در نشست خبري تماشاخانه خصوصي «باران» عنوان شد
چهرههاي شاخص تئاتر به تماشاخانه باران ميآيند
احمدرضا حجارزاده
در حالي كه مجموعه تئاترشهر به عنوان مهمترين مركز تئاتر كشور روزهاي رخوت و ركود خود را پشت سر ميگذارد، از هر گوشه و كنار كلانشهر تهران، تماشاخانههاي خصوصي يكي پس از ديگري سر برميآورند و مشتاقان تئاتر را به سوي خود جذب ميكنند. يكي از مهمترين و فعالترين سالنهاي نمايش خصوصي و تازهتاسيس، تماشاخانه «باران» كه از آغاز بهمن سال جاري كار خود را در ساختماني جديد واقع در خيابان فلسطين جنوبي و با اجراي نمايش «سيستم گرونهلم» آغاز كرد. بنا بر اين گزارش، صبح ديروز 23 اسفندماه ساعت 11 در سالن اجراي اين تماشاخانه، نشست خبري اعلام برنامههاي شش ماه نخست سال94 تئاتر باران با حضور فهيمه امنزاده (مدير تماشاخانه) و خيام وقاركاشاني و جمع گستردهاي از خبرنگاران اصحاب رسانه برگزار شد. در آغاز اين نشست مطبوعاتي، تيزري با مدتزمان 15 دقيقه پخش شد و در آن كارگردانهايي كه سال آتي در اين تماشاخانه اجرا خواهند داشت، به ارايه توضيحاتي درباره زمان اجرا، اطلاعات نمايش خود و تعامل و همكاري مديران تماشاخانه با آنها پرداختند. از جمله افرادي كه در اين تيزر نمايششان را معرفي كردند، ميتوان از رضا گوران، ندا هنگامي، سيامك احصايي، پيام دهكردي و ميلاد نيكآبادي نام برد.
در ادامه مراسم، از جدول اجراهاي سال94 تماشاخانه باران رونمايي شد و سپس وقاركاشاني در مورد برنامههاي آينده اين تماشاخانه گفت: «خوشبختانه در آستانه برگزاري سي و سومين جشنواره بينالمللي تئاتر موفق به بهرهبرداري از اين تالار شديم تا ظرفيتي جديد بر تالارهاي نمايشي پايتخت افزوده بشود. برنامه نمايشهاي ششماهه نخست سال آينده به طور قطعي بسته شده، ولي نمايشهاي ششماهه دوم با آنكه انتخاب شدهاند، بحث بر سر نوبت اجراي آنها ادامه دارد.» او افزود: «براي ششماهه نخست سال آتي با 11 و براي شش ماه دوم با اجراي 12 نمايش ميزبان علاقهمندان به هنرهاي نمايشي خواهيم بود. در جريان اين انتخابها بيشتر تلاش كردهايم از ميان 145 تقاضاي اجرا، چهرههاي شناختهشده هنرهاي نمايشي را انتخاب بكنيم. البته بخشي را هم با عنوان «نسل اكنون» به نسل جوان تئاتري اختصاص دادهايم تا دانشجويان خلاق تئاتر مجال كافي براي مطرحكردن ايده و تفكرهاي نوين نمايشي خود در اختيار داشته باشند. گرچه آثار منتخب اين بخش، از ميان نمايشهايي هستند كه در مواجهه با مخاطب، شايستگيهاي فني و تكنيكي لازم را داشته باشند.»
مدير تماشاخانه باران به ايجاد تمهيداتي براي تماشاگران حرفهاي و علاقهمند تئاتر اشاره كرد و يادآور شد: «براي رفاه حال دوستداران تئاتري، «بارانكارت» را طراحي كردهايم كه اگر بليت اجراهاي نمايشي شش ماه نخست تالار را يكجا خريداري بكنند، با داشتن اين كارت از تخفيف 50 درصدي برخوردار ميشوند.» امضاي تفاهمنامه ميان تئاتر باران و تالار مولوي براي برگزاري دورههاي آموزشي و كارگاههاي اجرايي اصول و فنون تئاتر و همينطور برگزاري كارگاه كمدي خلاق با استادي كوروش نريماني، از ديگر تسهيلات اين تماشاخانه بود كه وقاركاشاني درباره آن توضيح داد.
در ادامه نشست روز گذشته، خيام وقاركاشاني و فهيمه امنزاده به پرسشهاي خبرنگاران حاضر در جلسه پاسخ دادند. پس از پايان اين جلسه، اجراخواني نمايش «خانه برنارد آلبا» به كارگرداني نسيم ادبي با بازي رويا تيموريان، ناهيد مسلمي، نگار عابدي، فهيمه امنزاده، كمند اميرسليماني، آزاده صمدي، ستاره پسياني و آتيه جاويد انجام شد. گفتني است هماكنون نمايش «آخرين نامه» به كارگرداني مهرداد كورشنيا با بازي نويد محمدزاده، ميثم نوروزي و پوريا رحيميسام و نمايش «سيستم گرونهلم» با كارگرداني عليرضا كوشكجلالي با بازي الهام پاوهنژاد، سينا رازاني، اميرحسين رستمي و رضا مولايي در تئاتر باران اجرا ميشود.