• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3490 -
  • ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۶ اسفند

ديدار اعضاي مجمع نمايندگان طلاب و فضلاي حوزه علميه قم با رهبر انقلاب

حوزه علميه قم بايد انقلابي بماند

 

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح سه‌شنبه در ديدار اعضاي مجمع نمايندگان طلاب و فضلاي حوزه علميه قم با تبيين جايگاه و نقش بي‌بديل و تاثيرگذار حوزه علميه قم در پيروزي انقلاب اسلامي به برخي تلاش‌ها براي انقلاب‌زدايي از حوزه‌هاي علميه اشاره و تاكيد كردند: حوزه علميه قم بايد همچنان يك «حوزه انقلابي و مهد انقلاب» باقي بماند و رسيدن به اين هدف نيازمند انديشه، تدبير و برنامه‌ريزي دقيق است. رهبر انقلاب اسلامي سخنان خود را با بيان مقدمه‌اي درخصوص تاثيرگذاري حوزه علميه قم در پيروزي انقلاب اسلامي و استمرار آن و نسبت حوزه علميه قم با انقلاب آغاز كردند و گفتند: دو جريان در شكل‌گيري و پيروزي انقلاب اسلامي تاثيرگذاري آشكار داشتند ۱- دانشگاه ۲- حوزه علميه. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به وجود مبارزات دانشگاهي در نقاط مختلف جهان به‌دليل فضاي طبيعي دانشگاه‌ها و آشنايي دانشجويان با مسائل روز افزودند: مبارزات دانشجويي در ايران، چه در دوره مبارزات اسلامي و چه قبل از آن هم وجود داشت اما مبارزات دانشجويي به‌دليل دامنه محدود تاثيرگذاري آن هيچگاه به يك تحول و انقلاب در كشور منتهي نشد. ايشان تاثيرگذاري حركت و مبارزه دانشگاهي در پيروزي انقلاب اسلامي را به‌دليل حضور عامل اصلي يعني مبارزات روحانيت دانستند و خاطرنشان كردند: ما قدردان مبارزات دانشجويان هستيم اما اگر اين مبارزات بدون حضور مبارزات روحانيت بود، قطعا به همان محيط دانشگاه محدود مي‌شد و به اتمام مي‌رسيد.
رهبر انقلاب اسلامي «فراگير بودن و تاثيرگذاري» را دو ويژگي حركت روحانيت در انقلاب اسلامي برشمردند و افزودند: حوزه علميه قم از دو بخش «مرجعيت و طلاب» تشكيل شده است كه امام رحمه‌الله به عنوان بخش مرجعيت، اعلاميه مي‌دادند و سخنراني مي‌كردند اما آن بخشي كه سخنان و ديدگاه‌هاي امام رحمه‌الله را به عمق جامعه و تا دوردست‌ترين مناطق رساند، روحانيت و طلاب بودند. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي تاكيد كردند: اگر حوزه علميه قم نبود، حركت امام رحمه‌الله شايد به موفقيت نمي‌رسيد و اين، نشان‌دهنده نقش حوزه علميه قم در شكل‌گيري و استمرار انقلاب اسلامي است. ايشان افزودند: آن نيرويي كه مردم را به خيابان‌ها آورد و آن راهپيمايي‌هاي بزرگ و ميليوني را شكل داد، تاثيرگذاري طلاب بود كه فكر و نيت امام رحمه‌الله را در دورترين نقاط كشور نيز منتقل كردند. رهبر انقلاب اسلامي با تاكيد بر اينكه حلقه واسط ميان امام رحمه‌الله و شكل‌گيري انقلاب اسلامي، حوزه علميه قم بود، خاطرنشان كردند: با توجه به نقش ممتاز و بي‌بديل حوزه علميه قم در پيروزي انقلاب اسلامي، اكنون انگيزه‌ها و طرح‌هايي براي «انقلاب‌زدايي» از حوزه علميه وجود دارد. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي گفتند: اگر بخواهيم نظام اسلامي همچنان «اسلامي و انقلابي» بماند بايد حوزه علميه «انقلابي» بماند زيرا اگر حوزه علميه انقلابي نماند، نظام در خطر «انحراف از انقلاب» قرار خواهد گرفت. ايشان با تاكيد بر اينكه بايد از هرگونه تلاشي براي «انقلاب‌زدايي» از حوزه‌هاي علميه احساس خطر كرد، افزودند: بايد با فكر و تدبير و برنامه‌ريزي حكمت‌آميز، با اين خطر مقابله كرد تا حوزه علميه قم همواره يك حوزه انقلابي و مهد انقلاب باقي بماند و بينش و حركت انقلابي در آن توسعه يابد.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به شيوه‌هاي مخالفت با انقلاب افزودند: گاه به‌صراحت با اصل انقلاب مخالفت مي‌شود اما گاهي غيرمستقيم با مباني و مبادي اعتقادي انقلاب مخالفت مي‌شود كه بايد در اين زمينه حساس بود و تاكيد مكرر بر ضرورت هوشياري در مقابلِ استكبار و امريكا به همين علت است. ايشان علت اصلي مخالفت نظام سلطه با جمهوري اسلامي را ايستادگي ايران در مقابل نظام ظالمانه جهاني برشمردند و خاطرنشان كردند: اگر اين ايستادگي نباشد هر اسم و شكلي داشته باشيد، نظام سلطه با شما مخالفتي نخواهد داشت. رهبر انقلاب اسلامي مخالفت با مباني و مسائل مورد تاكيد امام حكيم و بصير و هوشيارِ ملت را از ديگر شيوه‌هاي مخالفت غيرمستقيم با انقلاب و نظام اسلامي خواندند و افزودند: معناي حقيقي تقابل سياسي و تبليغي با مباني و تاكيدات امام خميني رحمه‌الله، ضديت با اسلام سياسي و اسلام نابي است كه نخستين‌بار پس از صدر اسلام در ايران به تشكيل حكومت پرداخته است. ايشان در بيان راه‌حل مقابله با حركتي كه تضعيف تفكر و روحيه انقلابي را در حوزه‌ها دنبال مي‌كند، گفتند: مجموعه‌هاي دست‌اندركار حوزه به ويژه مجمع نمايندگان طلاب حوزه علميه قم مي‌توانند با گسترش برنامه‌ريزي شده ارتباط منظم و محتوايي با بدنه حوزه، تشكيل گروه‌هاي فكري براي دستيابي به راه‌هاي صحيح ترويج تفكرات انقلابي، شناسايي و حل مشكلات و شبهات ذهني طلاب در اين زمينه نقش موثري ايفا كنند. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي مجمع نمايندگان طلاب را پديده بسيار خوبي ارزيابي كردند كه بايد از لحاظ قانوني و جايگاهي و نيز از لحاظ دروني و محتوايي تداوم يابد و تقويت شود. ايشان افزودند: با اين نگاه و با برنامه‌ريزي لازم و در پرتو فضل الهي صدها مدرس موفق و انقلابي تربيت مي‌شوند و با تكيه بر رابطه قلبي و معنوي طلاب و مدرسين، در حوزه‌هاي علميه، تفكر و روحيه انقلابي هرچه بيشتر ترويج خواهد شد. رهبر انقلاب اسلامي در پايان سخنان‌شان تاكيد كردند: با وجود برخي پديده‌هاي نامطلوب در گوشه و كنار، جهت‌گيري كلي حركت كشور، خوب و رو به پيشرفت است و افق آينده به لطف پروردگار در همه زمينه‌ها روشن است.
پيش از سخنان رهبر انقلاب اسلامي، حجت‌الاسلام‌والمسلمين حسيني‌نژاد، رييس مجمع نمايندگان طلاب و فضلاي حوزه علميه قم گزارشي از طرح‌ها و فعاليت‌هاي اين مجمع و برنامه‌هاي آن بيان كرد.

رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار رييس‌جمهور ويتنام:
سياست قطعي جمهوري اسلامي ايران همكاري با آسياست
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي عصر سه‌شنبه در ديدار آقاي «ترانگ تان سانگ» رييس‌جمهوري ويتنام، به زمينه‌هاي متنوع اقتصادي، فني، تجاري و فرهنگي در گسترش روابط دو كشور اشاره و خاطرنشان كردند: شجاعت و مقاومت ملت ويتنام و شخصيت‌هاي برجسته آن نظير «هوشي مينه» و «ژنرال جياپ» در مقابل تجاوزگري بيگانگان، موجب شده است كه ملت شما در چشم ملت ايران، محترم و معتبر باشد و اين تكريم و همدلي، زمينه بسيار مناسبي براي افزايش همكاري‌هاست. رهبر انقلاب با اشاره به تلاش قدرت‌هاي برتر دنيا براي دخالت در امور كشورهاي ديگر، گفتند: اين دخالت‌ها گاه از طريق راه انداختن جنگ‌هايي همچون جنگ ويتنام و گاهي نيز با روش‌هاي ديگر انجام مي‌شود و راه مقابله با اين دخالت‌ها، همكاري و نزديك شدن كشورهاي مستقل با يكديگر است. ايشان، سياست قطعي جمهوري اسلامي را همكاري با كشورهاي آسيايي از جمله ويتنام خواندند و افزودند: ما از همكاري‌هاي شما در مجامع جهاني نيز مطلع هستيم و معتقديم تا جايي كه امكان و ظرفيت وجود دارد، بايد همكاري‌ها را گسترش داد. در اين ديدار كه آقاي روحاني رييس‌جمهور نيز حضور داشت، آقاي «ترانگ تان سانگ» رييس‌جمهوري ويتنام با تشكر از سخنان رهبر انقلاب در تجليل از مبارزات مردم و رهبران ويتنام عليه بيگانگان، گفت: مردم ويتنام ده‌ها سال در مقابل تهاجم خارجي‌ها مقاومت كردند تا توانستند به استقلال و آزادي دست يابند. آقاي «ترانگ تان سانگ» با قدرداني از حمايت‌هاي جمهوري اسلامي ايران از ويتنام در مجامع بين‌المللي، تاكيد كرد: ويتنام نيز در محافل بين‌المللي از مواضع ايران حمايت كرده و استفاده از انرژي صلح آميز هسته‌اي را حق قطعي ايران مي‌داند و در آينده هم از مواضع ايران حمايت خواهد كرد. رييس‌جمهوري ويتنام با تاكيد بر ضرورت افزايش همكاري‌هاي دوجانبه در تمام زمينه‌ها گفت: اميدواريم ايران در چارچوب سياست نگاه به شرق، همچون گذشته به ويتنام به عنوان يك شريك كليدي نگاه كند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون