• ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۰ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4010 -
  • ۱۳۹۶ چهارشنبه ۴ بهمن

آشنا از اقدامات رييس‌جمهوري در مورد موسسات مالي دفاع كرد

پرده‌برداري از تلاش روحاني

حسن روحاني، رييس‌جمهوري روز دوشنبه با مردم از طريق قاب صدا‌وسيما به گفت‌وگو نشست، گفت‌وگويي كه فارغ از تمجيد و تقبيح‌ها متفاوت بود. با اين حال گفت‌وگويي كه تلاش شد متفاوت انجام شود به مذاق بسياري خوش نيامد. از همين رو شايد حسام‌الدين آشنا، مشاور روحاني و رييس مركز بررسي‌هاي استراتژيك رياست‌جمهوري در مقام دفاع، به بخش اقتصادي صحبت‌هاي روحاني اشاره كرد؛ بخشي كه مرتبط با موسسات مالي بود؛ موسسات مالي و اعتباري كه نقطه شروع بحران‌هاي خياباني دي ماه گذشته بودند.
مشاور رسانه‌اي-توييتري
«آنجا كه دل‌ها مي‌هراسد و دست‌ها مي‌لرزد، آنجا كه دوستان سستي مي‌كنند و دشمنان سختي، تنها تويي پناه تنهايي‌ها و گشاينده دشواري‌ها». اين عبارت ورودي صفحه مجازي سياستمداري است كه تلاش دارد بار رسانه‌اي دولت را به دوش بكشد، زبان منفصل رييس‌جمهوري باشد، گهگاهي از پشت پرده‌ها سخن بگويد و البته از معدود دولتي‌هايي باشد كه بيش از باقي با بدنه اجتماعي در ارتباط است. حسام‌الدين آشنا، مشاور فرهنگي و رسانه‌اي حسن روحاني در صفحه توييترش فضايي ايجاد كرده تا شايد بخش بسيار اندكي از ضعف مدام تيم رسانه‌اي دولت دوازدهم را جبران كند. كاربران را مخاطب قرار مي‌دهد و از آنان خواست و درخواست‌شان را مي‌پرسد؛ اتفاقي كه در آستانه اولين گفت‌وگوي زنده تلويزيوني حسن روحاني با مردم آن هم پس از چند هفته اعتراض در دي ماه گذشته رخ داد. دو روز پيش آشنا در توييتر خبر داد كه رييس‌جمهوري روز دوشنبه از طريق صدا و سيما با مردم گفت‌وگو خواهد كرد و سپس از كاربران خواست تا سوالات خود از رييس‌جمهوري را با او در ميان بگذارند. در بخش «كامنت‌هاي» پست آشنا انواع و اقسام سوالات پرسيده‌شد. از سوالات و دغدغه‌هاي روز تا پرسش‌هايي از گذشته. اولين پرسشي كه پس از انتشار اين توييتر مطرح مي‌شد اين بود كه مگر نهاد رياست‌جمهوري هيچ افكارسنجي از اقشار و طبقات و افراد مختلف تا پيش از برنامه‌ريزي براي اين گفت‌وگو انجام نداده است؟  
مصاحبه‌كننده يا مصاحبه‌شونده
گويي تلاش بر اين بود كه گفت‌وگوي روز دوشنبه روحاني با مردم برخلاف ساير گفت‌وگوهاي روحاني كه در صدا و سيما پخش مي‌شد كمي به اصطلاح خودماني‌تر باشد. اتفاقي كه در جريان پرسش و پاسخ آن طور كه بايد رخ نداد و فضاي گفت‌وگو با رييس‌جمهوري را نه متفاوت بلكه تا اندازه‌اي خارج از استاندارد يك گفت‌وگوي حرفه‌اي با رييس‌جمهور كرد. چه آنكه مجري تلاش مي‌كرد كه نقش اول مصاحبه باشد. موضوع بعدي هم سوالاتي بود كه از سوي مجري طرح شد كه شايد بخشي از آن با سوالات كاربران از آشنا همپوشاني داشت اما بخش مهمي از آنان با محوريت اعتراضات مردم مغفول ماند. اين در حالي بود كه مردم منتظر بودند موضع همدلانه رييس‌جمهوري منتخب با معترضان را بشنوند. ضمن اينكه بسياري ديگر از موضوعات هم به دليل آنچه آشنا كاهش زمان مصاحبه اعلام كرد، مغفول ماند. از همين روي شايد آشنا پس از اتمام گفت‌وگو در دو نظرسنجي جداگانه دو سوال ارزيابي از عملكرد مجري و ارزيابي از پاسخ‌هاي مصاحبه‌شونده را در صفحه توييتر خود قرار داد. گرچه اين نظرسنجي‌ها جامعه آماري مختصري داشت و مجموعا چيزي در حدود 10هزار نفر به آن پاسخ دادند با اين حال ارزيابي كلي از عملكرد رشيد‌پور و روحاني هر دو منفي بود و اغلب گزينه ضعيف را انتخاب كرده‌ بودند. شايد پس اين نظرسنجي بود كه آشنا تصميم گرفت در مقام پاسخگويي و دفاع از رييس دولت برآيد.
دفاعيه‌اي با تم اقتصادي
مشاور فرهنگي و رسانه‌‌اي حسن روحاني در چند رشته توييت پياپي دفاعيه‌اي با تم اقتصادي منتشر كرد. دفاعيه‌‌اي با كنايه‌ها و ادعاهاي بزرگ. پيش از آن اما به يك سوال مهم پاسخ داد. پرسشي كه در فضاي مجازي بارها و بارها مطرح شد. بسياري پس از اتمام گفت‌وگو پرسيده‌بودند چرا روحاني با يك روزنامه‌نگار به گفت‌وگو نمي‌نشيند و حتي اين‌بار نه از يك مجري-كارشناس بلكه روبه‌روي يك شومن نشسته و به سوالات او پاسخ داده است. همچنين اين سوال مطرح بود كه چرا بعد از نشست خرداد و پس از پيروزي در انتخابات حسن روحاني نشست خبري با خبرنگاران برگزار نكرده است. آشنا در توييتر خود خبرداد كه از اين به بعد تلاش مي‌شود رياست‌جمهور در سطح جديدي در قاب تلويزيون قرار گيرد. آشنا البته خود نيز با وجهي انتقادي نوشت مصاحبه يك خبرنگار مي‌خواهد و نه فقط مجري. پس از آن آشنا دفاعيه اقتصادي‌اش از كارنامه روحاني را با محوريت موسسات مالي در قالب رشته توييت‌هايي منتشر كرد. او مدعي شد كه پشت اين موسسات و صندوق‌ها چنان گرم بود كه تا كارشان به رسوايي نكشيد امكان برخورد وجود نداشت. وقتي هم كه كارشان خراب شد دولت را مجبور كردند از جيب مردم بدهي‌ها را بپردازد. او البته در اين توييت نوشت كه «چه بسا رييس يكي از صندوق‌ها با اسلحه داخل بانك مركزي مي‌رفت و تهديد مي‌كرد.»آشنا روحاني را تنها كسي دانست كه جربزه و جسارت جمع‌كردن اين «بساط كثيف» را داشت آن هم در شرايطي كه بسياري از آنها فكر مي‌كردند با گروگان گرفتن ميليون‌ها سپرده‌گذار خرد مي‌توانند بساط باج‌گيري خود را حفظ كنند. او موفقيت روحاني در اين بخش را تمام كردن كار اين موسسات خواند و گفت: «روحاني گفت مرگ يك بار شيون يك بار» و كار را تمام كرد حتي به بهاي اينكه از خيلي‌ها سفارش و تهديد  بشنود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون