صالحي: با عزتمندي از چالش هستهاي بيرون آمديم
گروه سياسي| حالا ديگر زمان آن رسيده كه توافق و برجام را با خيالي آسوده پيروزي خواند. پرونده 12 ساله ايران در شوراي حكام مختومه شد و مردي كه در كنار محمدجواد ظريف براي به سرانجام رسيدن برجام تلاش زيادي كرده بود طعم پيروزي را ميچشد تا شايد تلخيهاي ماجراي يكشنبه سياه مجلس و دفن با سيمان را فراموش كند. برنامههاي دولت حسن روحاني اگرچه باتاخير، اما بالاخره پيش رفت و پرونده ايران در شوراي حكام به تاريخ پيوست تا فصلي نو رقم بخورد. علياكبر صالحي، رييس سازمان انرژي اتمي حالا ديگر خبر از فصل جديدي در جمهوري اسلامي ميدهد، فصلي كه با توافق فرا رسيد و با مختومه شدن پرونده ايران به بار نشسته است. به گزارش ايسنا، علياكبر صالحي عصر روز چهارشنبه در دانشكده خبر در سخناني گفت: آنها فكر ميكردند اگر پرونده هستهاي باز شود طومار جمهوري اسلامي را خواهند پيچيد. مهمترين صحبتهاي صالحي را در ادامه بخوانيد.
ايران با ۱۳ سال مقاومت و با بيان منسجم مواضع و حقانيت خود در اين كارزار پيروز شد و از تمام كساني كه در اين سالها دستي در كار داشتند تشكر ميكنم.
روحاني، لاريجاني، جليلي، شمخاني و ظريف هر كدام خشتي روي خشت گذاشتند. اينكه در اين دوره اخير مذاكرات با عزتمندي از چالش هستهاي بيرون آمديم يقين بدانيد كه جز با قرار گرفتن روي شانههاي يكديگر امكانپذير نبود.
برخي انتقادها و تخريبها در خصوص مساله هستهاي امري رايج در همه دنياست، اين انتقادها و بيان نظرات اشكال ندارد.
تذكرات مقام معظم رهبري به مذاكرهكنندگان داخلي بود اما به طرف خارجي اين پيام اخطارگونه را ميداد كه حواسشان را با من جلب كنند و فكر نكنند كه پشت تيم مذاكرهكننده خالي است. در عين حال كه تيم مذاكرهكننده در خط وي كه تعيين شده است حركت ميكند، ما از اين تذكرات خيلي استفاده كرديم از جمله در نقشه راه.
نقشه راه با همكاري دوستان وزارت دفاع، شوراي عالي امنيت ملي، وزارت امور خارجه و سازمان انرژي اتمي تدوين شد و تمامي منويات رهبري در چگونگي بازرسيها توسط آژانس يا بحث پارچين لحاظ شد.
بر اساس يك راهبرد زيركانه و خردمندانه مقرر شد تا ضمن حفظ دستاوردها و زيرساختهاي صنعت هستهاي و صيانت از بنمايهها و شاكله اصلي صنعت هستهاي، تلاش هدفمندي براي دفع فتنه طراحي شده براي اعمال فشار به ايران و رفع برخي خطرات احتمالي در دستور كار قرار گيرد.
در آغاز براي بسياري از ما روشن بود كه دستيابي به اين اهداف به سادگي امكانپذير نخواهد بود. برخي كشورهاي صاحب نفوذ در صحنه بينالملل تمامي امكانات خود را عليه ايران بسيج كرده بودند تا به خواستههاي نامشروع خود برسند. آنها با اعمال استاندارد دوگانه در حوزه حقوق بينالملل و سوءاستفاده از سازوكارهاي حقوقي و قانوني برنامهاي را تدوين كردند تا ايران از حقوق حقه خويش محروم شود.
صاحبان اين تحليل بر اين تصور بودند كه تنها اتكا به اراده فردي و عزم ملي بدون در نظر گرفتن واقعيات موجود و تحليل دادههاي سياسي ما را به مقصود ميرساند اما در ميان اين دو قطب افراط و تفريط، تصميمسازان نظام بر اساس اصل عزت، حكمت و مصلحت مسيري را برگزيدند كه دربردارنده منافع ملي ايران با توجه به واقعيات موجود بود. به يمن رهنمودها و ارشادات رهبر فرزانه انقلاب و تدابير رييسجمهور با اتخاذ سياست تعامل سازنده با جهان، شرايطي امروز ايجاد شده كه هرگونه تهديد و خطر از سر كشور دور شده و شرايط براي جهش ايران در عرصههاي مختلف به ويژه حوزه فناوري هستهاي فراهم آمده است.