• 1404 يکشنبه 29 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5514 -
  • 1402 پنج‌شنبه 1 تير

رييس‌جمهور:

براي افزايش مشاركت مردم، در انتخابات ۱۴۰۰ كانديدا شدم

نهمين گفت‌وگوي زنده تلويزيوني سيدابراهيم رييسي 
به مناسبت دومين سالگرد انتخابات رياست‌جمهوري ۱۴۰۰ سه‌شنبه شب انجام شد. رييس‌جمهور در اين گفت‌وگو با بيان اينكه من احساس وظيفه مي‌كردم كه بايد در انتخابات حضور داشته باشم تا مشاركت هم افزايش پيدا كند، تاكيد كرد: آن زمان بسياري به من مي‌گفتند كه شما مي‌خواهيد با اين شرايط و وضعيت براي كشور چه كنيد؟ اما انگيزه من بازگشت اميد به مردم و جامعه بود و حتي اگر بازهم به آن روزها برگردم وارد همين راه مي‌شوم و به هيچ‌وجه پشيمان نيستم. من اهل عافيت‌طلبي نيستم و نبودم و آمدم تا گرهي از كار مردم باز كنم و اقدام براي حل مشكلات‌شان انجام شود.
سيدابراهيم رييسي در نهمين گفت‌وگوي زنده تلويزيوني كه از شبكه يك سيما پخش شد، با اشاره به رقابت‌هاي انتخاباتي و بيان اينكه هر كانديدايي در انتخابات با شعارها، انگيزه‌ها و تحليل‌هايي وارد رقابت مي‌شود، اظهار كرد: مردم به نحوي با نااميدي در سال ۱۴۰۰ مواجه بودند و اوضاع را بر وفق مراد نمي‌ديدند. من با اينكه جايگاهم در قوه قضاييه به عنوان مطالبه‌گر و رييس قوه جايگاه خوبي بود اما تصورم اين بود كه وظيفه و تكليفي دارم.
وي يادآور شد: مسوولان آن زمان در سخناني مي‌گفتند كه شرايط حتي از زمان جنگ بدتر است و كسري بودجه و وضعيت اجتماعي و سياسي و اقتصادي خاصي داريم كه محصول دشمني دشمنان بود اما عملكرد دولت هم در اين زمينه نقش داشت. رييسي در ادامه گفت: پيگيري كردم كه صلاحيت بقيه مورد بررسي مجدد قرار بگيرد، البته خودشان مي‌گفتند كه اگر ما بياييم تفاوتي ايجاد نمي‌كند و نتيجه انتخابات بر اساس نظرسنجي‌ها مشخص بود. رييس‌جمهوري با بيان اينكه در ابتداي كار دولت تعداد كساني كه به دليل كرونا عزيزان خود را از دست مي‌دادند بسيار بالا بود، اظهار كرد: فعاليت‌هاي اقتصادي و آموزشي تعطيل بود و حتي برخي هموطنان براي تزريق واكسن به كشورهاي همسايه مي‌رفتند. آقايان مي‌گويند ما دنبال واكسن بوديم اما وضعيت اين بود. ما هم توليد و هم واردات واكسن را پيگيري كرديم. مراكز واكسيناسيون در كشور فعال شد، شش نوع واكسن توليد شد و واردات واكسن هم انجام شد. وي افزود: ما كسري بودجه ۴۸۰ هزار ميلياردي هم داشتيم كه راهكارش را افزايش توليد و درآمد كشور درنظر گرفتيم نه چاپ پول. ما در بخش كالاهاي اساسي در برخي موارد از وضعيت زرد به وضعيت قرمز رسيده بوديم. بسياري از كارخانه‌ها دچار تعطيلي و رخوت شده بود و غير از اينها مسائل سياست خارجي هم داشتيم كه با مشكلاتي مواجه بود.
رييسي با تاكيد بر اينكه ما به دنبال كنترل مساله كرونا و بازگشت وضعيت طبيعي به سطح جامعه از اين جهت بوديم، اظهار كرد: ما توليد و اشتغال را افزايش داديم. در دهه ۹۰ تعطيلي بسياري از بخش‌ها را شاهد بوديم. ما در سرمايه‌گذاري كشور شرايط خوبي نداشتيم كه نمي‌خواهم وارد بحث عوامل آن شوم اما با ياري خدا و همت مردم و هدايت رهبري شرايط به نحوي تغيير كرد كه در شش‌ماهه دوم سال ۱۴۰۰ رشد صفر يا چهار دهم درصدي به رشد ۴درصد رسيد كه معنادار است. وي يادآور شد: تورم ۵۹درصدي به حدود ۴۰درصد رسيد. اگر نبوديم به صددرصد مي‌رسيد. برخي مي‌گفتند، نمي‌شود نفت را فروخت اما هم نفت فروختيم و هم رويكردهاي دولت به ايجاد گشايش‌هايي انجاميد. اجلاس شانگهاي برگزار شد و اين‌بار قرار شد كه عضويت ايران بررسي شود.
رييسي ادامه داد: بحث عضويت در شانگهاي ۱۷ سال مطرح بود، اما چه احساسي در آن كشور‌ها ايجاد شد كه حس كردند اين دولت نگاهش به لبخند يا اخم چهار كشور نيست. گفته مي‌شود كه براي واردات واكسن فقط يك تلفن زده شد و كاري نداشت اما چنين نبود. وي تاكيد كرد: ممكن است گفته شود همه اين اقدامات در دولت قبل پيگيري شد اما چرا نه در دولت قبل كه در ۱۷ سال گذشته اين امر به نتيجه نرسيد، چرا كه ديدند نگاه دولت سيزدهم به همه كشورها متعادل است و همان‌طور كه مي‌خواهيم با غرب ارتباط داشته باشيم با شرق هم بايد ارتباط داشته باشيم. به ما مي‌گفتند چطور انتظار داريد كه به ما واكسن دهند وقتي FATF در كشور به نتيجه نرسيده است؟ ورود واكسن به برجام ارتباطي نداشت. نبايد اين نگاه نادرست را داشت كه عضويت در يك سازمان منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي بايد حتما با فلان كار همراه شود. ما هرگز نمي‌گوييم كه نيت آقايان اين نيست كه چنين اقداماتي رخ دهد يا نمي‌خواستند كه رخ دهد بلكه اين وضعيت محصول يك نگاه نادرست بود كه عده‌اي بايد تصميم بگيرند تا مشكلات كشور حل شود. ما اين نگاه را نداريم و زندگي مردم را بند اين حرف‌ها نمي‌كنيم و در عين حال با رويكرد عزت و منافع ملي در زمينه مذاكرات پيش مي‌رويم. رييس‌جمهوري تاكيد كرد: ما چرا از ۱۵ كشور همسايه غفلت كنيم درحالي كه زمينه خوبي براي همكاري با آنان وجود دارد؟ ما با كشورهايي كه ارتباط برقرار كرديم، از غرب و شرق بوده‌اند و گفته‌ايم كه اگر كشوري بخواهد با ما ارتباط داشته باشد و از موضع برابر بيايد، ما با او ارتباط خواهيم داشت اما اگر مثل امريكا دشمني كند موضوع ديگري است. بايد از قدرت كشور براي پيشبرد اهداف كشور استفاده كرد. قدرت فقط هم در قدرت موشكي نيست كه بايد از آن هم تشكر و تقدير كرد، اما قدرت در نماز عيد فطر هم هست و در حضور مردم اين قدرت ديده مي‌شود. بايد از آن براي منافع كشور استفاده كرد. از ابتداي انقلاب اين كشورهاي امريكاي لاتين مثل ونزوئلا به ما و انقلاب ما اعتماد دارند. چرا از اين ظرفيت استفاده نكنيم؟ اين كشور به بهشت منابع معدني معروف است و با قيمت مناسب مي‌توانيم مواد اوليه را تهيه كنيم. مي‌توانيم با كشورها ارتباط فناوري و تعاملات اقتصادي داشته باشيم، چرا استفاده نكنيم؟ رييس‌جمهوري با بيان اينكه كشور ما در حوزه انرژي و فروش نفت ظرفيت دارد، يادآور شد: زماني مسوولان كشور مي‌گفتند نمي‌شود بيشتر از ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار بشكه نفت فروخت اما در اولين بررسي ديديم كه مي‌توان تا بيش از يك ميليون بشكه هم فروخت و پول آن را هم گرفت. چطور شد در طول اين مدت موديان مالياتي ۲ ميليون بيشتر شد و چطور شد كه كسري بودجه ۴۸۰ هزار ميلياردي جبران شد؟
رييسي يادآور شد: بحث در آغاز به كار دولت اين بود كه حقوق را چگونه پرداخت كنيم؟ اما دو سال اخير يك روز هم پرداخت حقوق عقب نيفتاده است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون