رهبر جريان حكمت ملي عراق:
عراق سرسپرده و تابع
هيچ كسي نميشود
گروه ديپلماسي|سيد عمار حكيم، رهبر جريان حكمت ملي و رييس ائتلاف اصلاح و سازندگي عراق در مراسم مردمي روز شهيد عراق و سالروز شهادت آيتالله شهيد «سيد محمدباقر حكيم» در بغداد در جمع مردم اين شهر گفت: «شهيد محراب ميدانست كه عراق مرحله تازهاي پيشرو دارد و مراحل انتقالي هميشگي نيست، رهبران بزرگ آنهايي هستند كه به وضعيت هر مرحله آگاهند و جرات تصميم درست را دارند. امروز همه بايد بدانند كه مرحلهاي تازه و متفاوت آغاز شده و با انتخابات 2018 و با پيروزي بزرگي كه به دستان ملت عراق بر تروريستهاي داعش به دست آمد و با بستن دهانهايي كه طايفهگرايي را فرياد ميزدند و با پيدايش پروژههاي ملي تاريخ مرحله انتقالي سياسي گذشته است.»
حكيم ادامه داد: «ملت ما امروز روي به واقعيت تازهاي در عملكرد سياسي دارد، معيارها و داوريهايش ديگر آن چيزي نيست كه در سالهاي گذشته بود. ملت ما امروز حكومتي ميخواهد كه دولت و مجلس و دستگاه قضايي آن قدرتمند باشد، نه حكومت دستهها و منافع پراكنده، حكومت نهادهاي استوار و عدالتمحور كه به قانون عمل كند، نه حكومت شعار و حرف و پروژههاي گذرا، حكومتي مقتدر كه از مردان و جوانانش عزت ميگيرد نه حكومتي سرسپرده و ضعيف. چنين خواستهاي با اراده فردي عملي نخواهد شد، يك دست صدا ندارد، بياييد دست در دست هم براي ساخت حكومت قدرتمند مقتدر و عراق مستقل باثبات شكوفا بكوشيم.»
وي خطاب به مردم عراق گفت: «بياييد همه با هم براي تكامل نظام سياسي كنوني بكوشيم، نظامي كه سوي تكامل نرود، نظامي بياثر است. نميتوانيم با بهانه نبود قانون و به اعتبار سياست توافقي در برابر جديترين و فوريترين خواستههاي ملت دست بسته بمانيم. اگر ايرادي در قانون است آن را اصلاح كنيم، اگر ايرادي در مديريت است، آن را بهبود بخشيم يا عوض كنيم، هدف اصلي خدمت به ملت و تامين رفاه است، هيچ هدفي بالاتر از اين نيست. حكومتي كه انحصار حمل سلاح را به دست نداشته باشد دولتي مقتدر نخواهد بود، براي همين همه را به انحصار سلاح در دست حكومت و اجراي بياستثناي اين قانون فراميخوانيم.»
حكيم اضافه كرد: «نميتوان به داعش و هر چه مانند داعش است، پايان داد مگر آنكه عوامل افراط و عقبماندگي و جهل را پايان دهيم. نبايد بگذاريم جوانان و شهرهايمان را دوباره از ما بگيرند و اين ممكن نيست مگر آنكه همه دست در دست هم نهيم و پيش از آن اولويتها را بشناسيم.»
رهبر جريان حكمت تاكيد كرد كه عراق اجازه نخواهد داد كه از اين كشور عليه ديگر كشورهاي جهان استفاده شود و گفت: «عراق سرور و بزرگ است، سرسپرده و تابع كسي نيست، بر همين اساس ميگوييم: نه به پايگاههاي نظامي خارجي و نه به نيروهاي رزمي خارجي، نه به ديكته خارجي، نه به محوربنديهاي يكجانبه، نه به تعرض به كشورهاي همسايه از خاك و آسمان عراق. عراق كشوري مستقل است با حاكميت ارضي كه آغوش به روي همه گشوده است و نبايد در اين يا آن محور عليه ديگران قرار گيرد. سرنوشت عراق آن است كه ميانجي باشد و پل ارتباط ميان همه كشورهاي جهان در راستاي منافع همه ملت عراق، اين را تاريخ به ما ياد داده و بايد امروز و فرداي جوانان و فرزندانمان را اينگونه بسازيم. جنگ و درگيريهاي پوچ بس است، شعارهاي توخالي جز ويراني براي كشور هيچ نخواهد داشت.»
وي همچنين در مورد برنامههاي دولت جديد عراق تاكيد كرد: «بايد به وضعيت استانهاي عراق كه ايالت نشدهاند، توجه كرد و وضعيت دشوار آنها را تغيير و نزاعهاي سياسي در آنها را پايان داد و در آنها رقابت بر سر خدمات ايجاد كرد. شوراهاي استانداري و بخشداري شوراهاي خدماتياند و نبايد به باري بر دوش مردم تبديل شوند. ما از تمركززدايي حمايت ميكنيم، قانون اساسي آن را تاييد كرده است، از آن دفاع ميكنيم و به ياري خداوند براي بهبود و اصلاح وضعيت حكومتهاي محلي و بهبود عملكرد آنها ميكوشيم.»
حكيم همچنين تاكيد كرد: «مشكل سياست امروز ما مشكل روش است، يك روش ميخواهد عراق را به سنگر اين و آن بكشاند و اسير منافع تنگ و محدود كند و روشي ديگر ميخواهد عراق را به جايگاه طبيعياش در منطقه بازگرداند و كاري كند كه عراق خود بر تصميماتش حاكم باشد. اين وقتي عملي خواهد بود كه عراق با ساخت دولت قدرتمند مقتدر مستقل و شكوفا به حالت طبيعياش بازگردد؛ دولت نهادها و قانون و كارآمدي و پاكدستي براساس راهبرد ملي يكپارچه. ائتلاف اصلاح و سازندگي روشي پيش گرفته كه از عناصر تشكيلدهندهاش بزرگتر است. براي همين همه در آن جاي دارند، چون مساله و دغدغهاش عراق است. درهاي اين ائتلاف به روي همه نيروهايي كه به بزرگي و عظمت كشور ميانديشند، باز است. ميكوشيم كه اين ائتلاف را تقويت كنيم و آن را تكامل بخشيم، چه به لحاظ سياسي، چه به لحاظ انتخاباتي، چه به لحاظ اجتماعي، تا اينكه به هدف و مقصودش كه تكميل نظام حكومتي مقتدر و قدرتمند است، برسد. حكومتي مستقل و باكرامت كه با ملت خود صادق است.»
وي در پايان گفت: «ما عهد بستهايم، اول با خدا و سپس با ملتمان كه مسير علماي بزرگ بهخصوص شهيدان صدر و شهيد محراب و عزيز عراق را ادامه دهيم، زير سايه مرجعيت آگاه، بهخصوص مرجعيت اعلي آيتالله سيستاني (دامظله) و مسير تغيير و اصلاح و بازسازي را تا سرمنزل مقصود دنبال كنيم، به دست جوانانمان، به همت نيروهاي صادق و غيور كشور عزيزمان.»