• 1404 سه‌شنبه 14 بهمن
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک سپه ایرانول بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6243 -
  • 1404 سه‌شنبه 30 دي

درباره حمله غيرمنتظره وزير ورزش به كشتي‌گيران و چالش پاداش

كدام ورزشكار گفته به من زمين بدهيد؟

گروه ورزش

به جرات مي‌توان گفت طي بيش از يك سالي كه احمد دنيامالي به عنوان وزير ورزش منصوب شده او براي نخستين‌بار موضعي منفي عليه كشتي اتخاذ كرده است. 

به گزارش روزنامه «اعتماد» رابطه عليرضا دبير و دولت و مخصوصا احمد دنيامالي وزير ورزش طي مدتي كه دولت چهاردهم سر كار آمده هميشه خوب بوده است. حتي برخي رسانه‌ها مدعي شده بودند دبير يكي از كساني بوده كه از انتخاب دنيامالي به عنوان وزير ورزش حمايت كرده بود. در تمام طول اين مدت دنيامالي هم حسابي هواي دبير را داشته و براي عناوين كشتي در سطح بين‌المللي سنگ‌تمام گذاشته است. پيام‌هاي تبريك پروپيمان و معرفي دبير به عنوان مدير و رييس فدراسيوني موفق كه ديگران بايد از او الگو بگيرند بخشي از اين فرآيند بوده است. براي همين وقتي روز گذشته وزير ورزش عليه برخي كشتي‌گيران موضع منفي گرفت، همه متعجب شدند. چرا كه انتظار مي‌رفت اگر گلايه‌‌اي مربوط به اين رشته ورزشي وجود دارد در خفا و از طريق رييس فدراسيون برطرف شود. اما گويا ماجرا آنقدر ذهن وزير را به هم ريخته است كه او تصميم گرفت به صورت علني در مورد آن حرف بزند. 
در جريان بيست و پنجمين مجمع عمومي كميته ملي پارالمپيك كه ديروز (دوشنبه ٢٩دي) در محل اين كميته برگزار شد، احمد دنيا‌مالي، وزير ورزش بعد از اظهاراتي پيرامون حوادث اخير با اشاره به حمايت‌هاي دولت از ورزش قهرماني گفت: «جزو معدود كشورهايي هستيم كه دولت از ورزش قهرماني حمايت مي‌كند، رييس فدراسيون در مجمع انتخاب مي‌شود كه دنبال منابع مالي و اسپانسر باشد، اما چند درصد اين اتفاق مي‌افتد؟» او سپس در اظهاراتي خبرساز و غير منتظره روي صحبتش را به سمت كشتي‌گيران گرفت و گفت: «انتظار دارند هر حركتي مي‌كنند بايد هورا بكشند و اين آفت ورزش است، اتفاقا من رييس بايد بيشترين نقد را از خودم داشته باشم، اما طوري برخورد شده كه حتي وقتي ورزشكار مدال نمي‌گيرد، انتقاد مي‌كند در حالي كه ما مديران بايد ورزشكار را با تدابيرمان در مسير قرار بدهيم. كشتي‌گيري داشتيم كه به عنوان فني‌ترين كشتي‌گير جهان انتخاب شد، اما كاري كرديم كه او فكر كرده شق‌القمر كرده و هر جا مي‌رود بايد به او زمين بدهند! بايد واقع‌بين بود؛ منابع كشور محدود است و بايد از آنها درست استفاده شود كه در اين صورت مي‌توانيم از همين منابع محدود ٤٠ - ٣٠ درصد بهره‌برداري كنيم.» او حتي بعد از اينكه دوباره به اتفاقات اخير اشاره داشت بار ديگر به موضوع قبلي گريز زد و گفت: «با لفاظي كه كار انجام نمي‌شود. بايد منابع انساني را به عنوان سرمايه ديد و برخي منابع را ويژه‌تر ديد، آدم‌هاي نزديك من بداخلاقي‌هاي من را ديده‌اند، من هيچ وقت راضي نمي‌شوم، آدم راضي مي‌خواهد  فقط برايش  هورا  بكشند.»
از آنجايي كه چندي پيش سه كشتي‌گير ايران در رده‌بندي اتحاديه جهاني كشتي يكي از عناوين «ترين» به دست آوردند برخي رسانه‌ها گمانه‌زني كردند منظور دنيامالي يكي از اين سه كشتي‌گير بوده؛ رحمان عموزاد، كشتي‌گير وزن 65 كيلوگرم آزاد كه در سال 2025 عنوان مقتدرترين كشتي‌گير را به دست آورد، سعيد اسماعيلي، كشتي‌گير وزن 67 كيلوگرم فرنگي كه عنوان مقتدرترين كشتي‌گير را كسب كرد و غلامرضا فرخي كه در فرنگي پديده نوظهور و فني‌ترين كشتي‌گير لقب گرفت. هرچند مشخص نيست مخاطب جمله وزير كه گفت «كاري كرديم كه او فكر مي‌كند شق‌القمر كرده» چه كسي است؟ مديران مياني وزارت ورزش؟ فدراسيون كشتي  يا رسانه‌ها؟
از سويي ديگر بعد از مسابقات كشتي قهرماني جهان كه در پاييز امسال برگزار شد مديركل راه و شهرسازي خوزستان از آمادگي براي واگذاري زمين با كاربري ورزشي به مدال‌آوران كشتي استان خبر داده بود.  روح‌الله عمادي آبان‌ماه در جلسه شوراي ورزش خوزستان بيان كرده بود: «هماهنگي‌هاي لازم صورت گرفته تا زمين با كاربري ورزشي به مدال‌آوران رشته كشتي در شهر اهواز يا مناطق خودشان بدون فراخوان و تشريفات واگذار شود. اما مساله زمين‌هاي مسكوني به هيات دولت رفته و نيازمند مجوز هيات وزيران است.»مديركل راه و شهرسازي خوزستان گفت: «شرايط واگذاري زمين‌هاي ۹۹‌ساله به اين ورزشكاران در شهرهاي خودشان و با شرايط خاص خودش وجود دارد كه شرط تأهل براي ورزشكاران حذف شده است. با توجه به اينكه مقرر شد در اهواز به هر سه ورزشكار يك زمين اختصاص داده شود تلاش مي‌كنيم تا متراژ آن را  افزايش بدهيم.»
در همان مقطع و در استان خراسان يك قطعه زمين به احمد محمدنژاد جوان كه موفق شد كشتي خراسان را پس از ۲۳ سال صاحب مدال جهاني كند، اهدا شد. پس از كسب مدال نقره جهان توسط جوان، جواد راييني رييس هيات كشتي مشهد اعلام كرد در مراسمي كه توسط اين هيات و با حضور استاندار خراسان رضوي، فرماندار مشهد، مديركل ورزش و جوانان خراسان رضوي و رييس تربيت‌بدني آستان قدس رضوي برگزار شد، يك باغ ۶۰۰ متري و يك قطعه زمين ۲۰۰ متري از سوي رييس هيات كشتي مشهد و همايون‌فر به اين كشتي‌گير تيم ملي اهدا شد.
بعيد نيست بعد از اهداي زمين به كشتي‌گيران در خوزستان و خراسان ساير كشتي‌گيران در استان‌هاي ديگر هم‌ چنين درخواست‌هايي از اداره ورزش و جوانان استان خودشان كرده باشند. اهداي زمين به قهرمانان مخصوصا كشتي‌گيران سابقه طولاني دارد. البته برخي از اين زمين‌ها روي كاغذ اهدا مي‌شد و هرگز رنگ واقعيت به خود نمي‌گرفت يعني صرفا جنبه تبليغاتي و رسانه‌اي داشت. مثلا مهدي مهدوي‌كيا ستاره سابق تيم ملي اخيرا در مصاحبه‌اي گفته بود بعد از موفقيت تيم ملي در سال 1998 و صعود به جام جهاني و شكست امريكا وعده پاداش يك دستگاه آپارتمان در نواب به بازيكنان داده شد كه «يك كاغذ بي‌ارزش بدون مهر و امضا» بيش نبود. گاهي اوقات هم خود ورزشكاران هديه را يا به دلايل شخصي يا بي‌توجهي نمي‌پذيرفتند. اميررضا خادم عنوان‌دار سابق جهان و المپيك دو سال پيش و بعد از جنجال‌هاي به وجود آمده در رابطه با پاداش حواله خودرو به فوتباليست‌ها و نارضايتي ساير ورزشكاران مخصوصا كشتي‌گيرها به روزنامه اعتماد گفته بود: «در يك دوره يك زميني را در مشهد وزارت جهاد كشاورزي مصوب كرد كه بدهند به قهرمانان. قرار شد زمين بزرگي در جاي خوب به ما بدهند. در همان جاده شانديز. منطقه‌اي كه الان شده جزو مشهد. جاي بزرگ و خوبي بود و مصوب كردند به ما بدهند. اين اتفاق خوبي بود ولي ما چون توي اين فازها نبوديم اصلا دنبالش هم نرفتيم و دريافت هم نكرديم. الان متوجه شديم كه چه اشتباهي كرديم ولي آن زمين‌ها از دست رفت و نمي‌دانيم چه شد (باخنده) . اگر هم پيگيري كنيم مطمئنا ديگر خبري از آن زمين‌ها نيست.»
ماجراي پاداش به ورزشكاران مدت‌هاست كه تبديل به چالشي براي مديران ورزش كشور شده است. اغلب ورزشكاران با توجه به پاداش‌هاي خوبي كه فوتباليست‌ها مي‌گيرند در مصاحبه‌هاي خود به عناوين مختلف نسبت به تفاوت پاداش‌هاي دريافتي خودشان با بازيكنان تيم ملي فوتبال انتقاداتي را مطرح مي‌كنند. با اين حال طي سال‌هاي گذشته و از زمان رياست عليرضا دبير بر فدراسيون كشتي موازي با بهبود امكانات كشتي‌گيران پاداش‌هاي آنها هم افزايش چشمگيري داشته است. امسال طبق گفته فدراسيون كشتي در مجموع 34‌ميليارد تومان پاداش با فرمول زير به كشتي‌گيران مدال‌آور اهدا شده است كه ارقام قابل توجهي به حساب مي‌آيند. مدال طلا: ۳ميليارد تومان نقدي + ۱۰۰ميليون تومان حقوق ماهانه به مدت يك سال، مدال نقره: ۷۰۰ميليون تومان نقدي + ۳۰ميليون تومان حقوق ماهانه، مدال برنز: ۵۰۰ ميليون تومان نقدي + ۲۰ميليون تومان حقوق ماهانه.
با همه اين تفاسير به نظر مي‌رسد برخي كشتي‌گيران همچنان به دنبال دريافت پاداش‌هايي نظير زمين بوده‌اند كه ناراحتي وزير ورزش را به دنبال داشته است. هرچند چنين درخواستي حداقل در رسانه‌ها از سوي ورزشكاران به شكل واضح مطرح نشده است.حال بايد ديد آيا اين موضع سفت و سخت وزير ورزش كه بيشتر كشتي‌گيران را مورد عتاب قرار داده واكنش ورزشكاران و رييس فدراسيون كشتي را كه هميشه به دنبال دريافت بيشترين منابع مالي و امكانات براي كشتي‌گيران بوده است به دنبال دارد يا خير؟ 
در عين حال بايد پذيرفت كه بحث پاداش ورزشكاران و چالش‌هاي آن بايد يك بار براي هميشه حل شود. راه‌اندازي يك سيستم جامع و توجه به دخل‌وخرج‌هاي دولت - همان‌طور كه وزير ورزش به درستي اشاره كرده است -  مي‌تواند كليد حل  اين مشكل  باشد. 

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها