• ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۵ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3627 -
  • ۱۳۹۵ شنبه ۲۷ شهريور

هشدار سازمان بهزيستي نسبت به تداوم سرنوشت تلخ فرزندان بدسرپرست

كسي كودكان بالاي 5 سال را نمي‌خواهد

اعتماد| مسوولان سازمان بهزيستي كشور بايد امسال خود را براي افزايش آمار ورودي شبانه‌روزي‌هاي تحت پوشش اين نهاد حمايتي آماده كنند. حبيب‌الله مسعودي فريد، معاون امور اجتماعي سازمان بهزيستي خبر داده كه امسال آمار ورودي كودكان به شبانه‌روزي‌هاي تحت پوشش اين سازمان - مراكزي كه در سال‌هاي گذشته به عنوان پرورشگاه در اذهان عمومي شناخته مي‌شدند - به دليل اعتياد والدين، نسبت به سال گذشته افزايش خواهد داشت. بنابر آيين‌نامه‌هاي اخير وزارت بهداشت و تصميم مشتركي كه توسط مسوولان متولي سلامت و حمايت اجتماعي اتخاذ شده، كودكان بدسرپرست بايد با حكم قضايي از والدين معتاد جدا شده و تا زمان ترك اعتياد والدين و بهبود شرايط زندگي و محيط پيرامون كودك به سازمان بهزيستي كشور تحويل شوند و فقط درصورت بازتواني والدين و بنا بر موافقت قاضي، امكان تحويل دوباره فرزندان به والدين ممكن خواهد شد و در غير اين صورت، حضانت و سرپرستي دايم كودك به سازمان بهزيستي كشور واگذار مي‌شود. بنابر گزارش مهر، مسعودي فريد در نشستي كه براي بررسي وضعيت مادران و كودكان معتاد برگزار شده بود، تاكيد كرده كه در چرخه حمايت از كودكان داراي والدين معتاد يا نوزاد مادران معتاد، فعال شدن بيشتر كادر مددكاري بيمارستان‌ها ضروري است تا مراجعات و بستري‌هاي مشكوك به آسيب اجتماعي را گزارش و ارجاع دهند و همچنين لازم است ماموريت‌هاي اورژانس اجتماعي در اين محدوده‌ هم مورد بازنگري قرار بگيرد.
اما با وجود آيين‌نامه‌هايي كه بيش از يك ماه از صدور آنها مي‌گذرد و قرار بود كه تمام مشكلات موجود با اين آيين‌نامه‌ها مرتفع شود، افزايش ورودي شبانه‌روزي‌هاي بهزيستي روزنه ديگري از مشكلات پيش روي كودكان بدسرپرست يا داراي خانواده‌هاي فاقد صلاحيت را روشن مي‌كند. در حالي كه معاون امور اجتماعي سازمان بهزيستي كشور همواره اعلام كرده كه بيش از 80 درصد فرزندان بهزيستي بدسرپرست هستند، كودكان بدسرپرست، اغلب در گروه سني‌اي قرار دارند كه در صورت واگذاري حضانت به سازمان بهزيستي، شانس پذيرش آنها براي فرزندخواندگي در مقايسه با ساير ساكنان شبانه‌روزي‌ها - در گروه سني نوزاد يا كودكان كمتر از 5 سال - به مراتب كمتر است. معضلي كه مورد توجه مسعودي فريد هم  قرار گرفته و وي در گفت‌وگو با ايسنا ضمن تاكيد بر افزايش درخواست فرزندخواندگي نسبت به سال‌هاي گذشته گفته است: «به ازاي هر كودك بهزيستي 5/7 خانواده متقاضي براي فرزندخواندگي وجود دارد و در سال ٩٤ نسبت به سال ٩٣، حداقل ٣٠ درصد رشد واگذاري فرزندخوانده داشته‌ايم و اين رقم درسال جاري نيز افزايش خواهد يافت. در قانون قبلي فرزندخواندگي فقط اجازه واگذاري فرزند بي‌سرپرست را داشتيم اما در قانون جديد مصوب 1394 كودكان بدسرپرست هم مي‌توانند به خانواده‌ها سپرده شوند البته به شرط آنكه اين موضوع براي قاضي اثبات شود كه خانواده جديد مي‌تواند كودك را به سرپرستي بگيرد و در اين بين بهزيستي فقط نقش مشاور و كارشناس را دارد. در حال حاضر 9800 كودك در مراكز بهزيستي نگهداري مي‌شوند و سالانه ۱۵۰۰ كودك، واگذار شده و ۸۰۰ كودك از مراكز ترخيص مي‌شوند. اما متاسفانه هر چه سن كودك بيشتر مي‌شود، درصد شانس فرزندخواندگي وي نيز كمترخواهد شد به‌طوري‌كه اغلب افراد تمايل به سرپرستي نوزادان را دارند در حالي كه تعداد تقاضا براي كودكان بالاي 5 سال بسيار كمتر است. متاسفانه اين تصور وجود دارد كه هرچه سن كودك كمتر باشد، ارتباط‌گيري با وي راحت‌تر خواهد بود در حالي كه اين‌گونه نيست و بسياري از كودكان بيش از يك سال حاضر در مراكز، هيچ مشكلي در اين زمينه ندارند.»
مسعودي فريد ضمن اعلام اينكه سازمان بهزيستي با فرهنگ‌سازي صحيح، تلاش مي‌كند تمايل به سرپرستي كودكان در سنين بالاتر را در كشور افزايش دهد، خبر داد كه در حال حاضر ۶۰۰ مركز شبانه‌روزي براي نگهداري كودكان وجود دارد كه از اين تعداد ۳۴ شيرخوارگاه و ساير آنها براي كودكان ۳ تا ۶ سال، ۶ تا ۱۲ سال و ۱۲ تا ۱۸ سال است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون