گفتوگوي گاتزتا با رييس فدراسيون واليبال ايران
داورزني: موضعگيري FIVB غيرحرفهيي بود
رييس فدراسيون واليبال در گفتوگو با گاتزتا موضعگيري فدراسيون جهاني واليبال را غيرحرفهيي دانست و از تلاش ايران براي حضور تعداد بيشتر تماشاگر خانم در سالنهاي واليبال خبر داد.
محمدرضا داورزني در مصاحبه با سايت گاتزتا دلو اسپرت در واكنش به اتهاماتي كه عليه فدراسيون واليبال ايران در رسانههاي غربي در رابطه با موضوع «غنچه قوامي» مطرح ميشود به گفتوگو پرداخت.
آقاي داورزني بعد از اينكه فدراسيون جهاني واليبال ميزباني نوجوانان را به كشور ديگري داد شما چه احساسي داشتيد؟
فدراسيون جهاني موضعگيري غير حرفهيي در اين رابطه داشت و اين موضوع به مسائل غيرورزشي مربوط ميشد ولي روساي فدراسيون جهاني اعلام كردند كه اين اتفاق به دلايل ورزشي رخ داده است. در كنگره جهاني فدراسيون جهاني كه در شهر كالياري ايتاليا برگزار شد، ايران به عنوان ميزبان رقابتهاي جهاني نوجوانان انتخاب شد. اما در هفتم نوامبر ايميلي از طرف فدراسيون جهاني دريافت كردم كه در آن تاكيد شده بود ايران ميزباني اين رقابتها را بر عهده نخواهد داشت و اين ميزباني بر عهده كشور آرژانتين خواهد بود. به طور كلي فدراسيون جهاني اختيار تام در گرفتن چنين تصميماتي دارد و ما هم براي آنها و تصميمهايشان احترام بسيار زيادي قائل هستيم. ولي يك سوال در ذهن داريم و آن اين است كه چرا فدراسيون جهاني با گذشت زماني طولاني و در چنين موقعيتي اين تصميمگيري را گرفت. جامعه جهاني در تلاش است تا به دنيا بگويد كه زنان ايراني حق تماشاي رقابتهاي واليبال را ندارند ولي اين موضوع از ريشه غلط است. سال گذشته بسياري از ايتالياييها، برزيليها، آلمانيها و همچنين ديگر كشورها اينجا حضور داشتند و بانواني را كه به هواداري از تيم مورد نظرشان در سالن حضور داشتند، ديدند. علاوه بر اين، بانوان زيادي هم در سالن مشغول به كار بودند كه از ديد هيچ كس دور نماند.
بعد از اين اتفاق نگران نشديد كه فشار بينالمللي مشكلاتي براي ايران در رقابتهاي ليگ جهاني ايجاد كند؟
ايران كشوري است كه هميشه تحت فشار سياسي و اقتصادي و... بوده است. ايران در چنين شرايطي رشد كرده و به پيشرفت رسيده است. اين قبيل فشارها براي ما تازگي ندارد. شعار المپيك اين است كه سياست نبايد در ورزش دخالت داشته باشد و ورزش بايد آزاد از اين گونه مسائل باشد. شعار ما هم درست مثل شعار المپيك است. من از شما سوال ميكنم: كشوري كه براي بانوان مسابقات مختلفي در سه رده سني برگزار ميشود و آنها توانايي حضور در رقابتهاي آسيايي را دارند و در عين حال بانوان بسياري در اختيار دارد كه در بخش واليبال بانوان در عرصه بينالمللي فعال هستند، چرا به نقض حقوق زنان متهم ميشود؟
فكر ميكنيد با توجه به شرايط پيش آمده ايران از رقابتهاي ليگ جهاني حذف شود؟
نه. ما چنين تصوري نداريم و اينطور فكر نميكنيم. واقعيت اين است كه در حال حاضر ما به دليل كسب نتايج بسيار درخشان جزو هشت تيم برتر دنيا هستيم. در رقابتهاي ليگ جهاني همان طور كه همه ميدانند ايران در شش مسابقه ميزبان است و در شش مسابقه ديگر در خانه حضور نداشته و مهمان است. فقط در رابطه با ميزباني تنها يك بحث وجود دارد و آن به تعداد حضور بانوان در سالن مسابقات مربوط ميشود كه در تلاش هستيم تا زمينه حضور بيشتر بانوان در سالن را فراهم كنيم.
رويكرد شخصي شما در رابطه با غنچه قوامي چيست؟
از نقطه نظر انساني و به عنوان يك ايراني دستگيري يك شخص باعث ناراحتي من ميشود ولي زماني كه فردي قوانين را نقض ميكند توقع دارم كه به دلايل امنيتي دستگير شود. وقتي كه در جاده رانندگي ميكنيم اگر كسي قوانين رانندگي را نقض كرده و رعايت نكرد همه توقع دارند كه پليس او را توقيف كند. دستگيري اين خانم به واليبال مربوط نميشود و قضاوت كردن اين موضوع هم در حيطه وظايف ما نيست. اين خانم در خارج از مجموعه ورزشگاه فعاليتهايي كرده است كه پليس به دلايل امنيتي وي را دستگير كرده است. واقعيت اين است كه دستگيري اين خانم به واليبال ارتباط نداشته و جرم وي به ورزش مربوط نميشود، ما هم در اين مورد اطلاعي نداريم زيرا اين مساله به ما ارتباط پيدا نميكند. تنها وظيفه ما به ورزش مربوط ميشود. خانمهاي خبرنگار زيادي با فدراسيون واليبال كار ميكنند. حتي در رقابتهاي جهاني لهستان دو خبرنگار خانم همراه تيم ملي بودند. در تاريخ بيستم ژوئن كه اين اتفاق افتاده است بانوان زيادي در داخل سالن فعاليت ميكردند، با اين اوصاف توضيح شما به دنياي غرب در مورد اينكه زنان در ايران اجازه ديدن رقابتهاي واليبال را ندارند چيست؟ اين سوال صداقت ما را در گفتارمان به خوبي نشان ميدهد. من تكرار ميكنم كه زنان در ايران امكان ديدن مسابقات واليبال در سالن را دارند ما اگر استاديومي پنجاه هزار نفري در اختيار داشتيم، ميتوانستيم آن را به راحتي با حضور تمامي هواداران پر كنيم. در دين ما حفظ حرمت زن واجب است و ما هميشه سعي كردهايم اين موضوع را رعايت كنيم. حتي در مورد خروج بانوان از سالن مسابقه و به مشكل برخورد نكردن آنها در ازدحام جمعيت هم اين موضوع را رعايت ميكنيم. ما از دنياي غرب درخواست ميكنيم كه به قوانين ما احترام بگذارد.
فكر ميكنيد كه بتوانيد موفق به ساختن يك تيم ملي قدرتمند در بخش زنان درست چيزي شبيه به واليبال مردان شويد؟
بله، قطعا اين اتفاق رخ خواهد داد. در اين رابطه ما بايد در بخش زيرساختها فعاليت بسيار زيادي داشته باشيم. ما براي رسيدن به سطح جهاني در واليبال مردان 20 سال فعاليت كرديم. (دو پروسه 10 ساله) متاسفانه در بخش واليبال زنان در حدود 38 سال از رقابتهاي بينالمللي دور بوديم و اخيرا از پنج سال گذشته كار خود را شروع كرده و در رقابتهاي بينالمللي آسيايي شركت كرديم. ورزش زنان براي ما از اهميت بسيار بالايي برخوردار است و در حال حاضر هم در واليبال زنان يك سوپر ليگ و مسابقاتي در دو دسته يك و دو داريم. ما براي رسيدن به سطح جهاني مثل آنچه كه در واليبال مردان ميبينيم به يك برنامه بلندمدت نياز داريم. به طور كلي برنامههاي خوبي داريم و اميدواريم كه در آينده در بخش واليبال زنان به سطح جهاني برسيم.