• ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۰ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3534 -
  • ۱۳۹۵ سه شنبه ۴ خرداد

رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار رييس‌جمهوري افغانستان:

موضوع آب رودخانه‌هاي مرزي بايد حل شود

 

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي عصر دوشنبه در ديدار «محمد اشرف غني» رييس‌جمهور افغانستان، با اشاره به مشتركات اعتقادي، فرهنگي و تاريخي فراوان ميان مردم ايران و افغانستان و مرزهاي مشترك دو كشور تاكيد كردند: جمهوري اسلامي ايران همواره اهتمام جدي به مصالح و امنيت افغانستان داشته و دارد و پيشرفت اين كشور در همه زمينه‌ها را، پيشرفت خود مي‌داند. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، مردم افغانستان را مردمي شجاع، غيور و باهوش خواندند و افزودند: افغانستان از دو نعمت بزرگ ثروت‌هاي طبيعي و ثروت انساني برخوردار است كه با بهره‌برداري مناسب از اين ثروت‌ها، مي‌تواند به پيشرفت‌هاي خوبي دست يابد. ايشان به مهمان‌نوازي مردم ايران از مردم افغانستان در سال‌هاي جنگ و بعد از آن اشاره و خاطرنشان كردند: جمهوري اسلامي ايران بر‌خلاف برخي كشورها از جمله امريكا و انگليس، همواره با مردم افغانستان با ديد احترام، برادري و مهمان‌نوازي برخورد كرده است و از هيچ كمك فني، مهندسي و زيرساختي براي بهره‌برداري افغانستان از منابع طبيعي خود دريغ نخواهد كرد. رهبر انقلاب همچنين لزوم حل هر چه سريع‌تر موضوع آبِ رودخانه‌هاي مرزي دو كشور را مورد تاكيد قرار دادند وافزودند: چنين مسائلي نبايد موجب نقار و گله‌مندي در روابط دو كشوري همچون ايران و افغانستان شود كه مرز، فرهنگ و نيازهاي مشتركي دارند. در اين ديدار كه آقاي روحاني رييس‌جمهور نيز حضور داشت، آقاي اشرف غني رييس‌جمهور افغانستان، با اظهار خرسندي از مذاكرات تهران به‌خصوص توافق براي ارتباط ترانزيتي با هند از طريق چابهار، گفت: ما همواره قدردان مهمان‌نوازي مردم ايران و نگاه مثبت جنابعالي نسبت به افغانستان هستيم و اميدواريم با مذاكرات تهران، زمينه گسترش بيش از پيش روابط فراهم شود. آقاي اشرف غني همچنين افزود: طي هفته‌هاي آينده، نشست كارشناسي در خصوص مسائل مربوط به استفاده مشترك دو كشور از رودخانه‌هاي مرزي برگزار خواهد شد و اميدواريم اين مساله در چارچوب مناسبي حل شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار نخست‌وزير هندوستان:
«نفت و گاز»، «مبارزه با تروريسم» و «منطقه چابهار» بسترهاي همكاري عميق و مفيد ايران و هند هستند
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي عصر دوشنبه در ديدار آقاي «نارندرا دامورداس مودي» نخست‌وزير هند، با اشاره به سابقه بسيار طولاني و تاريخي ارتباطات فرهنگي، اقتصادي و مردمي ميان ايران و هند، زمينه‌هاي همكاري دو كشور را بسيار گسترده دانستند و گفتند: جمهوري اسلامي ايران از گسترش روابط با هند كه يكي از اقتصادهاي نوظهور و رو به پيشرفت در دنيا است، استقبال مي‌كند و در اجراي توافق‌هاي دوجانبه كاملا جدي است و تحت تاثير هيچ سياستي قرار نمي‌گيرد. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به آينده اقتصادي خوب هند و همچنين منابع نفت و گاز ايران كه در مجموع غني‌ترين كشور دارنده اين منابع است، افزودند: علاوه بر نفت و گاز، همان‌گونه كه جنابعالي اشاره كرديد چابهار يكي از نقاط ارتباطي مهم بين شرق و غرب، و شمال و جنوب است كه مي‌تواند بستر همكاري‌هاي عميق، بلندمدت و مفيد باشد.
رهبر انقلاب با اشاره به سياست صحيح دولت هند مبني بر وارد نشدن به هيچ‌يك از ائتلاف‌هاي غربي و امريكايي در به ‌اصطلاح مبارزه با تروريسم، گفتند: مبارزه واقعي و جدي با تروريسم مي‌تواند يكي ديگر از زمينه‌هاي همكاري ايران و هند باشد زيرا برخي از كشورهاي غربي در مقابله با تروريسم جدي نيستند و در شكل‌گيري جريان‌هاي تروريستي در افغانستان و همچنين گروه‌هاي تروريستي در عراق و سوريه، نقش داشته‌اند.
ايشان با تاكيد بر اينكه بايد در امر مبارزه با تروريسم كه متاسفانه به‌نام اسلام سر برآورده، به مسلمانان و كشورهاي اسلامي واگذار شود، خاطرنشان كردند: البته در اين مبارزه، بايد آن دسته از كشورهاي اسلامي حضور داشته باشند كه تابع سياست‌هاي امريكا و غرب نيستند، زيرا اين كشورها قصد مبارزه جدي و واقعي با تروريست‌ها را ندارند. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي تاكيد كردند: جمهوري اسلامي ايران در مبارزه با تروريسم جدي است و از همه امكانات خود براي مقابله با آن، استفاده خواهد كرد. رهبر انقلاب با اشاره به استفاده سازمان‌ها و گروه‌هاي تروريستي از برخي مشكلات و نقاط ضعف جامعه مسلمانان در كشورها براي جذب نيرو، تاكيد كردند: كشورها بايد اين بهانه‌ها را از دست تروريست‌ها بگيرند. ايشان، تروريسم را يك بيماري مُسري و خطرناك خواندند و خاطرنشان كردند: همان‌گونه كه امكان مهار هر بيماري واگيردار وجود دارد، با تروريسم نيز مي‌توان مقابله و آن را مهار كرد. در اين ديدار كه آقاي روحاني رييس‌جمهور نيز حضور داشت، نخست‌وزير هند با اشاره به سفر حضرت آيت‌الله خامنه‌اي به هند در سال ۱۳۵۹، آن را زمينه‌ساز تعميق روابط دو كشور خواند و گفت: در سفر كنوني، توافق‌هاي خوبي انجام و تصميم‌هاي بزرگي گرفته شده است كه مطمئن هستم با اراده جدي دو طرف، به نتايج خوبي خواهند رسيد. آقاي نارندرا مودي با تاييد سخنان رهبر انقلاب اسلامي در خصوص خطر تروريسم و لزوم مبارزه جدي با آن، افزود: متاسفانه برخي كشورها، تروريسم را به «خوب» و «بد» تقسيم كرده‌اند و در خصوص مبارزه با تروريسم، فقط حرف مي‌زنند. نخست‌وزير هند با تاكيد بر اينكه اسلام دين عشق و محبت است و هيچ ارتباطي با تروريسم ندارد، خاطرنشان كرد: هند چند سال پيش، پيشنهاد برگزاري كنفرانس جهاني مبارزه با تروريسم را با حضور كشورهاي اسلامي داد كه با مخالفت برخي كشورهاي غربي مواجه شد. وي افزود: بايد كشورهايي كه در مبارزه با تروريسم جدي هستند، در كنار يكديگر قرار گيرند و همكاري‌هاي نزديكي با هم داشته باشند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها