مفهوم ولايت فقيه را به دانشآموزان بياموزيم تا وظايف خود را در قبال ولي و فرمانده بدانند
سردار غلامرضا جلالي، رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور در اولين گردهمايي دبيران آمادگي دفاعي مناطق تهران گفت: «موضوع دفاع از مولفههاي اصلي هر ملتي صدر جهان است و انسان به صورت طبيعي سعي ميكند در مقابل تهديدات از خود دفاع كند.» به گزارش ايسنا، او وجود ويژگيهاي شخصيتي و رفتاري در هر جامعهاي را از مولفههاي قدرت ملي كشورها دانست و ادامه داد: «ملتهايي كه از تهديد دشمنان ميترسند و مولفههاي قدرت خود را افزايش نميدهند، محكوم به نابودي هستند. در مقابل ملتهايي كه توان دفاع از خود را دارند در اوج اقتدار هستند و ميتوانند آرامش و امنيت را براي مردمشان به ارمغان بياورند.» رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور گفت: «مادران شجاع ميتوانند فرزنداني رشيد و دلير را پرورش و تحويل جامعه دهند. امروز هم در تربيت فرزندان بايد به اعتماد به نفس و رشادت آنها توجه كرد، زيرا اين ويژگيها ميتواند به عنوان يك قدرت نرم براي كشورها محسوب شود.» به گفته او، وظيفه تربيت فرزندان ما بعد از خانواده به عهده آموزش و پرورش گذاشته شده به همين دليل بايد آموزش و پرورش تلاش كند انسانهاي متكي به خود و با اعتماد به نفس تربيت كند تا براي آينده خود و جامعه مفيد باشند. جلالي گفت: «براي اينكه بتوانيم در مقابل هجمههاي دشمنان بايستيم بايد جوانان را به خوبي آموزش داد، زيرا آموزش در سنين نوجواني بسيار تاثيرگذار و ماندگار است. دانشآموز، معلم و مدرسه بايد بتوانند در برابر تهديدات و بلاياي طبيعي و غيرطبيعي از خود حفاظت و به ديگران كمك كنند.» رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور ادامه داد: «نكاتي كه بايد به آن توجه داشت، اين است كه ضعف و ناتواني ملتها تهديدآور است. هر كشوري كه ضعيف شود مورد هجمه بيگانگان قرار ميگيرد. بنابراين بايد آموزشهاي لازم از دوران نوجواني به افراد داده شود تا بتوانند از خود و جامعه در برابر تهديدات محافظت كنند.»
سردار جلالي معتقد است كه افراد در دوران صلح و آرامش بايد آموزشهاي لازم را براي آمادگيهاي ذهني، جسمي، فكري، عملي و كمكهاي اوليه ديده باشند تا در زمان بلاياي طبيعي بتوانند با اعتماد به نفس بالا عمل كنند.
رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور تامين نيازهاي اساسي مردم در شرايط سخت و بحراني را بسيار مهم دانست و گفت: «طبق توافقي كه با آموزش و پرورش داشتيم، قرار است آموزش لازم و ويژهاي را متناسب با سن دانشآموزان و البته دختر يا پسر بودن به آنها انتقال دهيم تا افرادي كه در يك مدرسه هستند به خوبي آموزشهاي لازم را فرا گرفته و نقش و وظيفه خود را در شرايط بحراني بدانند.»
به گفته او، تهديدات سايبري يكي از مهمترين تهديدات موجود براي كشور است. امروز تمامي افراد يك جامعه در معرض تهديدات سايبري قرار دارند، از سوي ديگر اينترنت اشيا و هوشمندسازي زيرساختها در حال گسترش است به همين دليل همه افراد بايد الفباي مقابله با تهديدات اين حوزه را ياد بگيرند و با ويژگيها و قابليت فضاي سايبر آشنا شوند تا به سادگي آسيب نبينند. سردار جلالي اصل ولايت فقيه را يك اصل بسيار مهم و داراي ابعاد مختلف دانست و ادامه داد: «وجود يك فرمانده مجتهد عالم در كشور بسيار مهم است پس انديشههاي اين مجتهد و رهبر بايد در آموزشهاي دانشآموزان گنجانده شود، در غير اين صورت كودكان ما وقتي بزرگ ميشوند فرمانده را نميشناسند. جوانان ما بايد بدانند هر گروه جمعيت و ملتي در دنيا نيازمند رهبر و فرمانده هستند؛ ما بايد مفهوم ولايت فقيه را در قالب كتابها به دانشآموزان بياموزيم تا وظايف خود را در قبال ولي و فرمانده بدانند.» او ادامه داد: «فرماندهي مقتدر در يك دفاع همهجانبه نقش بسيار مهمي دارد. شما ببينيد در مقابل تهديداتي كه كشور ما با آن روبهروست درايت، هوشمندي و شجاعت وليفقيه چگونه توانسته كشور ما را در مقابل تهديدات حفظ كند.»