• 1404 چهارشنبه 10 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4255 -
  • 1397 پنج‌شنبه 22 آذر

از ماجراي نامه جهانگيري تا واكنش به اظهارات ضرغامي

استانداران تهران، البرز و سمنان در جلسه ديروز هيات دولت انتخاب شدند

عزيزالله شهبازي، انوشيروان محسني‌بندپي و عليرضا آشناگر به ترتيب به عنوان استانداران استان‌هاي البرز، تهران و سمنان در جلسه روز چهارشنبه از اعضاي هيات دولت راي اعتماد گرفتند. رييس‌جمهوري پس از انتخاب اين 3 استاندار گفت: «يكي از مسووليت‌هاي سنگين وزارت كشور بعد از اجراي قانون مربوط به بازنشستگان، تعيين استانداران جديد بود كه اين موضوع براي دولت و مردم ما بسيار مهم است.» رييس‌جمهور با بيان اينكه استاندار نماينده عالي دولت و نظام در يك استان است، بيان كرد: مردم ما همه ايراني، مسلمان، برادر و يار يكديگر هستند اما در عين حال يك سلسله مباحثي در استان‌ها از جمله فعاليت جناح‌ها و احزاب مختلف، قوميت‌ها و مهاجرت‌ها وجود دارد كه استاندار به عنوان رييس شوراي تامين استان بايد به آنها براي حفظ وحدت، توجه داشته باشد.» او افزود: «استاندار در راس امور هر استان است و علت اينكه براي استاندار در دولت بحث و تصويب مي‌كنيم و راي مي‌دهيم اين است كه همه دولت بايد استاندار را ياري كنند وگرنه فردي با پيشنهاد وزير كشور و تاييد رييس‌جمهور مي‌تواند استاندار شود، همانند سفرا كه وزير خارجه پيشنهاد مي‌دهد و رييس‌جمهور تاييد مي‌كند.»

 

از ديدگاه اسلام مساله جنسيتي به معناي شأن، مقام و فضيلت اصلا مطرح نيست

روحاني همچنين مطالبات جوانان و بانوان را مطالباتي بحق دانست و گفت: «زنان جامعه ما قرن‌ها در تاريخ گذشته به همه حقوق‌شان به راحتي دست نيافتند و اين درحالي است كه از ديدگاه اسلامي، مسائل جنسيتي نمي‌تواند مبنايي براي شرافت انساني يا فضايل انساني يا قرب به خداوند باشد.» رييس‌جمهور با تاكيد بر اينكه در اسلام مساله جنسيتي به معناي شأن، مقام و فضيلت اصلا مطرح نيست، بيان كرد: «يكي از قول‌هايي كه در انتخابات روي آن تاكيد كردم، مساله جايگاه زنان در جامعه و حمايت دولت از خانم‌ها و استفاده از آنها در پست‌هاي مديريتي كشور بوده است.»

رييس‌جمهور موضوع جوانان و توجه به اين قشر را از ديگر وعده‌هاي خود به مردم عنوان كرد و گفت: «استفاده از جوانان در مديريت‌ها نيز جزو وعده‌هاي من بوده است و امروز مي‌بينيد كه جوان‌هاي لايق ما در همه امور و در هر بخشي اعم از علمي، فناوري، صنعت و كشاورزي موفق هستند. در هر بخشي از مسووليت‌هاي بالا كه از جوان‌ها استفاده شد، ديديم كه اين كار درست بوده است و بايد ادامه پيدا كند، هميشه به همه وزرا و معاونين توصيه كردم كه حداقل تعدادي از معاونين و مشاورين‌شان از خانم‌ها، جوانان و اقوام باشند كه هر سه مورد تاكيد من بوده است و الان به استاندارهاي محترم هم اين تاكيد را مي‌كنم.»

 

در جنگ اقتصادي و رواني هستيم

رييس‌جمهور با اشاره به اينكه اكنون در مقطع تحريم هستيم و در مقطع تحريم بطور طبيعي مردم با مشكلاتي مواجه هستند، گفت: «يك نوع جنگ اقتصادي و رواني است و نمي‌توانيم بگوييم شرايط عادي است. در اين شرايط سخت همه بايد با وحدت همديگر را ياري كنيم. يكي از مسائل بسيار مهم اين است كه مردم براي دسترسي به كالاهاي اساسي با دشواري مواجه نباشند و قيمت‌ها در بازار متعادل باشد تا به مردم اجحاف نشود.»

 

رييس‌ دفتر رييس‌جمهوري: ابراز نگراني‌ها نسبت به FATF صحيح نيست

محمود واعظي، رييس‌ دفتر رييس‌ مجلس پس از پايان جلسه هيات دولت در جمع خبرنگاران درباره اظهارات مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا درباره برقراري خط مالي ايران و اروپا گفت: «رهبران كشورهاي اروپايي، وزراي خارجه و مقامات اقتصادي آنها در همه تماس‌هايي كه با سفرا و مقامات ايراني و وزير امور خارجه دارند، ترديدي در برقراري سازوكار ويژه مالي ندارند و مكانيزم آن را نيز طراحي مي‌كنند. آنها به ما اعلام كردند كه حداكثر دو تا سه هفته ديگر اين سازوكار اجرايي مي‌شود. اروپايي‌ها مذاكرات و مشكلات خود و فشارهاي امريكا را به ما منتقل كردند. ما تاكنون اراده‌اي براي عقب انداختن اين موضوع به صورت عمدي مشاهده نكرده‌ايم.» واعظي همچنين درباره آزمايش موشكي ايران و اينكه آيا در چنين سطحي در شوراي عالي امنيت ملي اين آزمايش‌ها و رزمايش‌ها تصميم‌گيري مي‌شود و چرا وزارت امور خارجه و دولت درگير پاسخگويي مي‌شوند، گفت: «اگر خلاف قطعنامه و آنچه ما اعتقاد داريم، انجام شود در مراجع قانوني بحث مي‌شود. آنچه انجام شده از نظر ما هيچ مغايرتي با قطعنامه 2231 ندارد. اين حق ايران است و در آزمايشي كه انجام شد، هيچ مشكلي وجود ندارد.»

رييس دفتر رييس‌جمهوري همچنين در پاسخ به سوالي در مورد ابراز نگراني‌ها نسبت به لوايح مرتبط با FATF بيان كرد: «ارايه چهار لايحه به مجلس به معناي آن نيست كه بخواهيم عضو FATF شويم. اينكه برخي افراد، چهار لايحه را به عضويت در اين نهاد گره مي‌زنند، خطا است. اين نكته كه گفته مي‌شود عضويت يا همكاري با FATF امنيت ملي را به خطر مي‌اندازد نيز صحيح نيست و شعار است. ما براساس اين لوايح، استانداردهايي را در رابطه با پولشويي مي‌پذيريم كه با تمام بانك‌هاي دنيا عمل كنيم و هيچ ارتباطي هم به رژيم صهيونيستي ندارد.» واعظي در بخش ديگري از سخنان خود تاكيد كرد: «زماني كه ارز 17 تا 19 هزار تومان بود قيمت كالاها افزايش يافت، الان نرخ ارز نصف شده است به‌طوري كه ديروز زير 10 هزار تومان خريد و فروش شده است. طبيعي است كه در اين وضعيت قيمت كالاها كاهش يابد. رييس‌جمهوري به وزارت صنعت در اين خصوص دستوراتي را داده است و اصناف و تجار هم در اين زمينه بايد كمك كنند.» واعظي همچنين مهم‌ترين بحث روز چهارشنبه هيات وزيران را لايحه بودجه سال 98 عنوان كرد و توضيح داد: ‌«با توجه به رهنمودي كه رهبر معظم انقلاب در مورد بودجه سال آينده داشتند، رييس‌جمهوري امروز بحث مفصلي درباره لايحه بودجه سال آتي و ابعاد مختلف آن مطرح كرد و اينكه وزرا، روساي دستگاه‌ها، اعضاي كابينه و سازمان برنامه و بودجه در اين زمينه هماهنگ كنند. پنجشنبه هم جلسه بسيار مهمي برگزار مي‌شود.»

رييس‌ دفتر رييس‌جمهوري به دو نرخي شدن قيمت بنزين اشاره كرد و گفت: «برنامه ما اين است كه همه كساني كه خودرو دارند كارت سوخت داشته باشند، هدف اصلي ما جلوگيري از قاچاق سوخت به كشورهاي همسايه است و اين مهم‌ترين اقدام است.» واعظي در پاسخ به سوالي ديگر درباره حقوق‌هاي نجومي نيز اظهار كرد: «در حال حاضر بحث اين است كه بايد مجلس، قوه قضاييه و نهادهاي مختلف حضور داشته باشند و كل حقوقي كه دريافت مي‌كنند را اعلام كنند. چيزي كه در حال حاضر خيلي معلوم و شفاف است و زير ميزي هم ندارد، حقوق افراد دولتي است. اگر بقيه هم حضور پيدا كنند دولت هم در اين زمينه پيش‌قدم است. رييس‌جمهوري دستور هم دادند و روي دستور خود هم هستند و اين موضوع را اجرا مي‌كنند.»

 

نامه جهانگيري را نديده‌ام

رييس دفتر رييس‌جمهوري درپاسخ به اين سوال كه گفته مي‌شود دي‌ماه 96 معاون اول رييس‌جمهوري به محضر رهبر معظم انقلاب در خصوص اوضاع كشور و رفع حصر نامه ارسال كرده است، گفت: «اين نامه را نديدم ولي اگر تاييد شود به مردم اعلام مي‌شود. روحاني به آنچه مربوط به دولت بوده، عمل كرده است و آنچه مربوط به بيرون دولت است در حال تعامل است تا فرصت شود كه به آن عمل كند.»

رييس دفتر رييس‌جمهوري اضافه كرد: «برخي انتظار دارند رييس‌جمهوري در اين شرايط خاص با اين و آن دعوا كند و اختلاف به وجود بياورد اما وي در شرايط فعلي كشور وحدت، همدلي و تعامل را كليد عبور از شرايط تحريم و جنگ اقتصادي مي‌داند.» رييس دفتر رييس‌جمهوري تصريح كرد: «رييس‌جمهوري به همه وعده‌هاي خود پايبند است و از خط خود هم عدول نكرده است.» وي در پاسخ به سوال ديگري درباره اظهارات سيد ابراهيم رييسي مبني بر اينكه خدا رحم كرد كه من رييس‌جمهور نشدم و اينكه آيا با توجه به اين شرايط كشور قضاوت ايشان قضاوت درستي بوده است، گفت: «من مطلب ايشان را نشنيدم. اين مطالب مقدمه و موخره دارد ضمن اينكه اعتقاد ما بر اين است كه انتخابات در 29 ارديبهشت تمام شد و الان وقت اين حرف‌ها نيست.»

در ادامه خبرنگاري پرسيد كه ضرغامي اخيرا اظهار داشته رييس‌جمهوري در زمان اغتشاشات دي ماه اول دستور فيلتر تلگرام را داد، واعظي در اين رابطه گفت: «آقاي ضرغامي در مورد قسمت دوم صحبت خود قياس به نفس كرده است، چون خودشان اين‌گونه هستند. اخيرا هواي انتخاباتي به سرش زده است كه خطش روزانه عوض مي‌شود تا باقي بماند. روحاني به عنوان رييس شوراي عالي امنيت ملي در دي ماه يعني آن چند روز اغتشاشات بايد كشور را اداره مي‌كرد، در تمام بحران‌ها اين‌گونه است. در فرانسه و همه جاي دنيا هم اين‌گونه است. وقتي يك‌سري اغتشاشگر آشوب مي‌كنند نمي‌توانيد ابزار ارتباط آنها را برقرار كنيد. آن موقع تصميم اين بود تا بتوانيم كشور را اداره كنيم و اسم آن فيلتر نيست.» رييس دفتر رييس‌جمهوري اضافه كرد: «همين الان هم ممكن است در يك منطقه يا شهري اتفاقي پيش بيايد كه وزارت اطلاعات يا نيروهاي امنيتي از دولت بخواهند چند ساعت يا چند روزي ارتباطات قطع شود كه به اين فيلتر نمي‌گويند. موردي كه ضرغامي خواسته در ذهن مردم تداعي كنند اين است كه فيلترينگ توسط رييس‌جمهوري بوده است كه خودش هم بعدا فهميد اين‌طور نيست.»

 

وزير كشور: استانداران بايد با سياست‌هاي دولت همسو باشند

عبدالرضا رحماني‌فضلي، وزير كشور در حاشيه جلسه ديروز در مورد شيوه و تركيب استانداران جديد و اينكه آنها از يك حزب تعيين شده‌اند، بيان كرد: «ما اصلا به اينكه آنها به كدام حزب و جريان سياسي تعلق دارند توجهي نداريم؛ تا امروز 11 تا 12استاندار كشور را مشخص كرده‌ايم؛ سه يا چهار گزينه ديگر براي انتخاب باقي مانده است كه سعي مي‌كنيم تا هفته آينده بقيه استانداران را هم انتخاب ‌كنيم.» رحماني‌فضلي بيان كرد: «350 گزينه براي انتخاب استانداران از سوي نمايندگان مجلس، چهره‌هاي سياسي احزاب و گروه‌ها و كارشناسان وزارت كشور به ما معرفي شده بود كه پس از بررسي سوابق آنها، نهايتا به يك فهرست 40 نفري رسيديم؛ البته از اين ميان، اولويت ما معاونان خود استانداران بوده كه براي استانداري استفاده كنيم.» وزير كشور همچنين درباره حادثه تروريستي چابهار نيز با بيان اينكه اين موضوع در شوراي تامين بررسي شده است، گفت: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامي متولي اصلي امنيت در آن منطقه است و پيگيري جدي صورت مي‌گيرد. هم‌اكنون نيز برخي اطلاعات به دست آنها آمده است. تلاش مي‌شود عوامل و مسسببان حادثه چابهار شناسايي و با آنها برخورد شود.»

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون