«اعتماد» از مهمترين رويدادهاي سياسي 13 روز نخست سال و سده نو گزارش ميدهد
از درگذشت ريشهري تا اكانتهاي جعلي
نخستين روز سال و سده نو هنوز به پايان نرسيده بود كه نخستين وزير اطلاعات جمهوري اسلامي، دار فاني را وداع گفت. خبري كه البته در همان دو، سه ساعت نخست دومين روز بهار 1401 روي خروجي خبرگزاريها و ديگر منابع خبري رفت و اين رسانهها از درگذشت محمد محمدینیك خبر دادند. البته نام نخست او پس از تولد در هفتمين روز آبانماه 1325 «محمد درونپرور» بود، اما در حالي كه در ادامه زندگي، نام شناسنامه خود را به «محمد محمدينيك» تغيير داد، در عالم سياست نه به نام «درونپرور» شناخته ميشد و نه حتي آنطور كه ظاهرا خود ميپسنديد با نام «محمدينيك» شهره بود؛ بلكه اين نام «ريشهري» يا «محمد محمديريشهري» بود كه او در عالم سياست به آن معروف بود. روحاني منتسب به جناح راست و جريان محافظهكار كه نهتنها پس از تاسیس وزارت اطلاعات جمهوري اسلامي، در نخستين تجربه مديريت كلان خود در سال 63 تصدي اين وزارتخانه را برعهده گرفت و تا 68 وزير اطلاعات دولت جنگ بود و در ادامه مسير نيز در چند سمت ارشد قضايي همچون دادستان کلکشور، دادستان دادگاه ویژه روحانیت و حاکم شرع دادگاههای انقلاب و دادگاه انقلاب ارتش انجام وظيفه كرد، بلكه كانديداتوري انتخابات رياستجمهوري هفتم در دوم خردادماه 76 و خبرگان رهبري پنجم در هفتم اسفندماه 94 بيش از تمامي آن سمتها و كرسيهاي ارشد مديريتي منجر به معروفيت سياسي او شد. آن هم در حالي كه در اولي، پايينتر از هر 3 كانديداي ديگر، با كسب كمتر از 3 درصد از مجموع آراي شهروندان در رده چهارم قرار گرفت.
اما در حالي كه دو، سه روز نخست سال و سده نو، تحتالشعاع خبر درگذشت ريشهري و البته سخنراني نوروزي رهبري و انتخاب نام سال بود، در ادامه روزهاي نوروزي، عمده خبرهاي سياسي، خبرهايي بودند با حال و هواي فرهنگي- اجتماعي؛ نوروزي كه شايد يكي از سياسيترين رويدادهايش، ماجراي عجيب، تلخ و تاسفآور استاديوم امام رضا مشهد و آخرين بازي تيم ملي فوتبال بود و پيش از آن هم چند اتفاق عجيب از جنس جمعآوري يك مجسمه زن در گرگان به دليل پوشش و حجابي كه ظاهرا نامناسب بوده، يك اتفاق عجيبتر را نيز از سر گذراند. ماجرايي كه البته همچون ماجراي برخورد دور از انتظار و توهينآميز به زناني كه در ازاي خريد بليت آخرين بازي تيم ملي فوتبال در رقابتهاي مقدماتي جام جهاني، با درهاي بسته استاديوم و حتي گاز اشكآور بدرقه شدند، از آن اخبار سياسي بود كه حال و هوايي سياسي- اجتماعي نيز داشت. ماجرايي كه پس از انتشار ويديويي كوتاه از يك مصاحبه تصويري روحالله مومننسب، فعال فرهنگي اصولگرا آغاز شد و واكنشهايي گسترده را نيز درپي داشت. آنجا كه مومننسب كه چند صباحي است خود را «دبيركل جبهه انقلاب اسلامي در فضاي مجازي» معرفي ميكند، صراحتا و البته با افتخار از ساخت اكانتهاي جعلي به نام افرادي پرده برداشت كه به گفته او، مخالف نظام جمهوري اسلامي بودند. 256 حساب كاربري كه مومننسب مدعي شد در همان «جبهه انقلاب اسلامي در فضاي مجازي» به صورت «آتش به اختيار» جعل شده تا با انتساب اظهارات خلاف به آن افراد به گفته او مخالف نظام، آنان را نزد افكار عمومي بدنام كنند!
ناگفته نماند كه جز اين، چند اتفاق ديگر همچون سفرهاي رييسي و اميرعبداللهيان و انتصاب امام جمعه كاشان و رويدادهايي از اين دست نيز در اين نخستين نوروز سده پانزدهم خورشيدي رقم خورد.