• 1404 دوشنبه 22 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3392 -
  • 1394 شنبه 23 آبان

خبر كوتاه

پوتين به ايران مي‌آيد

حجت الاسلام والمسلمين حسن روحاني و ولاديمير پوتين، روساي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري روسيه درباره مهم‌ترين مسائل دوجانبه و منطقه‌اي، گفت‌وگو و تبادل نظر كردند. به گزارش «اعتماد»، رييس‌جمهوري روسيه در تماس تلفني عصر جمعه خود با رييس‌جمهوري كشورمان گفت كه براي حضور در سومين اجلاس سران مجمع كشورهاي صادركننده گاز در آينده نزديك به تهران سفر مي‌كند. پوتين در اين تماس تلفني همچنين ضمن تاكيد بر توسعه و ارتقاي همكاري‌هاي بلندمدت دو جانبه، در خصوص مسائل منطقه نيز با روحاني به تبادل نظر پرداخت. رييس‌جمهور روسيه در جريان اين سفر رسمي، علاوه بر شركت در مجمع كشورهاي صادركننده گاز، ملاقات‌هاي دوجانبه‌اي نيز با مقام‌هاي ارشد ايران خواهد داشت.

 

آمادگي عمان براي ميانجيگري بين ايران و عربستان

وزير خارجه عمان روز گذشته در ديدار با وزير خارجه آلمان از آمادگي مسقط براي ميانجيگري ميان تهران و رياض سخن گفت. به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري كويت (كونا) در كنفرانس مشترك بين وزراي خارجه عمان و آلمان در برلين، يوسف بن علوي با بيان اينكه عمان آماده ميانجيگري بين ايران و عربستان در مورد سوريه است تاكيد كرد: وجود روابط باثبات ميان تهران و رياض براي عمان بسيار مهم است. بن علوي ادامه داد: اختلافاتي ميان مواضع ايران و عربستان وجود دارد و اما در عين حال نسبت به حل اين اختلافات خوشبين هستم. وزير خارجه عمان همچنين در مورد ديدارش با «بشار اسد» رييس‌جمهور سوريه نيز گفت: در اين ديدار گفت‌وگوهايي انجام شد كه افق‌هاي جديدي پيش روي حل بحران سوريه ايجاد كرد. وي در مورد بحران يمن نيز ابراز اميدواري كرد كه اين بحران نيز خاتمه يابد و گفت: نشانه‌هاي مثبتي در مورد برقراري آتش‌بس در يمن وجود دارد؛ آتش‌بسي كه براساس برنامه سازمان ملل صورت مي‌گيرد. در ادامه، فرانك اشتاين ماير نيز گفت: حضور رياض و تهران در گفت‌وگوهاي «وين» گام كوچكي براي حل بحران سوريه محسوب مي‌شود. وي در مورد نشست اول «وين» نيز گفت: اين گفت‌وگوها متشنج بود.

 

آمانو: در تاسيسات پارچين اتاق انفجار مشاهده نشد

مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي با پرداختن به سابقه همكاري ايران و آژانس در سال‌هاي گذشته گفت كه راستي‌آزمايي هسته‌اي مهم‌ترين نقش آژانس در اين ميان بوده است. به گزارش ايسنا، ‌يوكيا آمانو در كنفرانس منع اشاعه و خلع سلاح اتحاديه اروپا گفت كه آژانس چشم و گوش جامعه بين‌الملل درباره موضوعات هسته‌اي در ايران باقي خواهد ماند. آمانو ادامه داد: زماني كه من در دسامبر 2009 به عنوان مديركل فعاليتم را آغاز كردم ايران به مدت هفت سال بود كه در دستوركار آژانس قرار داشت. بازرسان به‌طور فصلي درباره اينكه چه اتفاقاتي در جريان است گزارشاتي را به شوراي حكام ارايه مي‌دادند. وي افزود: سطح همكاري‌ها ميان ايران و آژانس در آن سال‌ها متفاوت بود اما هيچگاه منجر به رفع نگراني‌هاي بين‌المللي نشد. آمانو همچنين گفت: من در گزارشات فصلي خودم به شوراي حكام از سال 2010 تاكنون اعلام كردم كه مواد هسته‌اي اعلام‌شده در ايران هيچگاه از اهداف صلح‌آميز منحرف نشده است. اما به دليل همكاري ناكافي ايران، آژانس قادر نبوده است نتيجه‌گيري كند كه تمام مواد هسته‌اي در ايران در فعاليت‌هاي صلح‌آميز مورد استفاده هستند. وي با اشاره به گزارش آژانس در نوامبر 2011 به شوراي حكام و طرح 12 موضوع در آن مدعي شد: من اطلاعاتي را در اين گزارش ارايه دادم كه نشان مي‌داد ايران فعاليت‌هايي را مرتبط با توسعه انفجارهاي هسته‌اي با قدرت بالا انجام داده است. اين اطلاعات همچنين نشان مي‌داد كه ايران پيش از سال 2003 اين فعاليت‌ها را انجام داده كه ممكن است هنوز ادامه يابد. وي با اشاره به توافق هسته‌اي گفت: سرانجام در سپتامبر 2013 ما شاهد پيشرفت بوديم. مذاكرات مهم ميان ايران و گروه موسوم به 1+5 آغاز شد كه در نهايت به توافق بر سر برنامه اقدام مشترك در اواخر 2013 منجر شد. آمانو افزود: هر چند آژانس بخشي از مذاكرات هسته‌اي ايران و گروه 1+5 نبود ما پيشنهادات فني ارايه مي‌داديم. ايران و قدرت‌هاي جهاني سرانجام در ژوئيه 2015 بر سر برجام به توافق دست يافتند. سپس شوراي امنيت سازمان ملل از آژانس خواست تا به درخواست اين كشورها نظارت و راستي‌آزمايي تعهدات هسته‌اي ايران را طبق برجام انجام دهد. وي با يادآوري توافق ايران و آژانس گفت‌: طبق اين نقشه راه من به همراه ترو واريورانتا، معاون مديركل به ايران سفر و از سايت پارچين بازديد كرديم. همچنين نمونه‌برداري‌هاي محيطي از پارچين صورت گرفت كه هم‌اكنون در آزمايشگاه‌هاي تخصصي آژانس در وين قرار دارند و بازرسان در حال بررسي آنها هستند. مديركل آژانس گفت كه در تاسيسات پارچين اتاق انفجار مشاهده نشد. مديركل آژانس تاكيد كرد: اكنون من اميدوارم كه آژانس با پايبندي به وظيفه فني و نه با تاثير گرفتن از سياست، بتواند وظيفه ضروري خود را به انجام برساند.

 

هلگا اشميددر راه تهران

معاون مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا برجام را يك نمونه تاريخي از همكاري چندجانبه بين‌المللي توصيف كرد كه مي‌تواند به حل چالش‌هاي جهاني از طريق گفت‌وگو به جاي رويارويي كمك كند. به گزارش ايسنا، هلگا اشميد در كنفرانس منع اشاعه و خلع سلاح اتحاديه اروپا با اشاره به توافق هسته‌اي ايران و گروه 1+5، گفت: فكر مي‌كنم كه به درستي مي‌توان برجام را توافق تاريخي ناميد زيرا علاوه بر اينكه راه‌حلي براي يك مساله هسته‌اي است، يك پيروزي براي ديپلماسي محسوب مي‌شود. وي خاطرنشان كرد: رويكرد استفاده‌شده در اين مذاكرات رويكرد داراي دو مسير براساس تحريم و همچنين تعامل بود. هدف همواره اين بود كه فرصت براي گفت‌وگو باز باقي بماند. وي با تمجيد از جديت تيم مذاكره‌كننده هسته‌اي ايران، گفت: توافق با ايران بر اثر تلاش‌هاي مشترك به وجود آمد و به همين جهت به توافقي خوب براي همه طرف‌ها تبديل شد و در نهايت موجب رفع نگراني‌هاي جامعه بين‌الملل خواهد شد. اين توافق يك بسته حاوي محدوديت‌هاي هسته‌اي و افزايش شفافيت و اقدامات راستي‌آزمايي در ازاي برداشته شدن تحريم‌هاي مرتبط هسته‌اي است. اشميد تاكيد كرد: من در اين روند متوجه شدم اعتماد براي دو طرف مهم است و بي‌اعتمادي موجب نگراني دو طرف است. بنابراين اعتمادسازي دوطرفه ايجاد شد و ادامه اين اعتمادسازي دوطرفه در اين روند بسيار مهم است. معاون مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا در ادامه به لزوم برداشته شدن تحريم‌هاي ايران طبق برجام اشاره كرد و افزود: گروه 3+3 در ازاي گام‌هاي ايران، متعهد به برداشتن همه تحريم‌هاي اقتصادي و مالي مرتبط هسته‌اي است كه از جمله آن، تحريم نفتي و محدوديت‌ها بر نهادهاي مالي است. وي بيان كرد: ما معتقديم اجراي توافق وين بايد با تلاش‌هاي قاطع براي افزايش ثبات و امنيت منطقه خاورميانه در سطح دوجانبه، منطقه‌اي و بين‌المللي همراه شود. وي گفت: ماه‌هاي آينده بايد فرصتي را فراهم كند تا ببينيم ايران و اتحاديه اروپا چگونه مي‌توانند با يكديگر به صورت نزديك‌تر براي حل اين چالش‌هاي امنيتي همكاري كنند. موگريني، نماينده عالي اتحاديه اروپا و وزير امور خارجه ايران در نيويورك موافقت كردند گفت‌وگوها در سطح عالي را شروع كنند كه اين رايزني‌ها درسطح من با معاون وزير امور خارجه ايران خواهد بود تا بتوانيم حوزه‌هاي ديگر براي همكاري آينده را بيابيم و من پايان سال به تهران سفر خواهم كرد تا نخستين گفت‌وگوهاي رسمي را شروع كنيم.

 

عربستان و ايران در پاره‌اي مسائل سوريه اتفاق نظر دارند

وزير خارجه امريكا روز پنجشنبه به تشريح سياست امريكا در سوريه و مبارزه عليه گروه تروريستي داعش پرداخت. به گزارش فارس، جان كري با تلاش براي ربط دادن حوادث سوريه به خيزش‌هاي مردمي ساير نقاط منطقه غرب آسيا و شمال آفريقا در سال 2011 تلاش كرد بشار اسد، رييس‌جمهور سوريه را مقصر بروز گروه تروريستي داعش جلوه دهد. وي گفت: اسد، با غيرممكن كردن تغيير مسالمت‌آميز، جنگ را اجتناب‌ناپذير كرد. اين جنگ به بروز داعش منجر شد. نتيجه همان‌طور كه مي‌دانيم، چهار و نيم سال هراس بي‌وقفه بوده است. كري، در ادامه مدعي شد واشنگتن در تمامي اقدامات براي ايجاد راه‌حل سياسي در سوريه، پيشگام بوده است. وي در ادامه گفت: از همان ابتدا به‌طور منظم با معارضان جريان اصلي سوريه در تماس بوده‌ايم. وزير خارجه امريكا، در ادامه درباره مذاكرات بين‌المللي در وين براي بررسي مسائل سوريه خاطرنشان كرد كه شركت‌كنندگان در اين نشست در حال بررسي رسيدن به آتش‌بس در سرتاسر سوريه، به استثناي مناطق مربوط به داعش هستند. كري، گردهم آوردن كشورهايي كه بر سر طيف گسترده‌اي از مسائل با هم اختلاف دارند، مانند عربستان و ايران بر سر يك ميز را از ويژگي‌هاي اين مذاكرات دانست. وي، با وجود اين، گفت كه دو كشور ايران و عربستان هم موافقند كه داعش، شر است و جنگ سوريه بايد به پايان برسد. وزير خارجه امريكا در بخش ديگري از اظهاراتش با تصريح اينكه ايران، روسيه و امريكا هنوز بر سر نقش بشار اسد در آينده سوريه دچار اختلاف هستند، گفت كه رايزني‌هاي واشنگتن درباره اين موضوع با تهران و مسكو ادامه دارد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون