• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۷ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5442 -
  • ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۵ اسفند

مجلس باز هم بابت تذكري پيرامون مسموميت دانش‌آموزان متشنج شد

اعتراض به درخواست‌كنندگان پيگيري مسموميت‌هاي سريالي

محمدحسن نجمي

سريال مسموميت دانش‌آموزان، باز هم سوژه نمايندگان شد تا در جلسه علني مجلس درباره آن صحبت كنند. صحبت‌هايي كه باعث شد تا صحن مجلس براي دقايقي متشنج شود.

ماجرا از تذكر قانون اساسي غني نظري‌خانقاه نماينده خلخال شروع شد. او در اخطاري با استناد به اصل 86 قانون اساسي با اشاره به موضوع مسموميت‌ها در مدارس اين شهرستان، گفت: ما نمايندگان وظيفه اعلام اين موارد و پيگيري اين موضوعات را داريم، همچنين مسوولان مربوطه نيز بايد با جديت موضوع مسموميت‌ها در مدارس را پيگيري كنند. مسموميت سريالي دانش‌آموزان به خلخال رسيد و مردم ناراحت و عصباني هستند.
اما همين دو خط تذكر كافي بود تا برخي نمايندگان تندروي مجلس اطراف او جمع شوند و نسبت به اظهارات نماينده خلخال واكنش  نشان دهند.
يكي از اين نمايندگان جواد كريمي قدوسي، نماينده تندروي مشهد بود كه قصد داشت از بيان تذكر ممانعت كند كه همين موضوع باعث متشنج شدن جو مجلس براي دقايقي شد. بنا به گزارش ايسنا، كريمي قدوسي هنگام تذكر نظري، بالاي سر صندلي او ايستاده بود و مشغول بيان حرف‌هايي بود.
همزمان با بيان اين تذكر، محمدباقر قاليباف از غني نظري خواست كه در موضوع تذكرش را بگويد.
نماينده خلخال سخنان رييس مجلس را بي‌پاسخ نگذاشت و گفت: آقاي قاليباف در شهرستان خلخال دانش‌آموزان به دليل مسموميت به بيمارستان رفته‌اند و بعد شما توقع داريد من درباره چه چيزي صحبت كنم؟ وظيفه من اين است كه بگويم دستگاه‌ها موضوع را پيگيري كنند و از دستگاه‌هاي مسوول اين را مطالبه كنم. از صبح مردم به من زنگ مي‌زنند و مي‌خواهند كه موضوع را پيگيري كنم.
نظري افزود: دانش‌آموزان در خلخال مسموم شده‌اند و من بايد اعلام كنم؛ گويا آقاي كريمي قدوسي ناراحت مي‌شوند. پس من ديگر حرفي نمي‌زنم.
رييس مجلس هم به نظري پاسخ داد و گفت: پيگيري وظيفه ما است و در آن شكي نيست.
با پايان صحبت‌هاي اين نماينده، محمودوند نماينده خرم‌آباد با فرياد گفت كه كريمي قدوسي چه كاره است؟ حضور و ايستادن او كنار صندلي نظري باعث شد تا تعدادي ديگر از نمايندگان هم به آن محل بروند و با يكديگر گفت‌وگو كنند؛ آن هم وسط بررسي لايحه بودجه! در همين حين محمودوند از نمايندگان مي‌خواست كه نسبت به موضوع مسموميت اعتراض كرده و حرف بزنند. آن‌طور كه ايسنا نوشته، در همين حين موسي غضنفرآبادي نماينده بم و رييس كميسيون قضايي اقدام عجيبي انجام داد و «از مكالمه نمايندگان با تلفن همراهش فيلم مي‌گرفت.»

طبق قانون اساسي نمايندگان در بيان مطلب آزاد هستند
غني نظري نماينده خلخال درگفت‌وگو با «اعتماد»، پيرامون حواشي ايجاد شده هنگام بيان تذكرش، گفت: طبق قانون اساسي نمايندگان در بيان مطلب و موضوعات آزاد و مصون از پيگرد قضايي هستند. مجلس رييس دارد و ايشان صلاح ديدند كه صحبت كنم. من هم مطلب خاصي نگفتم و تنها خواستار پيگيري شدم. 
او با بيان اينكه متاسفانه برخي همكاران كاسه داغ‌تر از آش شده‌اند، افزود: بالاخره بايد آمرين و عاملان اين اقدامات مشخص شوند و قوه قضاييه هم برخورد كند. اگر اين مطالبات را نماينده مجلس نگويد چه كسي بايد صحبت كند؟
نماينده خلخال ادامه داد: اين حركت همكاران خارج از پروتكل نمايندگي و رفتار همكاري بود و انتظار چنين رفتاري را نداشتم و كم‌لطفي شد.
 3،2 نفر از همكاران شلوغ كردند.
او در ادامه تاكيد كرد كه موضوع تذكر بنده هم خارج از موضوع بود اما بايد در اين مورد تذكر مي‌دادم چون كه مساله الان در منطقه اين موضوع است. شما فرض كنيد در يك شهري زلزله آمده باشد، بعد نماينده آن شهر به‌جاي مطالبه كمك و پيگيري مشكلات مردم، درباره اساسنامه شركت‌هاي شستا صحبت كند! خب خنده‌دار است! بايد مقتضيات زمان را هم درنظر بگيريم.
نماينده خلخال درباره وضعيت حوزه انتخابيه‌اش و دانش‌آموزان مسموم شده هم گفت: در منطقه ما دانش‌آموزان به بيمارستان اعزام شدند و باعث نگراني‌هايي شده است. 15،10 نفر از دانش‌آموزان دچار مشكل شدند و به بيمارستان رفتند ولي خوشبختانه همه‌شان از بيمارستان مرخص شدند و حالشان خوب است.

اقدام مشابه از سوي نماينده‌اي با مواضع مشابه
هفته گذشته بود كه صابون اقدامي مشابه از سوي يك نماينده تندروي مجلس به تن محمودوند خورده بود.
او در جريان جلسه علني مجلس، در حال گفتن يك تذكر قانون اساسي پيرامون مسموميت دانش‌آموزان بود: «دختربچه‌هاي مظلوم ما در حال پرپر شدن هستند. اگر دختر خود ما بود نيز اين‌گونه رفتار مي‌كرديد؟ چرا بايد مجلس هيچ واكنشي به اين موضوع نشان ندهد.» بعد از پايان تذكرش، محمدتقي نقدعلي نماينده خميني‌شهر مقابل محمودوند حاضر شد و خطاب به او اعتراض كرد. هرچند مشخص نبود كه نقدعلي چه مطلبي را بيان كرده بود اما از اعتراض محمودوند با صداي بلند، مشخص بود كه در ارتباط با همين موضوع مسموميت دانش‌آموران است؛ او خطاب به نقدعلي گفته بود «شما كه معلم اخلاق هستيد اگر اين اتفاق براي دختر شما مي‌افتاد چه كاري مي‌كرديد؟»

همكاران، بنزين در التهاب دشمن نريزند
اما موضوع مسموميت دانش‌آموزان در شهرهاي گوناگون باعث شد تا جواد كريمي‌ قدوسي نماينده تندروي مجلس هم نسبت به آن موضع‌گيري كند؛ البته بهانه اين تذكر، تنش لفظي‌اش با غني نظري بود. او گفت: «آقاي نظري بيان داشت كه من نمي‌گذارم او صحبت كند؛ بنده هم مثل نمايندگان در اينجا نشسته و در جمع خودمان صحبت مي‌كنم تريبون مجلس دست من نيست كه بخواهم حرف كسي را قطع كنم، اين اختيار رييس مجلس شوراي اسلامي است.»
او سخنانش خطاب به نظري هنگام بيان تذكر را «دلسوزانه» ‌بيان كرد و گفت: «به برخي همكاران گفته‌ام كه در موضوع مسموميت دانش‌آموزان عزيز توجهات لازم را داشته باشند... نظام جمهوري اسلامي ايران صادق در برابر مردم و مقتدر در برابر دشمن است، نظامي است كه توانسته پوزه ۴۷ سرويس اطلاعاتي دشمن را در جنگ تركيبي اخير به خاك بمالد پس آيا نمي‌تواند از پس چنين توطئه‌اي برآيد؟»
كريمي قدوسي تاكيد كرد: «از همكاران تقاضا دارم كه با فضايي كه دشمن در پي ايجاد التهاب است آشنا باشند و بنزين در التهاب دشمن نريزند، كميسيون امنيت ملي هم دغدغه دارد. اجازه ندهيم اين موضوعات باعث ايجاد التهاب در جامعه شود.»

چرا اينها؟
رفتار ديروز كريمي‌ قدوسي را بايد در ادامه اعتراض هفته گذشته نقدعلي به تذكر محمودوند دانست؛ تذكراتي كه هر دو هم پيرامون مسموميت دانش‌آموزان بود. مشخص نيست نمايندگان تندروي مجلس چرا اين ميزان نسبت به طرح موضوع مسموميت‌هاي دانش‌آموران حساسيت دارند؟ درحالي كه رييس‌جمهوري، رييس مجلس و وزراي دولت در اين باره صحبت مي‌كنند، مشخص نيست اين طيف نمايندگان با چه منطقي نسبت به تذكرات همكاران‌شان معترض مي‌شوند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون