از اهداي نشان نجفي تا اعتراض بازيگر روما
ضد ترامپ
گروه ادب و هنر
در تيتر اخبار هنري امروز به برگزاري مراسم نشان ابوالحسن نجفي و تصميم قوه قضاييه بر ساخت 40 فيلم مستند براي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي پرداختهايم. علاوه بر اين در اخبار سينمايي جهان ميخوانيم كه آنتوني گوئرا بازيگر مكزيكي فيلم روما در هيچ يك از رويدادهاي خبري ويژه اين فيلم شركت نكرده است.
مراسم اهداي نشان ابوالحسن نجفي
به جرات ميتوان گفت؛ ابوالحسن نجفي برجستهترين زبانشناس و مترجم فعال ايراني است. حساسيت نجفي به درستنويسي و صيانت از زبان و ادبيات فارسي با انتشار كتاب «غلط ننويسيم» راه پاكيزهنويسي را به دانشجويان، نويسندگان و مترجمان نشان داد. از سال 1395 موسسه شهر كتاب به پاس قدرداني از زحمات اين مترجم، جايزه ابوالحسن نجفي را پيريزي كرد تا بهترين مترجم با معيارهاي او را معرفي كند. سومين دوره اهداي جايزه و نشان ابوالحسن نجفي به مترجمان برگزيده روز سهشنبه نهم بهمن از ساعت 16:30 در مركز فرهنگي شهر كتاب برگزار ميشود.
قوه قضاييه ۴۰ فيلمنامه مستند به فيلمسازان ميدهد
صبح ديروز نشست خبري چهارمين جشنواره آثار برتر سيوهفتمين جشنواره فيلم فجر با رويكرد پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي برگزار شد. در اين نشست دبير شوراي ارتقاي آگاهيهاي عمومي اطلاعرساني و افكارسنجي معاونت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضاييه گفت: اين معاونت در راستاي رويكرد پيشگيري از وقوع جرم، آمادگي ارايه ۴۰ فيلمنامه مستند به كارگردانان و سينماگران را دارد.
اعتراض بازيگر «روما» به ترامپ
خالي گذاشتن صندلي در مراسم اسكار به يكي از كنشهاي اعتراضي سينماگران بدل شده است. ترامپ كه براي ورود مكزيكيها به امريكا ديواركشي كرده و از حضور اهالي مكزيك در كشورش ناراضي است، حالا با اعتراض بازيگر فيلم «روما» روبهرو شده است. آنتوني گوئرا در هيچ يك از رويدادهاي خبري ويژه اين فيلم حاضر نبوده، چرا كه سه بار درخواست وي براي اخذ ويزاي سفر به امريكا رد شده و وي به احتمال فراوان مراسم پاياني اسكار در تاريخ ۲۴ فوريه را نيز از دست خواهد داد.
برگزاري اولين نشست فارسينما
قرار است، نخستين نشست تخصصي فارسي و سينما (فارسينما)، با موضوع درستنويسي و درستگويي فردا ساعت 16:30 در خانه سينما برگزار شود. در اين نشست تخصصي كه به همت كانون فيلمنامهنويسان سينماي ايران و انجمن فرهنگيآموزشي ويرايش و درستنويسي برگزار ميشود، قرار است بهروز محموديبختياري (زبانشناس و عضو هيات علمي پرديس هنرهاي زيباي دانشگاه تهران) به آموزش «فيلمنامه بهمثابه سند: ويرايش زماني، مكاني و شخصيتي در فيلمنامه»، حسين صافيپيرلوجه (زبانشناس و عضو هيات علمي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي) به آموزش «كاركرد فيلمنامه؛ تفهيم يا استفهام؟»، محمدحسن شهسواري (رماننويس) به آموزش «تبديل واقعيت به زيبايي در ديالوگ»، مهدي صالحيدرهبيدي (ويراستار و دبير انجمن فرهنگي آموزشي ويرايش و درستنويسي) به آموزش «چيستي فارسينما» بپردازند.