• 1404 شنبه 14 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5297 -
  • 1401 سه‌شنبه 15 شهريور

ناصر كنعاني، سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به «اعتماد»:

بر حفظ ژئوپليتيك منطقه (در مرزهاي شمالي) تاكيد داريم

گروه ديپلماسي

ناصر كنعاني، سخنگوي وزارت خارجه روز دوشنبه در نشست خبري با خبرنگاران رسانه‌هاي داخلي و خارجي به پرسش‌هاي متعدد پاسخ داد. 

اعتماد: در چندروز اخير شاهد جنگ لفظي سايت‌ها و‌روزنامه‌هاي نزديك به رياست‌جمهوري و نهادهاي امنيتي آذربايجان عليه ايران بوديم و بعضا از لزوم جدايي آنچه آذربايجان جنوبي مي‌خوانند از ايران شدند. همزمان اظهارنظرهايي صورت گرفته درباره كشيدن دالان اختصاصي براي جمهوري آذربايجان از خاك ارمنستان به نخجوان كه مي‌تواند قطع‌كننده ارتباط ايران با خاك ارمنستان باشد. با توجه به نص صريح رهبري در مخالفت با اين مساله در ديدار با مقام‌هاي ارشد جمهوري آذربايجان، موضع صريح و مشخص وزارت‌خارجه درباره اين تحركات چيست؟
ناصر كنعاني در پاسخ به اين پرسش «اعتماد» گفت: فارغ از آنچه بعضا در مطبوعات و رسانه‌ها مواضعي از سوي افراد يا اشخاصي نقل مي‌شود كه مي‌تواند در پاره‌اي موارد سازنده و كمك‌كننده نباشد، خوشبختانه در سايه وجود اراده سياسي مشترك بين مقام‌هاي عالي دو كشور ايران و آذربايجان كه در عالي‌ترين سطوح، ديدگاه رهبر معظم انقلاب، ديدگاه روساي جمهور، وزراي امور خارجه و مسوولان عالي امنيتي دو كشور، خوشبختانه اين اراده سياسي بين دو كشور وجود دارد كه فضاي روابط در يك فضاي آرام سازنده و رو به جلو به گونه‌اي مديريت شود كه مناسبات دو كشور در زمينه‌هاي مختلف روز به روز گسترش و توسعه پيدا كند. بنابراين ما در حوزه سياسي و مسوولان عالي دو كشور شاهد وجود اراده و خواست مشترك هستيم. هيات‌هاي دو كشور در سطوح مختلف در ماه‌هاي اخير، منتهي به همين ايام اخير، در سطوح سياسي، امنيتي و نظامي با همديگر گفت‌وگو داشتند. ارتباطات اقتصادي ما خوشبختانه تقويت شده، الحمدلله روند همكاري‌هاي تجاري روبه جلو و صعودي است. معتقدم كه خوشبختانه فضاي سياسي بين دو كشور فضاي مناسبي است براي اينكه ما از برخي تنش‌هايي كه گاه و بيگاه در حوزه رسانه‌اي رخ مي‌دهد، عبور كنيم و اساسا آنها را ملاك عمل و قضاوت قرار ندهيم.در مجموع تحولات حوزه قفقاز جنوبي، همواره براي جمهوري اسلامي ايران مهم بوده است. ما در اين زمينه ديدگاه‌هاي‌مان را به‌طور شفاف، صريح و در عالي‌ترين سطوح اعلام كرده‌ايم. براي ايجاد ثبات و امنيت در قفقاز جنوبي همه‌جوره كمك كرده‌ايم و براي استمرار كمك‌ها آمادگي داريم.آنچه جمهوري اسلامي ايران همواره تاكيد كرده است اين بود كه ژئوپوليتيك منطقه بايد حفظ شود و تغيير در آن ايجاد نشود.
برجام تنظيم‌كننده روابط دو‌جانبه ايران و امريكا نيست 
به گزارش خبرگزاري فارس، كنعاني در پاسخ به سوال خبرنگار لس‌آنجلس تايمز درباره اينكه اگر برجام احيا شود آيا شركت‌هاي امريكايي امكان حضور در ايران را خواهند داشت، گفت: توافق برجام و توافقي كه احتمال مي‌رود در آينده شكل بگيرد، تنظيم‌كننده روابط دوجانبه ايران و دولت امريكا نيست، بلكه حل و فصل‌كننده يك بحران تصنعي و غيرضروري است كه در ارتباط با فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران با اهداف و انگيزه‌هاي سياسي باز شده و تاكنون اين پرونده مفتوح باقي‌ مانده است. موضوع توافق برجام و مذاكراتي كه غيرمستقيم از سوي مذاكره‌كننده اتحاديه اروپا و با واسطه اتحاديه اروپا با امريكا برقرار است، صرفا ناظر بر بستن پرونده ادعايي هسته‌اي عليه ايران است و ناظر بر مناسبات و ارتباطات دوجانبه ايران و دولت امريكا نخواهد بود.
در مساله هسته‌اي هم به دنبال دريافت 
تضمين  هستيم 
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به پرسشي درباره مذاكرات وين و بحث تضمين‌ها و مسائل باقيمانده بين ايران و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي گفت: متعاقب دريافت پاسخ طرف امريكايي از طريق هماهنگ‌كننده پاسخ خود را ارايه كرديم. پاسخ ما به لحاظ محتوا با دو هدف اساسي صورت گرفت، يكي اينكه ما تلاش كرديم از بندهاي دريافتي از طريق هماهنگ‌كننده ابهام‌زدايي كنيم و تلاش كرديم متن را شفاف كنيم و يك متن قوي‌تري ارايه كنيم. اين امر با هدف پايدار كردن توافق احتمالي آتي صورت گرفت. به اين معنا كه در صورت شكل‌گيري توافق از سوء تفسيرهاي احتمالي آتي كه مي‌تواند روند اجراي توافق را با اخلال و مشكل مواجه كند، پيشگيري كنيم. ما در اين خصوص سازنده عمل كرده و حركتمان رو به جلو بود. همين انتظار را داريم كه طرف مقابل سازنده عمل كند.
او درباره بحث تضمين‌ها نيز افزود: مهم‌ترين دستوركار بحث تضمين‌هاست. هر توافقي شكل بگيرد، اگر چارچوب تضمين محكم نباشد، در هر زماني ممكن است شاهد اتفاقات ناگوار در ارتباط با توافق باشيم. همانطور كه در مرحله قبل بعد از توافق ۲۰۱۵ هم شاهد اين رخداد بوديم. ايران يكجانبه به توافق عمل كرد دولت امريكا خارج شد و عمل نكرد و طرف‌هاي اروپايي به تعهدات‌شان عمل نكردند و نتوانستند خسارات ناشي از خروج يكجانبه و غيرقانوني دولت امريكا را جبران كنند. موضوع تضمين براي ايران بسيار حائز اهميت است و دو وجه دارد. يك وجه آن تضمين لغو تحريم‌هاست به گونه‌اي كه جمهوري اسلامي ايران از مزايا و منافع اقتصادي برجام به صورت كامل منتفع شود. وجه ديگر تضمين موضوع هسته‌اي است و دور كردن آژانس بين‌المللي انرژي اتمي از رفتار و بازي‌هاي سياسي است و اينكه اتهامات سياسي در مناسبات آتي ايران با آژانس، باعث ايجاد خلل و اخلال در روند اجراي توافق نشود. بحث تضمين براي ايران مهم است هم در حوزه انتفاع اقتصادي و رفع تحريم‌هاي اقتصاي و هم در حوزه رفع مشكلات مرتبط با همكاري‌هاي شفاف و قانوني و سازنده ايران با آژانس.

 

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون