم است كه دست يافتني است، اما نياز به كار مطالعاتي و اعمال برخي سياستهاي تجاري دارد.
به اعتقاد وزير صنعت، معدن و تجارت واردات كالاهاي موردنياز كشور بايد از كشورهايي باشد كه به آنها صادرات داريم. رحماني با تاكيد بر استفاده از ظرفيت بازارچههاي مرزي، بر ضرورت آموزش تخصصي تجار و ايجاد شبكههاي مويرگي در بازارهاي هدف تاكيد كرد.
او با بيان اينكه صادرات كالا نبايد به هر بهايي باشد، گفت: كيفيت كالاهاي صادراتي براي حفظ برند ايراني اهميت زيادي دارد، همچنين برنامهريزي بايد براي صادرات كالاهايي باشد كه مازاد نياز بازار داخل كشور است.