سخنگوي كارگزاران از رياست احتمالي «بهزاد نبوي» بر نهاد اجماعساز اصلاحطلبان خبر داد
رياستِ چريك پير اصلاحات بر «ناسا»
تنها چند ماه تا برگزاري سيزدهمين دوره انتخابات رياستجمهوري ايران باقي مانده است و اصلاحطلبان و اصولگرايان به عنوان دو جريان سياسي فعال در كشور، اگرچه تفاوتهايي بسيار دارند اما از طرفي بري از شباهت نيز نيستند؛ شباهتي كه ازجمله حالا در آستانه انتخابات رياستجمهوري به نحوي در بلاتكليفي و عدم شناخت كانديداي نهايي عيان شده است. در اين ميان اصلاحطلبان براي بهبود شرايط و راضي نگه داشتن پايگاه اجتماعي خود، باتوجه به آنكه به دليل نگراني از كاهش مشاركت شهروندان، ميدانند حتما بايد با تمام قوا و با كانديدايي واحد وارد ميدان شوند، رو به تاسيس نهادي به منظور اجماعسازي ميان تمامي احزاب و نيروهاي اصلاحطلب آوردهاند. نهادي كه در آن تلاش شده ديدگاههاي مختلف براي اصلاح اصلاحات ديده شود اما همچنان از گوشه و كنار انتقاداتي به سبك و سياق پيشبرد امور در اين نهاد نوپا شنيده ميشود.
يكي از پرسشها درباره اين نهاد، رياست آن است؛ هرچند از قرار معلوم و براساس اظهارات سخنگوي حزب كارگزاران، تفاهمهايي ميان اصلاحطلبان براي تعيين تكليف كرسي رياست اين نهاد اجماعساز ايجاد شده است. نهادي كه طي مدت اخير و باتوجه به آنكه هنوز عنوان دقيقي براي آن انتخاب نشده، در برخي رسانهها و بهخصوص شبكههاي اجتماعي به اختصار به عنوان «ناسا» مطرح شده است. حسين مرعشي در همين راستا و اظهاراتي كه خبرگزاري «خبرآنلاين» آن را منتشر كرده، در پاسخ به پرسشي درباره شايعات مطرح شده مبني بر رقابت 3 چهره، مرعشي، كمالي و بهزاد نبوي، بر نهاد اجماعساز اصلاحطلبان گفته است: «بنده مطرح نيستم و براي چنين كاري هم آمادگي ندارم. به نظر من فضاي كلي حاكم بر اين نهاد جديد رياست آقاي نبوي است.» بهزاد نبوي رياست سني اين نهاد را عهدهدار خواهد بود ولي از قرار معلوم اين هياترييسه سني به هياترييسه دايم تبديل خواهد شد؛ چنانكه سخنگوي كارگزاران گفته است: «فكر ميكنم كه همان هياترييسه سني، هياترييسه دايمي هم باشند. برداشت من اين است كه آقاي بهزاد نبوي رييس جبهه اصلاحطلبان ايران خواهد بود.» او درباره چرايي عدم حضور چهرهاي چون عبدالواحد موسويلاري در نهاد تازهتاسيس اصلاحطلبان اعلام كرد: «به آقاي موسويلاري، بسيار اصرار كرديم كه باشند اما خودشان به دليل كسالت و اينها علاقهاي نداشتند. ايشان كسالتي دارند كه انشاءالله خدا به ايشان شفا دهد.»
مساله اعلام كانديداتوري محمدرضا عارف در انتخابات سيزدهمين دوره رياستجمهوري ايران ديگر موضوعي بود كه حسين مرعشي به آن پرداخته است. مرعشي درباره احتمال كانديداتوري رييس فراكسيون اميد دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي و البته رييس شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبان گفته است: «آقاي موسويلاري خودشان هم براي تشكيل اين نهاد همكاري كردند؛ بنابراين موافق هستند، آقاي عارف دعوت نشدند و دليلش هم شايد اين بود كه آقاي عارف به تنهايي تصميم گرفتند كانديدا شوند.» اين چهره سياسي اصلاحطلب درباره نوع مواجهه سيدمحمد خاتمي، رييس دولت اصلاحات با انتخابات 1400 نيز بيان كرد: «بالاخره هر گروهي كه دسترسي به شخصيتي مثل آقاي خاتمي داشته باشند، منطقشان اين است كه از آن ظرفيت استفاده كنند، به هر حال آقاي خاتمي هنوز حوزه نفوذ خوبي در جامعه دارند. بنده سخنگوي ايشان نيستم ولي فكر نميكنم كه آقاي خاتمي نسبت به انتخابات رياستجمهوري بيتوجه باشند. حتما از نظر من ورود ميكنند. برداشت بنده اين است.»