• 1404 چهارشنبه 10 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 2312 -
  • 1394 يکشنبه 18 مرداد

انتقاد وزير بهداشت از نقدهاي جهت‌دار و برحسب «وظيفه»

سال انتخابات است و توقعات زياد مي‌شود

 

 

اعتماد| وزير بهداشت دلخور است. دلخور از حواشي تمام ماه‌هاي دو سال گذشته كه وزارت را با بي‌رغبتي و صرفا به احترام رييس‌جمهوري قبول كرده است. چشم پزشكي كه اهل سياستكاري و سياستمداري نبوده و حتي در آن دوراني كه به جهاد سازندگي و رزم در جبهه‌ها مشغول بوده، انديشه «وطن» را در ذهن داشته و شايد سياسي‌ترين كاري كه در اين مدت وزارت انجام داده، تقدير از وزير امور خارجه به مناسبت تلاش براي دستيابي به توافق هسته‌اي و رفع تحريم‌ها و سبك كردن بار گراني از دوش مردم بوده، امروز بايد جوابگوي انتقادات سياست‌پيشگاني باشد كه يا به حسد يا ملتهب از انفجار خشمي فروخفته، وزير و اقدامات و قدم‌هايش را پاي ميز نقدهاي سياستمدارانه مي‌كشند. نقدهايي كه به زعم وزير، كارشناسانه و از سر دلسوزي نيست بلكه «انجام وظيفه‌اي» است كه تكرار و تكرار خواهد داشت.

سيدحسن قاضي‌زاده هاشمي، غروب جمعه كه ساعاتي را در جمع خبرنگاران سپري كرد، با خبرنگاراني كه آنها را حاميان سلامت و حقوق مردم مي‌نامد از اتفاقاتي گفت كه مي‌تواند به بي‌فايده كردن تمام زحمات ماه‌هاي گذشته وزارت بهداشت براي استيفاي حقوق مردم در حوزه سلامت منجر شود.

قاضي‌زاده هاشمي صحبت خود را خطاب به خبرنگاران آغاز كرد و گفت: «شهادت مي‌دهم كه تا اين لحظه هيچ كاري كه به آن اعتقادي نداشتم انجام نداده‌ام و آنچه به عنوان تكريم جامعه خبري بوده برآمده از جان و اعتقاد ما است. شغل شما شريف است و شما شرافتمند. اگر شما خبرنگاران نبوديد امكان توفيق در يك سال گذشته در حوزه سلامت وجود نداشت و سلامت از اولويت‌هاي مهم دولت، مجلس و حتي قوه قضاييه با تلاش رسانه‌ها قرار گرفت هر چند كه رييس‌جمهور در اين زمينه همت بالايي دارد اما تداوم اين جريان و بسترسازي آن مرهون تلاش شماست. نگذاريد سياست‌هاي كلان نظام سلامت در ويترين‌ها معطل بماند؛ اين امر مهم را مطالبه‌گري كنيد. من از طرف ملت ايران و وزارت بهداشت كه دومين وزارتخانه بزرگ كشور است به خاطر امانتداري و همراهي با طرح تحول نظام سلامت از شما تشكر مي‌كنم.»

او كه در همراهي با رييس‌جمهوري براي اجراي وعده كاهش هزينه‌هاي درماني از جيب مردم، متولي طرح تحول سلامت است در دفاع از بزرگ‌ترين وعده دولت يازدهم گفت: «طرح تحول سلامت با سرعت و دقت ادامه مي‌يابد و بايد به آن اعتماد كرد چرا كه برآمده از مطالعه كارشناسي و نتيجه 2 تا 3 دهه سابقه كار آموزشي و پژوهشي افرادي است كه سهم بالايي در پژوهش‌هاي كشور داشته و اكنون وزارت بهداشت را اداره مي‌كنند. مطمئن باشيد طرح تحول سلامت عالمانه است. البته ادعا نمي‌كنم بدون اشتباه هستيم اما در 15ماه گذشته در جهت اعتمادسازي و رفع مشكلات آني مردم تلاش كرده‌ايم و اكنون بايد زيرساخت‌ها را درست كنيم.»

در حالي كه جو ماه‌هاي گذشته عليه جامعه پزشكي ترسيم شده و زياده خواهي پزشكان و قدم‌هاي خارج از چارچوب‌هاي قانون مراكز درمان خصوصي از دلايلي بود كه وزير بهداشت، مهر ماه سال گذشته با رونمايي از كتاب ارزش نسبي خدمات سلامت، هرگونه دريافت خارج از تعرفه‌هاي مصوب دولت را به عنوان خط قرمز غير قابل اغماض نظام سلامت مورد تاكيد قرار داد اما امروز از همراهي نكردن ساير همراهان خبر مي‌دهد. همراهاني كه بايد منابع و سرچشمه تغذيه مراكزي كه موظف به رعايت قانون هستند را تامين كنند كه ظاهرا در اين مسير چندان همراه نبوده‌اند. قاضي‌زاده هاشمي با گلايه از همين كاستي‌ها گفت: «با اينكه تعرفه‌هاي پزشكي را تغيير داديم اما هنوز بيمارستان‌ها تراز منفي دارند و فقط از قعر دره بالاتر آمده‌اند. هنوز با سودآوري فاصله دارند تا اينكه بخش خصوصي در اين زمينه ترغيب شود. وظيفه وزارت بهداشت سياستگذاري به جاي تصدي‌گري در اين حوزه است و اگر در گذشته نيز به اين موضوع بها داده بوديم و مانند وزارت نفت و راه به درستي رفتار مي‌كرديم، امروز بخش خصوصي فعال بود و چنين وضعيتي نداشتيم.»

وزير بهداشت هجمه انتقادات جهت‌دار اخير را زير سوال برد و گفت: «برخي‌ها منصفانه و غيرمنصفانه آنچه در طرح تحول سلامت رخ داد را به اين موضوع گره زدند كه اعتبارات آن به سمت دستمزدها رفته است. به نظر مي‌رسد بايد گزارشي از اين وضعيت داده شود و مردم بدانند اين پول‌ها كجا هزينه شده، چه ميزان تصويب شده و چه ميزان در اختيار ما قرار گرفته است و اين طور نبوده كه ما به يك صنف بپردازيم چرا كه اين ظلم به طرح تحول سلامت است. در سفري كه به مازندران داشته‌ام پزشكان عمومي را ديدم كه دريافتي شان يك ميليون و 600 يا يك ميليون و 800 هزار تومان بود و پزشكي نديدم كه دريافت بالاتر از 3 ميليون تومان داشته باشد. قبلا هم در مجلس اعلام كردم كه ما حاضر هستيم به پزشكان مناطق محروم 15 تا 16 ميليون تومان دستمزد بدهيم اما تا امروز، واقعا تعداد اين پزشكان به تعداد انگشتان دست هم نيست و آنهايي كه حاضر شدند در آن مناطق كار كنند، پول خون‌شان را مي‌گيرند چرا كه در جايي خدمت مي‌كنند كه معلم در آنجا شهيد مي‌شود و كسي حاضر نيست آنجا حضور داشته باشد.»

كمتر از دو سال تا پايان وزارت قاضي‌زاده هاشمي باقي مانده است. وزيري كه تعارفي با جايگاه دولتي خود ندارد وقتي قرار است به عنوان پزشك در خدمت مردم باشد. چنا‌ن‌كه جمعه شب هم براي اعطاي لوح تقدير يكي از خبرنگاران دچار معلوليت، از جايگاه مراسم ويژه پايين آمد تا زحمت خبرنگار را در بالا رفتن از پله‌ها كم كند. قاضي‌زاده هاشمي روزشمار پايان وزارت و حضور در عرصه سياست را در گفت‌وگو با خبرنگاران يادآوري مي‌كند و غافل هم نيست كه تاب انتخابات مجلس دهم تا چه حد مي‌تواند درفضاي كشور تاثيرگذار باشد و مي‌گويد: «امسال، سال سختي است چون سال انتخابات است و توقعات زياد مي‌شود و اين بدترين سمي است كه منابع را هدر مي‌دهد و مردم را نابجا مايوس مي‌كند. ممكن است سياه نمايي‌ها بيشتر شود اما مطمئن هستم كه اين دولت، كار تبليغاتي نخواهد كرد و رييس‌جمهوري هم اجازه آن را نخواهد داد و اميدوارم منابع در جهت رفع محروميت‌ها، اشتغالزايي و اقتصاد مقاومتي هزينه شود.»

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون