• 1404 پنج‌شنبه 26 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 2305 -
  • 1393 يکشنبه 24 اسفند

خبر كوتاه

انتقاد افخم از عملكرد غيرمنصفانه احمد شهيد

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان تاكيد كرد: ايران به عملكرد غيرمنصفانه و غيرعلمي گزارشگر ويژه حقوق بشر جمهوري اسلامي ايران به لحاظ رعايت نكردن اصول و موازين بين‌المللي با ترديد جدي مي‌نگرد. به گزارش ايلنا، مرضيه افخم درخصوص سخنان اخير گزارشگر ويژه حقوق بشر جمهوري اسلامي ايران تصريح كرد: سخنان وي و بخش‌هايي از گزارش كه مورد اشاره قرار گرفته به صورت يكجانبه به دور از واقعيات و بدون رعايت مقررات وظايف مربوط به مامورين از جانب شوراي حقوق بشر ارايه شده است. وي با بيان اينكه متاسفانه روشن شده است اراده‌اي فراتر و خارج از سازوكارهاي حقوق‌بشري ملل متحد در تهيه گزارش ايران دخيل است، گفت: ايران به عملكرد غيرمنصفانه و غيرعلمي گزارشگر ويژه به لحاظ رعايت نكردن اصول و موازين بين‌المللي با ترديد جدي مي‌نگرد. سخنگوي وزارت امور خارجه اضافه كرد: گزارشگر ويژه روش‌هاي نادرست و غيرقانوني و جهت‌دار و پيشداورانه‌اي را پايه گذاشته كه خارج از شرح وظايف ماموريت‌داران شوراي حقوق بشر است. افخم يادآور شد: جمهوري اسلامي ايران به خوبي به تعهدات ملي و بين‌المللي خود در زمينه حقوق بشر واقف و همواره همكاري‌هاي خوب و گسترده‌اي را با مكانيزم‌هاي بين‌المللي در اين زمينه انجام داده است. وي تاكيد كرد: دولت جمهوري اسلامي ايران به تعهد خود براي ارتقاي همه‌جانبه حقوق شهروندان پايبند و اقدامات بسيار مهمي در اين زمينه از جمله در خصوص ارتقاي حقوق شهروندي، حقوق اقليت‌ها و حقوق زنان انجام داده است و به برنامه‌ها و تلاش‌هاي خود در اين زمينه ادامه خواهد داد. احمد شهيد، گزارشگرحقوق بشري سازمان ملل، در گزارش جديد خود بار ديگر، ايران را به نقض حقوق زندانيان قاچاق مواد مخدر، قاتلين و مرتكبين به برخي جرايم ديگر ازجمله همجنس بازان متهم كرده است.

امضاي تفاهمنامه نظارتي ميان ايران و روسيه

در سفر هياتي از بانك مركزي ايران به روسيه، تفاهمنامه نظارتي بانك‌هاي مركزي دو كشور بر مكانيسم‌هاي مالي بين بانكي به‌ امضاي معاونان ذيربط رسيد. به گزارش فارس، براي پيگيري مذاكرات قبلي فيمابين بانك‌هاي مركزي جمهوري اسلامي ايران و فدراسيون روسيه، هياتي به سرپرستي معاون بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران براي انجام مذاكرات و نهايي‌سازي موافقتنامه پولي بين دو كشور از تاريخ 19 لغايت 21 اسفند ماه به مسكو سفر كرد. هيات مزبور در اين سفر ضمن انجام مذاكرات كارشناسي و مفصل با بانك مركزي روسيه، نهايتا موفق شد در بسياري از موارد مورد علاقه طرفين براي همكاري و توسعه روابط به تفاهماتي دست يابد. طرف روسي در اين مذاكرات اظهار داشت: براي عملياتي كردن همكاري‌هاي بانكي يك كار گروه در ماه گذشته تشكيل داده تا ساز و كارهاي حل مشكلات بانكي موجود بر سر توسعه روابط دو كشور را بررسي كند. در اين راستا از طرف ايراني نيز درخواست كرد تا نسبت به تشكيل چنين كارگروهي در ايران اقدام كرده به طوري كه كارگروه‌هاي دو كشور بتوانند در ماه مه ‌سال جاري ميلادي در تهران تشكيل جلسه داده و ضمن انجام مذاكرات كارشناسي موانع را به‌ راحتي از مقابل بردارند. براساس اين گزارش، مهدي سنايي سفير كشورمان در مسكو در ضيافت ناهاري كه به افتخار هيات ايراني در بانك مركزي توسط همتاي روسي ترتيب داده شده بود تجربه استفاده از يك حساب مشترك را تجربه‌اي بسيار مثبت در پرداخت‌هاي مالي تجاري ايران و روسيه اعلام كرد كه نقطه عطف توسعه روابط ايران و شوروي در حدود 45 سال بيش به دليل وجود همين حساب مشترك بوده است. در اين نشست همچنين تفاهمنامه نظارتي بانك‌هاي مركزي دو كشور بر مكانيسم‌هاي مالي بين بانكي به‌ امضاي معاونان ذيربط رسيد.

گفت‌وگوها با مقامات انگليس صريح و روشن بود

رييس گروه دوستي پارلماني ايران و انگليس در نشست صميمانه هيات پارلماني ايران با ايرانيان مقيم انگليس كه با حضور كاردارغير مقيم جمهوري اسلامي ايران، در لندن صورت گرفت، عنوان كرد گفت‌وگوها با مقامات انگليسي صريح و روشن بوده است. به گزارش ايرنا، عباسعلي منصوري آراني در اين نشست به ديدارهاي هيات پارلماني ايران با فيليپ هاموند وزير امور خارجه، رييسان مجالس عوام و اعيان و نمايندگان پارلمان انگليس اشاره كرد و اظهار داشت: فكر مي‌كنم كه مقامات انگليس نيز همان طور كه در جريان اين ديدارها ديده شده، عزم و اراده را براي برقراري ارتباط ميان دو كشور دارند. عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي گفت: اين ديدارها در فضايي دوستانه اما صريح صورت گرفت و ما كاملا روشن و بي‌پرده صحبت كرديم. وي با اشاره به برخورد سطح بالاي مقامات انگليس با اعضاي هيات پارلماني ايران گفت: رفتار و سخنان اين مقامات مي‌تواند حاكي از اراده و عزم‌شان براي توسعه روابط و شكل‌گيري گفت‌وگوها ميان دو كشور باشد. منصوري‌آراني بخشي از اين تغيير رفتار را ناشي از نقش بي‌بديل جمهوري اسلامي ايران در منطقه دانست و گفت: با توجه به تحولات اخير در منطقه، دنيا به اين نتيجه رسيده است كه ايران با داشتن يك عمق استراتژيك، كشوري ثبات‌دهنده در منطقه به شمار مي‌آيد. وي با اشاره به اينكه در جريان ديدارهاي هيات پارلماني ايران با مقامات انگليس، مشكلات و مسائلي كه ايرانيان و نهادهاي ايراني با آنان مواجه هستند نيز مطرح شده است، گفت: تلاش مي‌شود با همكاري مجلس شوراي اسلامي و دولت، اين مشكلات و مسائل كه برخي از آنها متاثر از روابط كنوني دو كشور است، به نحوي كاهش يا حل شوند. عباسعلي منصوري‌آراني اظهار داشت: براي پيگيري مسائل و مشكلات و درخواست‌هاي مطرح شده از سوي ايرانيان و نيز نهادهاي ايراني در انگليس، ديدارهايي با مسوولان ذي‌ربط در تهران برگزار خواهد شد.

اثر توافق هسته‌اي بر ديگر مسائل منطقه‌اي

سفير ايران در بيروت تاكيد كرد كه توافق هسته‌اي ايران با1+5 علاه بر پرونده هسته‌اي، بر حل و فصل ساير مسائل منطقه‌اي تاثير خواهد گذاشت. به گزارش فارس، «محمد فتحعلي» سفير جمهوري اسلامي ايران در بيروت با اشاره به تاثير توافق هسته‌اي بر حل و فصل ساير پرونده‌هاي منطقه‌اي، يادآور شد كه در صورت عدم دستيابي به توافق در پرونده‌ هسته‌اي تهران، ديگران بيش از ايران متضرر خواهند شد. فتحعلي در گفت‌وگو با روزنامه «البناء» لبنان در پاسخ به سوالي درباره مذاكرات هسته‌اي بين ايران و 1+5 و توافق احتمالي بين دو طرف گفت: معتقديم كه اين توافق بايد طي مرحله صورت بگيرد ولي طرف مقابل به دنبال آن است كه توافق در دو مرحله صورت پذيرد؛ در مرحله نخست بر اصول كلي و در مرحله دوم به جزييات پرداخته شود. وي افزود: ما اين مذاكرات را بر اساس منطق خود ادامه مي‌دهيم ولي متاسفانه طرف مقابل ممكن است با مشكلات زيادي در داخل كشورش مواجه شود. اين امر در داخل امريكا در خصوص كنگره و لابي صهيونيستي محتمل است. معتقديم در صورت توافق بايد مضمون آن شفاف و روشن باشد تا نيازمند تاويل و تفسير نباشد. در زمينه امور فني پيشرفت خوبي حاصل شده است. فتحعلي با تاكيد بر اجماع همه ملت ايران بر حق جمهوري اسلامي در استفاده از انرژي صلح‌آميز هسته‌اي، ابراز اميدواري كرد كه مذاكرات هسته‌اي جاري به نتايج ملموسي منجر شوند. وي تاكيد كرد: مشكلي كه طرف مقابل از آن رنج مي‌برد اين است كه در صورت امضاي اين توافق با دولت فعلي امريكا، ممكن است دولتي بعدها سر كار بيايد كه بندهاي آن را زير پا بگذارد. معتقدم چنين امري مبتني بر تفسير منطقي معاهدات بين‌المللي و حاكميت‌ دولت‌ها نيست. سفير ايران در لبنان در پاسخ به سوالي درباره ميزان تاثير احتمالي توافق هسته‌اي در حل و فصل ساير پروندهاي منطقه‌اي گفت: اگر بر موضوع هسته‌اي (ايران) توافقي حاصل شود، طبيعي است كه اين توافق بر بسياري از پرونده‌هاي ديگر تاثير خواهد گذاشت ولي نكته مهم اينكه در صورت عدم توافق، ديگران بيش از ايران زيان خواهند كرد. وي با بيان اينكه هم‌اكنون بسياري از شركت‌هاي امريكايي و اروپايي به دنبال به ثمر نشستن توافق هسته‌اي هستند، تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران همواره سعي كرده كه براي دو گزينه احتمالي (توافق يا عدم توافق) برنامه‌ريزي كند. امروزه بعد از گذشت نزديك به چهار دهه از پيروزي انقلاب اسلامي، ما به تحريم‌ها عادت كرده‌ايم. اين تحريم‌ها به نوبه خود باعث شد كه ايران به فكر استفاده‌ از توان پنهان خود بيفتد. بنابراين سعي داريم كه اين توافق كامل و فراگير باشد و بر اساس احترام متقابل و حقوق مشروع و عادلانه دو طرف صورت بگيرد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون