• 1404 پنج‌شنبه 12 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3286 -
  • 1394 دوشنبه 15 تير

معاون رييس‌جمهور در امور زنان:

پشت درهاي بسته درباره معضلات، تئوري‌هاي قشنگ مي‌دهيم

اعتماد|دختر كلاهش را بالا مي‌زند، موهايش به طرز نامرتبي ريخته، مردي كه همراهش است و مي‌گويد برادر اوست، مي‌گويد: «ناراحتي عصبي داره، موهاشو با دست مي‌كنه» دختر سي ساله با نگاهي خالي به زناني كه شبيه زناني كه تا به حال ديده است، نيستند، مي‌گويد: «خانم براي ما كاري مي‌كنيد يا ما همين جوري بايد زندگي كنيم.» بالاترين مقام مسوول كشور در حوزه زنان، لحظاتي در پارك حقاني محله دروازه غار شنونده حرف‌ها و مشكلات زنان بي‌خانماني بود كه هيچ تريبوني ندارند و صداي‌شان به هيچ كجا نمي‌رسد. زناني كه همواره ترجيح‌ها بر اين بوده كه انكار شوند و برچسب بخورند، نه اينكه ديده شوند و كسي پاي حرف‌هاي‌شان بنشيند. شهين‌دخت مولاوردي در حاشيه بازديد از «خانه خورشيد»، لحظاتي را در پارك حقاني گذراند. پاركي مملو از معتادان و بي‌خانمان‌هايي كه در سكوتي مرگ آور در ظهر داغ تابستان در سايه گرم درختان خميده و تسليم مخدر‌هاي گوناگون شده بودند. معاون رييس‌جمهور بخشي از روز يكشنبه را در كنار آسيب‌ديده‌ترين شهروندان تهران گذراند، لحظاتي كه پر بود از درد دل كساني كه مسوولان در ميان‌برنامه‌هاي‌شان جايي براي شنيدن حرف‌هاي‌شان ندارند. زنان و مردان فراموش شده‌اي كه تنها همدم‌شان دود است و سرنگ و تنهايي و بي‌سقفي.

در جلسه‌اي كه در ابتداي اين بازديد تشكيل شد، ليلا ارشد مددكار اجتماعي و مسوول خانه خورشيد در صحبت‌هايي كه در جمع مسوولان و خبرنگاران داشت، از معضلاتي كه در طول سه دهه فعاليتش در محله معضل‌خيز دروازه غار با آن روبه‌رو بوده، گفت و از زناني كه شناسنامه ندارند و به تبع اين مساله از بسياري خدمات و تسهيلات محرومند. ارشد درباره پايين آمدن سن اعتياد و قانون‌هايي كه اجرايي شدن‌شان حقوق زنان را نقض مي‌كند، گفت و تلاش‌هايي براي رفع اين مساله داشته‌اند. ليلا ارشد با اشاره به اينكه چرخه آسيب در اين چند سال نشكسته است، گفت: «زناني هستند كه وقتي مادر مي‌شوند حاضرند اعتيادشان را ترك كنند، اما هيچ سرپناهي ندارند، كسي نيست از كودكان آنها حمايت كند.» فاطمه عباسي، معاون پيشگيري بهزيستي شهرستان‌هاي استان تهران، طي اين بازديد به ارايه آمارهايي در زمينه آسيب‌هاي حوزه زنان پرداخت و گفت: «ما در بهزيستي بحث درمان را انجام مي‌دهيم، ولي بعد از اينكه اين افراد درمان مي‌شوند و بايد به جامعه برگردند و توانمند شوند، نه سازمان بهزيستي اين توان را دارد، و نه بودجه و حمايت‌هاي خاص در اين زمينه وجود دارد.»

پس از شنيدن صحبت‌هاي مسوولان مركز و همچنين مسوولان بخش‌هاي مختلف بهزيستي، معاون رييس‌جمهور از بخش‌هاي مختلف خانه خورشيد از جمله كارگاه توانمند‌سازي زنان خانه خورشيد بازديد كرد. مولاوردي گفت: «از مدت‌ها پيش براي بازديد از اين موسسه و موسسات مشابه برنامه‌ريزي كرده بوديم، موسساتي كه هدف مهم كاهش آسيب اعتياد و توانمند‌سازي زنان بهبود يافته را در دستور كار دارند، همان‌طور كه بارها هم اعلام شده دولت بدون مشاركت سازمان‌هاي مردم نهاد و بخش غير دولتي نخواهد توانست اين مسووليت مهم را بر دوش بكشد، آقاي روحاني هم بارها به اين موضوع تاكيد كردند، در برنامه‌هاي دستگاه‌هاي مختلف هم اين موضوع پيگيري مي‌شود، اميدواريم با يك برنامه‌ريزي درست، دولت بتواند مشاركت اين بخش را جلب كند، و امور را به مردم بسپارد.»

مولاوردي در پاسخ «اعتماد» در مورد مشكلات فعاليت در حوزه زنان وحمايت از سازمان‌هاي مردم نهادي كه در زمينه آسيب‌هاي زنان فعاليت مي‌كنند، گفت‌: «هدف از اين بازديد‌ها هم همين است كه هم از نزديك در جريان عملكرد و فعاليت‌ها قرار بگيريم و هم مشكلات و مسائلي را كه وجود دارد، به سهم خودمان پيگيري كنيم و زمينه‌هايي را كه براي حمايت ممكن است وجود داشته باشد، فراهم كنيم، بايد ظرفيت‌هايي كه وجود دارد، مديريت شود، در مورد اين موضوع خاص دستگاه‌هاي متعددي وظيفه دارند، اينكه تنها سازمان بهزيستي يا معاونت زنان را متولي اين امر بدانيم نگاه غيرواقع‌بينانه‌اي است، به نظر مي‌رسد كه تك‌تك ما به عنوان شهروند جامعه مسووليم، هر گوشه كار را يك دستگاه بايد بر عهده بگيرد، تا ما بتوانيم ادعا كنيم كه در اين رابطه توانستيم كاري انجام بدهيم.»

معاون رييس‌جمهور در مورد وجود خلاء‌هاي قانوني در حوزه زنان گفت: «اين يكي از مواردي است كه در حوزه اختيارات و وظايف ماست، در اين دو سال هم مواردي را شناسايي كرديم و هر موردي كه به معاونت منعكس شود را پيگيري خواهيم كرد، و در صورت لزوم مي‌توانيم مصوبه هيات وزيران يا لوايحي را در اين باره داشته باشيم»

در پايان اين بازديد، مولاوردي به همراه مدير خانه خورشيد و معاون زنان سازمان بهزيستي و منير آرامي، دبير كارگروه زنان با توانايي‌هاي خاص، بازديدي كوتاه از پارك حقاني محله شوش داشتند، طي اين بازديد كه در يكي از پارك‌هاي پرمعضل محله انجام شد، لحظاتي به شنيدن حرف‌هاي آسيب‌ديدگاني گذشت كه در پارك سكونت داشتند، زنان و مرداني كه به اميد حل مشكلات‌شان با ديدن يك مسوول كه حتي نمي‌دانستند از كدام نهاد و سازمان آمده، شروع به درد دل كردند و مشكلات بي‌پايان‌شان را با معاون رييس‌جمهور در ميان گذاشتند. معاون رييس‌جمهور در امور زنان در پايان بازديد از پارك حقاني در يك جمله گفت: «اين شرايط واقعا غيرقابل تصور بود، در مورد اين مشكلات شنيده بودم ولي تصور نمي‌كردم اوضاع اينقدر وخيم باشد. اين بازديد قطعا در تصميم‌گيري‌هاي پيش‌روي‌مان بي‌تاثير نخواهد بود، چون نگاه‌مان نسبت به چيزي كه قبلا شنيده بوديم و حالا از نزديك ديديم، تغيير كرده است.»

ليلا ارشد پس از بازديد معاون رييس‌جمهور از خانه خورشيد و محله اطراف آن، در مورد تاثير چنين بازديدهايي گفت: «‌فكر مي‌كنم حتي اگر يك نفر را هم از اين مسائل آگاه كنيم، وقتي افرادي به عنوان نمايندگان مردم و تصميم‌گيرندگان، به‌طور عيني اين مسائل را مي‌بينند، بي‌تاثير نخواهد بود.»

در ديدار از خانه خورشيد علاوه بر معاون رييس‌جمهور در امور زنان، انوشيروان محسني‌بندپي، رييس سازمان بهزيستي و مصطفي سراج رييس اداره بهزيستي شهرستان تهران، بختيار خلج معاون امور زنان سازمان بهزيستي و فاطمه عباسي معاون پيشگيري بهزيستي شهرستان‌هاي استان تهران، حضور داشتند. «خانه خورشيد» نخستين مركز گذري كاهش آسيب زنان است كه با هدف ارايه خدمت و حمايت از زنان آسيب ديده از اعتياد، در محله دروازه غار چندسالي است راه‌اندازي شده.

 

نبايد واقعيت جامعه را كتمان كنيم

انوشيروان محسني بند پي در حاشيه اين بازديد گفت: «سازمان بهزيستي از نهادهاي تخصصي است كه يكي از برنامه‌هاي آن در زمينه كاهش بروز و شيوع آسيب‌هاي اجتماعي و بعضا برخي معلوليت‌ها است. برنامه‌هاي اين سازمان تقويت انگيزه‌هاي مشاركتي است كه در انجمن‌ها، نهادهاي خيريه و سازمان‌هاي مردم نهاد وجود دارد.» بند پي در مورد فعاليت‌هاي مراكزي شبيه خانه خورشيد گفت: «در صورتي كه بتوانيم چنين موسساتي را در كشور توسعه دهيم و بر نحوه عملكرد آنها نظارت داشته باشيم، از حمايت‌هاي خود با رويكردهاي تقويتي مضايقه نخواهيم كرد. ما نبايد واقعيت‌هاي جامعه را كتمان كنيم، مردم بايد واقعيت‌ها را بدانند، اين مساله باعث مي‌شود كه ما افزايش مشاركت مردمي داشته باشيم. دستگاه‌هايي كه متولي آسيب‌هاي اجتماعي هستند، مي‌توانند به همراه سازمان بهزيستي مطالبات‌شان را مطرح كنند، بحثي كه ما در برنامه ششم دنبال مي‌كنيم اين است كه پيوست مسائل آسيب‌هاي اجتماعي را در هر برنامه زير بنايي داشته باشيم تا حداقل آسيب‌ها را در جامعه داشته باشيم.»

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون