غايبان احتمالي مجلس دهم
خبرآنلاين با اين عنوان نوشت: در آستانه دهمين دوره انتخابات پارلماني، برخي نمايندگان شاخص مجلس نهم قصد كانديداتوري براي حضور در مجلس دهم را ندارند. انتخابات دهمين دوره مجلس با موافقت شوراي نگهبان هفتم اسفند سال جاري برگزار ميشود و زمان ثبتنام نامزدها از ۲۸ آذر ماه به مدت يك هفته آغاز خواهد شد.
سيدعليرضا مرندي، نماينده مردم تهران با 76 سال و محمدرضا آشتياني عراقي نماينده مردم قم نيز با 75 سال سن، به دليل كهولت سن و منع قانوني در اين زمينه، نميتوانند كانديداي انتخابات مجلس دهم شوند. بر اساس قانون انتخابات، حداكثر سن كانديداتوري براي انتخابات مجلس 75سال است و نمايندگان مجلس نهم، 22 مهر ماه امسال در جريان بررسي طرح اصلاح قانون انتخابات با حذف حداكثر ۷۵ سال سن براي نامزدي در انتخابات مجلس مخالفت كردند. البته آشتياني قرار است در انتخابات مجلس خبرگان شركت كند و در فهرست مورد حمايت جامعه مدرسين حوزه علميه قم قرار گيرد؛ همچنان كه غلامرضا مصباحي مقدم، نماينده مردم تهران و عضو جامعه روحانيت مبارز چنين قصدي دارد. او پيش از اين با حضور در كافه خبر گفته بود كه قصد نامزدي در انتخابات خبرگان را دارد اما درباره نامزدي در انتخابات مجلس هنوز مردد است و تصميمي نگرفته است. برخي گمانههاي رسانهاي هم از احتمال نامزدي وي از حوزه انتخابيه خراسان براي انتخابات مجلس خبرگان حكايت دارند. از مرتضي آقا تهراني، نماينده مردم تهران كه دبيركلي جبهه پايداري را برعهده دارد نيز به عنوان يكي از نامزدهاي مجلس خبرگان نام برده ميشود. در همين حال؛ حسن تاميني نماينده مردم رشت در مجلس نهم، در مراسم تجليل از ورزشكاران مدالآور گيلاني در عرصه بينالملل گفت كه براي دوره آينده انتخابات مجلس، نامزد نميشود و تصريح كرد: بهدنبال انجام قولهايي كه به مردم دادم، خواهم بود. تاميني يادآور شد: تصميمم براي انصراف از نمايندگي دوره آينده مجلس، سياسي نيست. احمد توكلي نيز سوم آبان ماه امسال در گفتوگويي كه با روزنامه شرق داشت، در لابهلاي صحبتهاي خود به بيمارياش اشاره كرد و گفت: من تحرك سابق را ندارم و به دليل وضعيت بيماريام تقريبا در جلسات حزبي شركتي ندارم، چون به اعصابم فشار وارد ميكند و ترجيح ميدهم قدرتم را مستقيمتر صرف مردم كنم. در واقع ديگر در آستانه دوران بازنشستگي هستم. در راهروهاي مجلس شنيده شده كه الياس نادران ديگر نماينده تهران كه از ژنرالهاي اقتصادي مجلس به شمار ميرود نيز ميخواهد از نمايندگي مجلس استعفا داده و به امور دانشگاهي و تعليم و تربيت دانشجويان بپردازد. او اين روزها حضور رسانهاي كمتري دارد و در مجلس نيز از تذكرهاي انتقادي او خبري نيست. يكي از كساني كه به صورت تلويحي در ميان يكي از گفتوگوهاي خود در جمع خبرنگاران گفته بود كه تمايلي براي كانديدا شدن ندارد كسي نيست جز كاظم جلالي، نماينده مردم شاهرود و رييس فركسيون رهروان ولايت. جلالي كه ششم مرداد سال جاري پس از هتاكي چند نماينده به رييس مجلس در ميان خبرنگاران حاضر شد و با انتقاد از چند نماينده طيف پايداري گفت: متاسفانه برخي دوستاني كه دم از ولايت ميزنند، به آنچه رهبري مطرح ميكنند، توجه نكرده و هر روز به هر بهانه رييس مجلس را تخطئه ميكنند. اينكه كار درستي نيست. بنده نياز ويژهاي به كسي ندارم و از روز اول گفتهام كه همين چهار دوره هم كه نماينده بودهام كافي است. الان هم خيلي علاقهمند نيستيم كه در مجلس بعد حضور داشته باشيم.
با اين حال بايد تا روز ثبتنام نامزدها يعني 28 آذر صبر كرد و ديد كداميك از نمايندگان فعلي براي حضور در رقابتهاي انتخاباتي مجلس دهم نامنويسي كرده و كداميك از نمايندگان بار مسووليت خطير نمايندگي مردم را به زمين گذاشته و به جمع نمايندگان ادوار مجلس ميپيوندند.