• ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۱ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4016 -
  • ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۱ بهمن

انتقاد محسن رهامي از اظهارات نماينده نجف‌آباد و حجت‌الاسلام ماندگاري

اين اظهارات نه ملاك شرعي دارد، نه ملاك عقلي و قانوني

يك نماينده مجلس مساله اشتغال مردان را در اولويت قرار مي‌دهد و يك روحاني در يك برنامه تلويزيوني از ضرورت وابستگي اقتصادي زنان به مردان سخن مي‌گويد. اين رويكرد اما به هيچ‌وجه عموميت ندارد و واكنش‌ها در فضاي مجازي به خوبي از در اقليت قرار داشتن اين رويكرد حكايت مي‌كند. مخالفان اين نگاه با استناد به قانون اساسي و احكام اسلامي سخن مي‌گويند. حجت‌الاسلام محسن رهامي، عضو شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان يكي از همين مخالفان است.

 

آقاي ابوترابي، نماينده نجف‌آباد در مجلس شوراي اسلامي در كانال تلگرامي خود نوشته است «تا زماني كه مرد بيكار و تحصيلكرده هست چه لزومي دارد كه بانوان مشغول به كار شوند». به نظر شما اين رويكرد و بيان اين اظهارات از يك نماينده مجلس پذيرفته است؟

چنين چيزي نه ملاك شرعي دارد نه ملاك عقلي، نه حتي ملاك قانوني. خانم‌ها نيز مثل آقايان از حقوق اجتماعي برابر بهره‌مند هستند. اگر كار هست بايد براي همه باشد و اگر نيست نيز دولت بايد به همه بيكاران حقوق بيكاري بدهد. اينگونه اظهارنظر‌ها ناشي از تفكر قبيله‌اي و دوران قبل ازمدرنيته است. در عربستان و برخي قبايل ايران اين تفكر بود كه خانم‌ها در خانه بنشينند و مردان آنها را تامين كنند اما اين تفكر به هيچ‌وجه ريشه شرعي و قانوني ندارد. مشخص است كسي كه اين‌حرف‌ها را مي‌زند در حوزه حقوق اسلامي و حقوق بشر و قانون اساسي مطالعات كافي ندارد. از يك نماينده مجلس تعجب مي‌كنم كه نمي‌داند قانون اساسي زن و مرد را در كليه حقوق اجتماعي از جمله اشتغال برابر مي‌داند. نماينده مجلس بر اساس همين قانون اساسي به مجلس رفته و سوگند ياد كرده كه از آن دفاع كند پس نمي‌تواند خلاف قانون اساسي حرف بزند.

مي‌فرماييد كه اين نگاه ريشه شرعي ندارد اما اخيرا يك روحاني در يك برنامه تلويزيوني تاكيد كرد كه زنان اگر كار مي‌كنند هم بايد پول خود را به مردان بدهند تا آنها با صلاح‌ديد خود هزينه‌هاي زندگي را تامين كنند.

اين كاملا خلاف شرع و عقل است. قرآن صراحتا مي‌فرمايد كه خانم‌ها مالك آن چيزي مي‌شوند كه خودشان كسب مي‌كنند و آقايان نيز مالك آن چيزي مي‌شوند كه خودشان كسب مي‌كنند. آقايان حقي در دخالت در درآمد خانم‌ها ندارند. روحاني كه در تلويزيون صحبت مي‌كند لازم است كه اول آيات قرآن را بخواند و بعد اظهارنظر كند. هيچ دليلي ندارد كه خانم‌ها درآمد خود را به آقايان بدهند. البته اينكه با هماهنگي هم خرج كنند يك اصل درست در زندگي مشترك است.

تاكيدشان اين بود كه زنان از نظر اقتصادي وابسته باشند.

اين كاملا بر خلاف شرع و قانون اساسي است. كسي كه در تلويزيون صحبت مي‌كند حتما بايد قانون اساسي و قرآن را حداقل يك بار مطالعه كرده باشد. هيچ دليل شرعي و عقلي نداريم كه زنان و مردان به يكديگر وابسته باشند. هر دو از حقوق انساني برابر برخوردار هستند. خداوند موجود درجه يك و درجه دو خلق نكرده است. انسان به ما‌هو انسان. خداوند از بني آدم يعني مرد و زن صحبت مي‌كند بنابراين هيچ يك بر ديگري فضيلت ندارد. فضليت فقط به تقوا، علم و... است. متاسفانه رسوبات تفكرات ايلي به برخي افراد سرايت كرده و آنچه خود از قبيله خود خصوصا از جامعه مردسالار ياد گرفته‌اند را در تلويزيون به نام اسلام ارايه مي‌كنند. در هيچ جاي آيات قرآن نيامده كه مرد يا زن به يكديگر وابستگي داشته باشند. البته وقتي زن مشغول وظيفه سنگين مادري است آقايان بايد وسايل رفاه او را فراهم كنند تا به تربيت اولاد برسد اما اين يك مبحث ديگر است و به معني وابستگي نيست. بيش از اين هيچ چيزي در قرآن، روايات و قانون اساسي نداريم.

نظرتان در مورد رويكرد صداو سيما نسبت به مسائل حوزه زنان چيست؟

در تلويزيون هيچ چيزي خلاف قانون اساسي نبايد پخش شود. با توجه به اينكه قانون اساسي مورد تاييد حضرت امام و بسياري از مراجع است گفتن هر حرفي خلاف آن، خلاف شرع است. در فصل سوم قانون اساسي كه به حقوق ملت مربوط است صراحتا به تساوي‌ زن و مرد پرداخته شده است. در فصول اوليه نيز به برابري و حقوق خانم‌ها پرداخته است. بر همين اساس خانم‌ها مي‌توانند همچون آقايان وزير، رييس‌جمهور و... شوند. اظهاراتي از اين دست مبناي شرعي ندارد و نبايد به قانون و اسلام نسبت دهند. چون اين رويكرد افترا و تهمت به اسلام است و موجب بدبين شدن مردم به دين مي‌شود و اين عمل شرعا حرام است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون