عدد نوشت
اختلاف قيمت كولرهاي گازي در بازار
كولرهاي آبي در كوچكترين اندازه 290 هزار تومان و در بزرگترين حجم با پوشال سلولزي سه ميليون و 700 هزار تومان قيمت دارند. همچنين كولرهاي گازي و اسپيلتها بسته به برند و ظرفيت سرمايش و گرمايششان از يك ميليون و 500 هزار تا بيش از شش ميليون تومان فروخته ميشوند. بازار انواع كولرهاي گازي و آبي كه با گرم شدن هوا رونق ميگيرد، در برندها و اندازههاي مختلف و امكاناتي كه دارند عرضه ميشوند. البته با وجود آنكه طي سالهاي اخير كولرهاي گازي در مدلها و با امكانات متعددي در بازار عرضه شده و مشتريان خاص خود را هم دارد طبق گفته فروشندگان همچنان بخش قبال توجهي از مردم از كولرهاي آبي استفاده ميكنند. از اين جهت اطلاع از قيمتها، امكانات، نحوه استفاده و نگهداري از كولرهاي آبي به خصوص در ماههاي گرم سال اهميت دارد.
ادامه كاهش نزولات جوي
سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) همگام با يونسكو، بانك جهاني، تسهيلات جهاني محيط زيست (جف) و انجمن بين المللي متخصصان آبهاي زيرزميني خواستار اقدام جامعه جهاني براي مديريت كاهش و تخريب فزآينده منابع محدود آبهاي زيرزميني شد. بنا بر بررسيهاي فائو، شدت برداشت از منابع آب زيرزميني در قسمتهاي وسيعي از چين، هندوستان، پاكستان، بنگلادش، ايران، ايالات متحده امريكا، مكزيك و اروپا در بالاترين ميزان قرار دارد. چنين فرآيندي ميتواند منجر به از دست رفتن منابع آب شيرين در زماني كه ذخيره آب زيرزميني براي تامين امنيت آبي و سازش با تغييرات اقليم بسيار حياتي است، شود. گمانه زنيهاي فائو نشان ميدهد كه طي 40 سال گذشته سرانه دسترسي به آب شيرين در منطقه خاور نزديك به ميزان دو سوم كاهش يافته و اين روند نزولي احتمالا تا سال 2050 به ميزان 50 درصد ديگر ادامه خواهد داشت.
رشد درآمد ماليات ارزش افزوده
در بخش مالياتهاي مستقيم با 18 هزار و 832 ميليارد تومان كه 99 درصد پيشبيني محقق شده و 7 درصد نيز نسبت به 92 رشد دارد. همچنين در بخش ماليات ارزشافزوده 8 هزار و 545 ميليارد تومان درآمد 93 بوده است كه 96 درصد پيشبيني محقق شده است و نسبت به سال 92 حدود 75 درصد رشد دارد كه بخش اعظم افزايش درآمدها مربوط به اين ماليات است. بخشي به خاطر افزايش تعداد موديان و نيز بالا رفتن نرخ ماليات ارزش افزوده است. امسال نرخ ماليات نيز 9 درصد است كه يك درصد آن مربوط به سلامت و بهداشت، 7/4 درصد مربوط به دولت و 3/2 درصد براي عوارض شهرداريها و دهياريها است.
تعداد واگذاري شركتهاي دولتي
معاون سازمان خصوصيسازي گفت: از ابتداي تشكيل سازمان خصوصي سازي تاكنون، حدود ۱۱۵۰ شركت دولتي در ليست واگذاريها قرار گرفته و كار واگذاري آنها انجام شده است و از اين تعداد، تنها ۱۰ درصد باقي مانده است. داود خاني با اشاره به اينكه در سال 94 حدود 120 تا 130 شركت در فهرست واگذاريهاي سازمان خصوصيسازي قرار خواهند گرفت، گفت: آگهي واگذاري اين شركتها پس از آمادهسازي، اصلاح ساختار و قيمتگذاري و نيز تاييد هيئت واگذاري در روزنامهها درج خواهد شد و پس از آن عرضه سهام دولتي انجام ميشود. معاون برنامهريزي، توسعه منابع و امور پشتيباني سازمان خصوصيسازي افزود: به طور معمول با توجه به برگزاري فصل مجامع در خرداد و تيرماه هر سال، حجم واگذاريهاي بلوكي دولتي كاهش مييابد كه امري طبيعي است و پس از فصل مجامع عرضههاي سازمان خصوصيسازي شدت ميگيرد.