• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۳ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3658 -
  • ۱۳۹۵ پنج شنبه ۶ آبان

حمايت اصلاح‌طلبان از تغييرات كابينه اعتدال

گروه احزاب

استقبال اصلاح‌طلبان از تغييرات صورت گرفته در دولت و همراهي آنان با تصميم وزراي مستعفي نشان داد آنها اگرچه نقدهايي به دولت دارند اما در فاصله كمتر از هفت ماه مانده به انتخابات رياست‌جمهوري همچنان تنها حاميان رييس‌جمهوري در عرصه سياسي كشور هستند. در حالي كه تصور مي‌شد برخي تغييرات در دولت و به ويژه استعفاي علي جنتي، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي محصول فشارهاي بيروني به دولت باشد اصلاح‌طلبان تصميم تحت فشار را نيز امري مذموم نمي‌دانند و معتقدند اساس سياست‌ورزي بر اتخاذ تصميم درست حتي در شرايط فشار سياسي است. اصلاح‌طلبان ترجيح مي‌دهند با اعتماد به رييس‌جمهور او را در تغييرات كابينه همراهي كنند تا دولت تدبير و اميد با سرعت بيشتر مشكلات را حل كند. غلامحسين كرباسچي، دبيركل حزب كارگزاران در اين خصوص طي مصاحبه‌اي با «اعتماد» با رد فرضيه انتخاباتي بودن تغييرات دولت گفت: آقاي روحاني به عنوان رييس‌جمهور شخصي است كه بايد دولت را اداره كند و مسووليت اداره و مديريت كشور با او است. فردي با اين مسووليت اگر تشخيص دهد كه با توجه به مخالفت‌هاي درست يا نادرست و مصالح كشور بايد تغييري ايجاد شود، مبارك است. اگر كسي در جايگاه اداره كلان كشور به اين نتيجه برسد كه وزيري را تغيير دهد بايد آن را پذيرفت. كرباسچي حتي به گمانه‌زني‌ها درباره عقب‌نشيني رييس‌جمهور هم پاسخ داد:  اينكه وزيري به هيچ‌وجه تغيير نكند خيلي براي افكار عمومي تعيين‌كننده نيست. بعضي از مسائل را نيز رسانه‌ها بايد براي مردم تشريح كنند. هرچقدر هم كه وزيري موفق باشد و مردم از عملكرد آن وزارتخانه راضي باشند اگر با موانعي مواجه شود كه ادامه راه برايش ناممكن باشد نبايد حتما روي ادامه كار همان وزير بايستيم. مساله اداره كشور اين‌طور نيست كه مثل برخي از مسائل شخصي بتوان آن را حل كرد و در هر زمان با مقاومت كردن مساله را پيش برد.
دفاع از تصميم تحت فشار
عباس عبدي، تحليلگر اصلاح‌طلب نيز وقوع تغييرات در دولت حتي به دليل فشارهاي بيروني را امر ناپسندي نمي‌داند. او طي روزهاي گذشته تحليل خود را در «اعتماد» منتشر كرد و نوشت: هر دولتي در هر لحظه تحت فشارهاي گوناگوني قرار دارد و بر اثر اين فشارها نيز سياست‌هاي خود را اصلاح كرده يا تغيير مي‌دهد و البته هميشه هم ادعا مي‌شود كه دولت تحت فشار تصميم نگرفته است! اين قاعده رفتاري نه‌تنها براي دولت‌ها بلكه براي هر نهاد ديگر نيز صادق است. پاسخ دادن به فشارها نيز نقطه ضعفي براي هيچ نهاد و مسوولي محسوب نمي‌شود. بلكه بر عكس نقطه‌قوت اوست، فقط نحوه پاسخگويي به فشار است كه اهميت دارد و اينكه منفعل يا مثبت برخورد كردن با فشار اهميت درجه اول را دارد... به طور كلي بايد انتظارات خود را از اين تغييرات محدود كرد. همين كه اندكي از تنش‌ها در هر حوزه كاسته شود خوب است، ولي اينها رابطه مستقيمي با وضع اقتصادي ندارند.
حمايت در بالاترين سطح
محمدرضا عارف، به عنوان رهبر فراكسيون اميد و رييس شوراي عالي سياستگذاري انتخابات اصلاح‌طلبان نيز در نخستين واكنش به اين تغييرات آن را مثبت ارزيابي و اظهار اميدواري كرد هر ترميمي كه در كابينه انجام شود، منجر به تحرك بيشتر در آن بخش باشد. اين تغييرات به‌دنبال مطالبه‌هاي عمومي مردم انجام مي‌شود و اگرچه يكي دو ماه با تاخير اتفاق افتاد، از دولت تشكر مي‌كنيم.
او با ابراز اميدواري نسبت به بازتاب مثبت اين تغييرات در ايجاد فضاي جديد در دولت، گفت: انتظار مي‌رود نتيجه اين تغييرات تلاش بيشتر دولت براي پاسخگويي به مطالبه‌هاي مردم به‌خصوص در زمينه اشتغال و مسائل اقتصادي باشد. نتيجه اين تغييرات مثبت خواهد بود. انجام اين تغييرات در راستاي مطالبه‌هاي دولت و براساس نظر دولت انجام مي‌شود و اميدواريم با تعاملي كه دولت با مجلس خواهد داشت، به نتيجه مطلوب برسيم. البته زمان مناسبي براي انجام تغييرات باقي مانده اما قرار نيست وزراي جديد براي چندماه آينده برنامه‌ريزي كنند؛ بلكه هر وزيري كه روي كار بيايد، بايد براي پنج سال پيش رو فعاليت و برنامه‌ريزي كند تا برنامه‌اي جامع براي هر دو دوره داشته باشد.
دولت موفق بوده است
مرتضي حاجي، ديگر فعال سياسي اصلاح‌طلب كه در كارنامه‌اش تصدي وزارت آموزش و پرورش نيز ديده مي‌شود در ارزيابي تغييرات كابينه با موفق ارزيابي كردن عملكرد سه ساله دولت معتقد است كه اصولگرايان كانديدايي قوي كه بتواند با آقاي روحاني رقابت كند را ندارند اما عملكرد وزراي جديد مي‌تواند در موفقيت رييس دولت يازدهم در انتخابات سال آينده تاثير مثبت داشته باشد. در مورد آقاي جنتي بيشتر فشارهاي بيرون از دولت موثر بود و تا جايي كه من استنباط كردم مخاطبين وزارت و مديريت ايشان به نسبت وزراي دولت‌هاي قبل رضايت نسبي قابل قبولي داشتند و به دليل برخي از اتفاقات فرهنگي كه با برداشت‌هاي متفاوت بعضي شخصيت‌هاي اثرگذار مواجه بود، فشار به خود وزير وارد شد و وزير احساس كرد كه نمي‌تواند آن‌گونه كه بايد و شايد از عملكرد قانوني و صحيح خود دفاع كند.  حاجي در پاسخ به اين سوال كه اين تغييرات چقدر مي‌تواند به موفقيت آقاي روحاني در انتخابات آينده كمك كند؟ به جماران گفت: در دو مورد فكر مي‌كنم اثر مثبت داشته باشد، نبايد بگويم كدام دو مورد، ولي در يك مورد نگرانم كه افكار عمومي را خيلي خوشحال نكند. ضمن اينكه قطعا به جانشينان اينها هم بستگي دارد. اينكه چه كسي تصدي هر كدام از اين وزارتخانه‌ها را بر عهده بگيرد و در مدت كوتاه باقيمانده تا انتخابات چه حركت مثبتي بتواند انجام دهد كه به خصوص رضايتمندي مخاطبان و مردم را جلب كند خيلي مهم است.
خون تازه در رگ‌هاي دولت
سيد محمود ميرلوحي، عضو شوراي مركزي حزب اتحاد ملت ايران اسلامي نيز در اظهارنظري گفت: اكنون هم كه اين تغييرات آغاز شده مي‌تواند خوني تازه به رگ‌هاي كابينه بدمد تا بتواند براي دوره دوم دولت نقشي مفيد‌تر در تغيير وضعيت موجود و بهبود آن ايفا كند. اميد است كه با همكاري مجلس دهم در راي اعتماد به وزرا بتوانيم نتيجه مثبت اين تغييرات را در كشور شاهد باشيم. محمد جواد حق شناس، عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي نيز در يادداشتي كه روزنامه دولت آن را منتشر كرد اين‌گونه به استقبال تغييرات دولت رفت: سه وزير دولت يازدهم با انگيزه‌هاي مختلف از مسووليت خود استعفا داده و اين فرصت را براي رييس‌جمهوري فراهم كردند تا او با ترميم كابينه، به توقعات و انتظار ميليون‌ها راي‌دهنده‌اي كه او را به پاستور فرستادند، پاسخ دهد و با اين تغيير و تحول، موجبات كارآمدي بيشتر دولت تحت مسووليتش را فراهم آورد... بعد از انتخابات مجلس دهم، بسياري منتظر اعمال تغييرات در كابينه بودند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون