خبر
ماكرون: كوتاه نميآيم
امانوئل ماكرون رييسجمهور فرانسه روز سهشنبه گفت كه فرانسه 14 نيروگاه هستهاي خود را تا سال 2035 تعطيل خواهد كرد. به گزارش فارس، وي همچنين با اشاره به موج اعتراضهاي مردمي به سياستهاي اصلاحات اقتصادي وي گفت كه صداي خشم شهروندان و اعتراض آنان به افزايش مالياتهاي سوخت را ميشنود اما مالياتهاي سوخت را لغو نخواهد كرد. رييسجمهور فرانسه گفت: «من شهروندان و خواستههاي آنان را با اراذل اشتباه نميگيرم و در مقابل آنهايي كه خواستار نابودي و بينظمي هستند، كوتاه نميآيم.»
تظاهرات اعتراضي در فرانسه از هفدهم نوامبر (26 آبان ماه) آغاز شده بود. رانندگان و شماري از اتحاديههاي بازرگاني و احزاب سياسي از عوامل محرك براي آغاز موج اعتراضها در اين كشور بودند. معترضان نام خود را به دليل كلاه زردي كه براي جلوگيري از جلبتوجه و جلوگيري از تصادف استفاده ميشود، «جليقه زرد» گذاشتند. معترضان با افزايش قيمت سوخت و ماليات آن مخالف هستند.
واكنش حزبالله به تهديد ترور سيد حسن نصرالله
يكي از رهبران حزبالله لبنان در واكنش به درخواست يك فرمانده اسراييلي براي ترور سيدحسن نصرالله، تاكيد كرد كه رزمندگان مقاومت با جان و مال خود از سيدحسن نصرالله دفاع خواهند كرد. به گزارش ايسنا، يكي از رهبران حزبالله لبنان كه نام او برده نشده در واكنش به درخواست يك فرمانده اسراييلي براي ترور سيدحسن نصرالله به روزنامه راي اليوم گفت: حزبالله با جان و تمامي امكاناتش از رهبر خود سيدحسن نصرالله دفاع خواهد كرد. ما براي مقابله با هرگونه طرح دشمن اسراييلي در آمادگي كامل به سر ميبريم.
وي گفت: حزبالله تمامي احتمالات را در اين باره از چندين سال پيش بررسي كرده است و براي تمامي سناريوها آماده است. اسراييل شبانهروز براي ترور سيدحسن نصرالله نقشه ميكشد و اخبار درباره طرح اسراييل براي ترور وي اخبار جديدي نيست. اين مسوول حزبالله به نقل از خود نصرالله گفت كه وي بارها طي ديدارها تاكيد كرده كه ۲۰ سال بيشتر از مدت عمرش زندگي كرده و خداوند بيشتر از حد لازم به او عمر داده و او همواره با كارهايش در مسير شهادت در راه خدا پيش رفته است.
دبيركل سازمان ملل خواستار خويشتنداري روسيه و اوكراين شد
آنتونيو گوترش دبيركل سازمان ملل به تنشهاي اخير دريايي روسيه و اوكراين واقع در نزديكي شبه جزيره كريمه كه به توقيف سه كشتي اوكرايني و زخمي شدن چند ملوان اين كشور انجاميد، واكنش نشان داد و از دو طرف خواست خويشتنداري كنند.
به گزارش فارس به نقل از سايت سازمان ملل، «دبيركل سازمان ملل درباره درگيري بين كشتيهاي روسيه و اوكراين در نزديكي شبه جزيره كريمه در درياي سياه به شدت نگران است و بر لزوم اجتناب فوري از هرگونه اقدامي كه سبب تشديد وخامت اوضاع شود، تاكيد دارد.» آنتونيو گوترش در اين بيانيه تاكيد كرد كه او از هر دو طرف درگيري ميخواهد خويشتنداري حداكثري از خود نشان داده و بدون تعلل با توسل به همه ابزارهاي مسالمتآميز موجود مطابق با منشور سازمان ملل، اقداماتي براي مهار اين اتفاق و كاهش تنشها انجام دهند. دبيركل سازمان ملل در بخش ديگري از بيانيه خود، بر لزوم احترام گذاشتن به حاكميت و تماميت ارضي اوكراين طبق قوانين بينالمللي و قطعنامههاي مجمع عمومي و شوراي امنيت سازمان ملل تاكيد كرده است. روز يكشنبه ميان شناورهاي روسيه و اوكراين در «تنگه كرچ» بين درياي سياه و درياي آزوف در نزديكي شبه جزيره كريمه درگيري رخ داد. مقامهاي غربي طي اين دو روز اخير بارها از روسيه خواستهاند هر چه زودتر سه كشتي توقيف و ملوانهاي بازداشت شده را به دولت اوكراين برگرداند. گفته ميشود پارلمان اوكراين با درخواست رييسجمهور براي برقراري حكومت نظامي در اين كشور موافقت كرده است.
شرح شكنجه يك زن مسلمان در زنداني در چين
يك زن از اعضاي مسلمانان اقليت اويغور چين به شرح شكنجهها و سوءاستفادههايي پرداخت كه در يكي از كمپهاي بازداشت دولت چين، جايي كه صدها هزار نفر از اين مسلمانان در بازداشت قرار گرفتهاند، اعمال ميشود. به گزارش ايسنا به نقل از آسوشيتدپرس، اين زن به نام «مهري گل تورسون» در گفتوگو با خبرنگاران در واشنگتن گفت كه در زمان بازداشتش در آنجا چهار روز متوالي بدون آنكه بخوابد مورد بازجويي قرار گرفته و مقامها سر او را تراشيدهاند و به شكلي توهينآميز او را مورد معاينه پزشكي قرار دادهاند و اين اتفاقات بعد از بازداشت دومش در چين در سال ۲۰۱۷ افتاده است. براساس اين گزارش او بعد از آن براي بار سوم هم بازداشت شد و رفتار با وي حتي اينبار بدتر بود. او كه ۲۹ سال دارد به خبرنگاران در نشستي در محل باشگاه مطبوعات ملي در واشنگتن اظهار داشت: من در آن زمان ترجيح ميدادم بميرم تا اينكه در معرض اين شكنجه قرار بگيرم و به آنها التماس ميكردم كه من را بكشند. اين در حالي است كه روز دوشنبه بالغ بر ۲۷۰ چهره دانشگاهي و استاد دانشگاه از ۲۶ كشور جهان در بيانيهاي خواهان توجه جهان به سوءاستفادههاي حقوق بشري گسترده و حملات عمدي به فرهنگهاي بومي كه در چين اتفاق ميافتد، شدند. در اين بيانيه آمده است: اين بازداشتيها كه اكثرا اويغور هستند در اين كمپها در معرض روشهاي تهاجمي تجسس و رصد قرار ميگيرند و تحت استرس رواني هستند و آنها را مجبور ميكنند زبان، باورهاي مذهبي و اعمال فرهنگي بومي خودشان را ترك كنند.