واكنشها به حمله به علي مطهري در شيراز ادامه دارد
دستور ويژه رييسجمهور براي پيگيري حادثه شيراز
گروه سياسي| شش روز بعد از حمله روز دوشنبه هفته گذشته به علي مطهري در شيراز، همچنان دامنه واكنشها به اين موضوع گستردهتر ميشود. اينبار شخص رييسجمهور دستور پيگيري داده است. آن هم در شرايطي كه روز جمعه مشاور رسانهاي رييسجمهوري به عنوان نخستين مقام دولتي رسما از استاندار فارس تقاضا كرد كه به دليل قصور در اين موضوع استعفا دهد. اين اظهارنظر محمدرضا صادق ديروز با واكنش منفي طيفهاي مخالف دولت مواجه شد. رسانههاي منسوب به اين جريان در واكنشهايي اين سخنان را بدون ارتباط به جايگاه و مسووليت صادق ارزيابي كردند. بهطور كلي طيفهاي منتقد و مخالف دولت در طول روزهاي گذشته يا در اين خصوص سكوت اختيار كرده يا قسمتي از تقصير آن حادثه را متوجه علي مطهري كردهاند. صريحترين اين موضعگيريها مربوط به مهدي كوچكزاده است كه در مطلبي با تيتر «از ماست كه بر ماست» خود مطهري را به عنوان مقصر اصلي حوادث روز يكشنبه معرفي كرد. مهمترين اظهارنظر در اين خصوص اما به خطبه نمازجمعه شيراز و سخنان آيتالله ايماني بر ميگردد كه گفته بود: «اگر كسي حريم ولايت را شكست، بايد انتظار داشته باشد كه ديگران حريم او را نشكنند؟» اين سخنان روز گذشته با واكنشهايي در فضاي رسانهاي مواجه شد از جمله سايت «الف»، نزديك به احمد توكلي در اين باره خطاب به امام جمعه شيراز نوشت: «بدون شك چنين موضع دوپهلو و غيرصريحي نميتواند مانع جدي براي رفتارهاي قانونشكنانه بعدي باشد و چه بسا بياخلاقان سياسي شهر را جسورتر سازد!» در مقابل اما طيفهاي هوادار دولت و حاميان علي مطهري در جريان اين اتفاقات با ادامه موضعگيريهاي خود عليه گروههاي خودسر درخواست عزل استاندار فارس را مطرح كردهاند. اين در شرايطي است كه مقامات دولتي اعلام كردهاند كه با دستور رييسجمهوري و پيگيري وزير كشور كميتهاي براي بررسي حوادث روز دوشنبه شيراز تشكيل شده و به زودي عازم اين شهر ميشود. پيش از اين حوادث شيراز در جلسهاي كه توسط وزير كشور تشكيل شده بود، با حضور استاندار فارس مورد بررسي قرار گرفت. در آن جلسه كه روز جمعه برقرار شد، سيد محمد احمدي، استاندار فارس از سوي عبدالرضا رحماني فضلي ماموريت پيدا كرد تا پيگير بررسي و ريشهيابي اين حادثه شود. حال آنكه همچنان برخي گروههاي سياسي شيراز و از جمله دعوتكنندگان علي مطهري انفعال سيد محمد احمدي را يكي از عوامل اساسي اتفاقات روز دوشنبه ميدانند. با اين همه ديروز شنبه، پنجمين روز بعد از حمله به علي مطهري در شيراز مهمترين تحول درباره اين موضوع نامهاي بود كه خود مطهري در پاسخ به اظهارات روز جمعه آيتالله ايماني نوشت.
همه بايد محكوم كنند
از جمله واكنشهاي قابل توجه به حمله روز دوشنبه به علي مطهري در شيراز، اظهارات سيد ياسر خميني در گفتوگو با سايت «انتخاب» بود. جايي كه وي ميگويد: «اين اقدام ناشايست بايد توسط تمامي جريانهاي داخل نظام محكوم شود، اين روش و منش، بارها امتحان شده و متاسفانه به قدري تكرار شده كه گوشمان به شنيدن اين خبرها عادت كرده است. » نوه امام (ره) با بيان اين مطلب كه «اكنون ديگر بايد يك فكر اساسي نسبت به اينگونه برخوردها داشته باشيم»، تصريح كرد: «يك دانشگاه از يكي از نمايندگان ملت دعوت كرده تا ايشان در مورد مسائلي نظرات خود را مطرح كند، اما به واقع، نفس اينكه نمايندهاي نتواند صحبت كند، اصلا قابل دفاع نيست.» نوه حضرت امام (ره) با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري بر رونق گرفتن كرسيهاي آزادانديشي در دانشگاه ادامه داد: «حالا كار به جايي رسيده كه با نمايندهاي كه در ديانت او هيچ شبههاي نيست و دوست و دشمن نسبت به اين موضوع و سلامت و تقواي آقاي مطهري اشتراك نظر دارند، اينگونه برخورد ميشود. » سيد ياسر خميني اضافه كرد: «حالا وقتي كه چنين شخصي كه از خانواده بسيار محترمي هستند و پدرشان معلم و يكي از ايدئولوگهاي جمهوري اسلامي هستند، نتوانند در فضايي متين عقايد خود را مطرح كنند، فكر ميكنيم آيندگان بگويند اگر قرار نيست ايشان سخنراني نكند، پس چه كساني قرار بود اينجا نظرات خود را بگويند؟». سيد ياسر خميني با بيان اين مطلب كه «دولت نبايد از اين پرونده به راحتي بگذرد»، به ماجراي ظلم به يك زن يهودي در حكومت حضرت امير (ع) اشاره كرده و گفت: «طبيعتا زيبنده نيست كه نه به يك زن يهودي، بلكه به يك نماينده ملت با پشتوانه راي ملت توهين شود. » وي با تاكيد بر اين نكته كه «از دولت به عنوان حافظ امنيت كشور، تنها تقاضاي محكوميت نداريم، بلكه تقاضاي رسيدگي داريم»، تصريح كرد: «فكر ميكنم آحاد جامعه و توده مردم چشمشان به دولت است كه از حقوق اوليه جامعه و ملت دفاع كند. اكنون، دولت نبايد به محكوم كردن اين حادثه اكتفا كند، به خصوص آنكه متاسفانه اين اتفاقات يكي دو بار رخ نداده و سوابق ديگري از آنها شاهد بودهايم.»
هيات رسيدگي عازم شيراز ميشود
حادثه حمله افراد ناشناس به علي مطهري پس از هفت روز به دفتر رييسجمهوري كشيد و سرانجام با دستور رييسجمهوري و وزير كشور مقرر شد هياتي عازم شيراز شود. قائم مقام وزير كشور در اين باره روز شنبه به خبرگزاري ايرنا گفت: «در اجراي دستور رييسجمهوري به وزير كشور جهت رسيدگي به تعرض، اهانت و ضرب و شتم به علي مطهري، نماينده مجلس شوراي اسلامي و نيز ايجاد بينظمي در شهرستان شيراز، كميتهاي براي رسيدگي به اين موضوع امروز از سوي وزير كشور تشكيل شد.» وي اظهار كرد: «وزيركشور همچنين اعضاي اين كميته را موظف به عزيمت به شيراز براي بررسي حادثه و تحقيق با همكاري مسوولان محلي و شناسايي عاملين، آمرين و مباشرين حادثه كرده است. » قائم مقام وزيركشور تصريح كرد: «وزير كشور همچنين در اجراي دستور رييسجمهوري مقرر كرد تا قاصرين يا مقصرين نيز شناسايي و به جديت مطابق قانون با آنها برخورد شود. گزارش موضوع را وزارت كشور جهت اعلام نتيجه قطعي به رياستجمهوري اعلام خواهد كرد » سخنگوي وزارت كشور اظهار داشت: «اين كميته ويژه با مسووليت دكتر ذوالفقاري معاون امنيتي و انتظامي وزيركشور، سردار موذنيان رييس دفتر جانشين فرماندهي كل قوا در نيروي انتظامي، دكتر ساماني رييس بازرسي و ارزيابي عملكرد وزارت كشور تشكيل شده است.» اميري با بيان اينكه «وزارت كشور بار ديگر مراتب تاسف عميق خود را از آنچه در شيراز براي برادر علي مطهري پيش آمده است، اعلام ميدارد»، گفت: «اينگونه رفتارها خلاف آموزههاي ديني و حقوق قانوني و مصالح كشور بوده و به جز آب بر آسياب دشمن ريختن و ايجاد خوراك رسانهاي براي رسانههاي بيگانه سودي به همراه ندارد.» قائم مقام وزيركشورهمچنين در پاسخ به اين سوال كه با توجه به تحليل رسانهها و بخشي از افكار عمومي در مورد عملكرد استاندار فارس در حادثه حمله به مطهري و نيز موارد مشابه ديگر در شيراز چه تكليفي براي اين مسوول مشخص خواهد شد، گفت: «هنوز براي پيشداوري درباره استاندار فارس زود است و نبايد پيش از رسيدگي به پرونده اين حادثه درباره عملكرد استاندار فارس پيشداوري كنيم.» سخنگوي وزارت كشور تاكيد كرد: «قرار است هياتي كه شنبه براي بررسي پرونده حادثه شيراز در وزارت كشور تشكيل شده است موضوع حادثه و توضيحات استاندار فارس را بررسي و نتيجه را اعلام كند.»
استاندار : تندروي مخصوص فارس نيست
سيد محمد احمدي، استاندار فارس نيز ديروز در گفتوگو با خبرگزاري ايلنا توضيحاتي درباره حوادث روز دوشنبه و مراحل پيگيري آن ارايه كرد. وي كه هماكنون تحت فشار جدي براي استعفا قرار دارد با تاكيد بر اينكه اداره كل اطلاعات فارس، اطلاعات سپاه فجر فارس و دادستان عمومي و انقلاب فارس در نامههاي جداگانهاي به فرمانداري شيراز مخالفت خود را با برگزاري جلسه سخنراني علي مطهري به خاطر دلايل ذكر شده و ساير مسائل ديگر اعلام كرده بودند، ابراز كرد: «شوراي تامين شيراز تشكيل جلسه داده و مخالفت خود را به رييس دانشگاه اعلام ميكند. مصوبات شوراي تامين براي دستگاههاي ذيربط لازمالاجراست ولي متاسفانه رييس دانشگاه توجهي به اين مساله نميكند و بر برپايي اين جلسه اصرار ميورزد. » وي يك بار ديگر با اشاره به ارسال پيام به علي مطهري توسط فرماندار جهرم اشاره كرد و تصميم مطهري براي حضور در شيراز را تصميمي شخصي خواند. وي با بيان اينكه «فرمانداري پيشبينيهاي لازم را انجام داده و طي دو نامه در تاريخهاي 17 و 18 اسفندماه از فرماندهي انتظامي منطقه شيراز بر تامين امنيت جناب آقاي مطهري به عنوان نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي تاكيد ميكند» تاكيد ميكند كه «نيروي انتظامي در فرودگاه حضور هم پيدا ميكند ولي آقاي مطهري به صورت ناشناس با استفاده از يك دستگاه تاكسي به اتفاق يكي از همراهان و دو دانشجو كه به استقبال وي رفته بودند، فرودگاه را ترك ميكند. » احمدي در مورد ادعاي مطهري مبني بر اينكه زماني كه در كلانتري بوده از استانداري با دانشگاه تماس گرفته شده و به دروغ اعلام شده مطهري به تهران بازگشته است، گفت: «استانداري در اين مورد اصلا دخالتي نداشته و تنها فرمانداري شيراز پيگير اين مسائل بوده است. » وي سخنان مطهري درباره استفاده مهاجمان از باتوم و گاز فلفل را تاييد كرد و درباره تكرار چندباره حوادثي از اين دست در شيراز گفت: «چه كسي ميخواهد منطقهاش ناامن و آشفته باشد؟ اين مساله تنها مربوط به فارس نيست. مگر اين گروه در قم عليه آقاي لاريجاني اقدام نكردند؟ مگر پس از بازگشت رييسجمهور و وزير امور خارجه در سفر اول از سازمان ملل در فردوگاه تجمع و لنگه كفش پرتاب نكردند؟