حالا نوبت عربستان است
نعمت احمدي
چرا منطقه خاورميانه ناآرام است؟ اين ناآراميها چرا در ديگر مناطق دنيا به اين گستردگي وجود ندارد، شمال آفريقا هم در تب ناآراميها ميسوزد. الجزاير و ليبي دو كشور نفتخيز شمال آفريفا هم تاوان سختي دادند، اما وضع خاورميانه وضعيتي ديگر دارد، شريان حيات كشورهاي صنعتي در خاورميانه ميجوشد، شاهراه نفتي دنيا از خليج فارس ميگذرد، آيا تاكنون فكر كرديد چرا ظرف 30 سال گذشته عفريت جنگ در منطقه فرياد ميكشد؟ جنگ تحميلي عراق عليه ايران، امكانات دو كشور مهم نفتخيز را هدر داد. خرابيهاي ناشي از جنگ تحميلي هشت ساله تا هنوز از اقتصاد ايران تغذيه ميكند. عراق عامل جنگ با ايران هزينهاي سنگينتر پرداخت كرد، ديكتاتور متجاوز عراق، ثروت كويت را هم به آتش كشيد. با جنگهايي كه صدام معدوم در منطقه به راه انداخت ناوگان جنگي امريكا را وارد خليج فارس كرد. خرابيهاي ناشي از حمله عراق به كويت و ويراني عراق ناشي از دو جنگ امريكا عليه عراق، بستر مناسبي است كه كمپانيهاي غربي پولهاي نفتي اين كشورها را تصاحب كنند. هماكنون جنوب خليج فارس به حياط خلوت غربيها تبديل شده است. طرحهاي نوظهوري كه در حاشيه جنوبي خليج فارس به وسيله غربيها كلنگ ميخورد، قلك دايمي كشورهاي غربي است كه همه ثروت شيخنشينها را در خود جمع ميكند. مدتهاست عربستان در حاشيه امن قرار گرفته و با صادرات ميليونها بشكه نفت در روز حسابهاي بانكي شاهزادگان و وابستگان دربار سعودي را در بانكهاي غربي پر و پرتر ميكند، بايد اسامي صاحبان حساب بانكي كه ظاهرا شيوخ منطقه هستند تغيير كند و به نام كمپانيهاي غربي و دولتهاي آنان بشود. گفته ميشود بيش از يك تريليون ذخيره ارزي دولت عربستان است و با فروش روزانه 10 ميليون بشكه نفت حتي با قيمت 50 دلار، هر روز براين ثروت افزوده ميشود. ثروت عربستان آنقدر بالا رفته كه ديگر فروش جنگافزار نظامي هم نميتواند آن را ببلعد، دولتي كه فاقد ارتش قدرتمند زميني است، از تسليحات مدرن هوايي برخوردار است. كارشناسان نظامي خصوصا آنهايي كه در زمينه سلاحهاي مدرن تخصص دارند بر اين باورند كه بسياري از تسليحات دريافتي عربستان از جعبههاي اوليه بيرون آورده نميشود، جعبههايي كه باز نشده كهنه شدهاند.
به باور من غرب نسخه جديدي براي منطقه عموما و براي عربستان خصوصا پيچيده، اگر توانست ذخاير ليبي، كويت و عراق را در جنگ با بهانه بهار عربي به تاراج ببرد، عربستان را وادار كرد كه هزينه ماجراجوييهاي غرب در منطقه را بپردازد. حالا نوبت ثروت انباشت شده عربستان است كه يكجا در جيب كمپانيهاي غربي ريخته شود. گروهگرايي عربستان و حمايت اين كشور از پوسيدهترين عقايد جاهلي منطقه كه متاسفانه رنگ اسلامي هم به آن دادهاند، بهانه مناسبي است كه غرب در ظاهر براي نجات منطقه از داعش، آسمان و درياي منطقه را جولانگاه خود سازد.
بر اين باورم كه هدف بعدي عربستان است، مرگ ملك عبداله و ظهور نسلي جديد از شاهزادگان عرب كه اتفاقا مشق سياست نكردهاند و اسير دست مشاورين جنگي غرب هستند. از طرف ديگر برق دلارهاي نفتي فرصت مناسبي است كه عربستان هم سرنوشتي همانند كويت، عراق و ليبي پيدا كند. يمن ساعت شني سقوط عربستان به كويرستاني است كه ميخواهند ساعت زمان عربستان را از نو به حركت درآورند. ميلياردها پول عربستان است كه همه را وسوسه كرده و تيم جديد حاكمان اين كشور است كه ساعت زمان را كوك كرده است يمن خوشبختي كه در ادل از آن به بهشت ياد ميكردند بدون وجود چاههاي نفت و دارا بودن قبايل متفرق پايان ثروت عربستان است. هرجنگ بهانهاي دارد كه با تكيه برآن بهانه شروع ميشود و در نهايت اهدافي دارد، اما جنگ عربستان در يمن اگر به ظاهر بهانهاي دارد كه به حمايت منصور شروع شده، به يقين فاقد هدف براي عربستان است، عربستان با اين بمباران بيحاصل درهوا و به تازگي با جنگ توپخانهاي در مرزهاي خود با يمن دنبال چيست؟ كارشناسان جنگي منطقه ميدانند كه با بمباران يمن نميتوان انقلاب دروني اين كشور را فرو نشاند، بمباراني بيهدف و نتيجه، نيروي زميني عربستان هم بيانگيزهتر از آن است كه وارد جنگي منطقهاي بشود. لشكر كوچك عربستان از بدو تشكيل تا امروز كدام پيشرفت نظامي را داشته است، اين لشكر در جنگ زميني آن هم با افرادي كه با تكيه بر اعتقادات خود وارد نبرد شدهاند كارايي لازم كه هيچ، كمترين انگيزه را ندارد. عربستان تاكنون به ظاهر از همه تنشهاي منطقه خود را دور نگه داشته و از اين تنشها سود برده، نفت موتور جنگهاي منطقهاي سود برد، حالا نوبت عربستان است. در كوتاهمدت عربستان عرصهاي خواهد شد كه سوداگران اسلحه ميداندار آن هستند، بايد بيش از هزار تزبون ثروت عربستان جابهجا بشود، بايد ميلياردها پول صرف اسلحههايي بشود كه تنها براي كارخانجات سازنده آن سودآورند، بمب ساعتي فقير كردن عربستان آماده انفجار است، دولتمردان ما بايد و بايد خود را از منطقه مينگذاري شدهاي كه براي تصاحب ثروت عربستان ترسيم شده دور نگه دارند. به سادگي ميشود، غرش توفاني كه در صحاري عربستان به صدا درآمده است را شنيد. آتش اين توفان ما را در خود فرو نبرد.